onsdag, mars 31, 2010

War on Whisleblower

måndag, mars 29, 2010

Brevet till Hillary Clinton-om Israel och olja naturligtvis
Det går inte att nog peka på, något Hillery Clinton och Barack Obama idag är väl medvetna om, nämligen att USAs väldiga ekonomiskt-politiskt-militära stöd till den israeliska regeringen med sin ständiga fördrivning av palestinierna från deras områden, gör att motståndet mot USA växer i den muslimska världen, som i Afghanistan.

Brev från 27 mars
Det brev som skrivits till USAs utrikesminister Hillary Clinton och undertecknats av nära 300 medlemmar av USAs Kongress om att försäkra sin trohet gentemot Israel, det har publicerats vida omkring till stöd för den alltmer utvidgade illegala israeliska statsbildningen på palestinsk mark, något som i realiteten medför att dessa undertecknare av dokumentet utför en illegal handling, motsvarande förräderi.

Brevet har totalt underminerat den amerikanska presidentens makt genom att helt klart säga till Israel - "Det spelar ingen roll vad ni än gör gentemot palestinierna, hur många illegala husbyggnationer ni än uppför på det territorium ni stulit från dessa; hur ni än uppför er mot libaneserna eller det ni tänker göra mot Iran, så kommer vi, undertecknarna av detta brev, ändå att ge er vårt fulla stöd, hela vägen fram."

På tal om förräderi på hög nivå har för drygt en vecka sedan blivit uppdagat, att den förre brittiske premiärministern Tony Blair efter sin avgång som premiärminister under tre års tid tagit ut $30 miljoner i oljeintäkter från de hemliga uppgörelser han haft med ett sydkoreanskt oljekonsortium, UI Energy Corporation.

Trots de ansträngningar som gjorts från hans sida att hålla det hela hemligt, har det spritt sig som en präriebrand.

En del skulle idag kunna säga att han inte längre finns med i regeringen och därför borde kunna göra vilka affärer han vill, så varför bry sig?

Nåja, för dessa som inte från början varit införstådda i frågan, är Blair också Västmakternas envoyé i MellanÖstern.

Det som också bekymrar brittiska politiker är att denna före detta premiärminister hållit knäpp tyst om att han varit betald av ett otroligt stort multinationellt oljebolag, specialiserad på oljeprospektering i Irak och en av dem som av en händelse råkar befinna sig i en annan utmanande del av världen.

Inte överraskande då att inte Blair är den enda prominenta politikern på UIs lönelista. Andra rapporter inkluderar förre australiska premiärministern Bob Hawke såväl som de politiker, vilka enbart tillhör dessa som erkänt sina kopplingar till oljekonglomeraten.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

fredag, mars 26, 2010

Talibansk propaganda

Inte dumt att kika in på talibanernas hemsida och inte bara det Väst och Usa producerar. Som bekant går alla parter i en konflikt ut med sin propaganda. Därför är det intressant att se vad också dessa säger utifrån SIN religion.

http://www.alemarah.info/english/Latest News
26 03 10 Two dead, one injured as police patrol comes under attack in Kandahar city
26 03 10 Blast kills three soldiers in Kandahar
26 03 10 Deadliest losses inflicted on coalition troops in Marjah yet again
26 03 10 3 policemen dead, 2 wounded in Mujahideen attack on police check posts along highway in Khost city
26 03 10 Mujahideen's missiles hit Sara Bagh airfield in Khost
26 03 10 Blast hits district governor vehicle in Helmand, nine soldiers receive losses of life and casualties
25 03 10 17 U.S.-led troops killed in Marjah, 5 tanks eliminated in bombings
25 03 10 Seven soldiers take losses of life and injures, logistical vehicle destroyed in Gerishk
25 03 10 Three American troops killed as Mujahideen attack U.S base in Kunar
25 03 10 Mujahideen's attack on police post leaves 7 dead including commander in Helmand
25 03 10 Mujahideen attack in Wardag leaves 6 dead, several wounded
25 03 10 U.S. air strikes leave 20 soldiers dead or wounded; three dead, 10 wounded in Mujahideen attack
25 03 10 U.S base comes under Mujaideen's attack in Nooristan
25 03 10 Remote-controlled bomb kills 6 American troops in Khost
25 03 10 Some six Afghan soldiers receive losses of life and life in Zabul, vehicle destroyed
24 03 10 Mujahideens missiles strike PRT building in Ghuzni
24 03 10 Another American tank struck by bombing in Marjah
24 03 10 U.S. base attacked in Nooristan
24 03 10 Police patrol attacked in Ghazni
24 03 10 Two Afghan soldiers dead, two injured in Kandahar with two vehicles destroyed
24 03 10 Seven American killed, nine wounded in Garmsir, 2 Mujahideen hurt.
24 03 10 Remote-controlled bomb kills 7 Afghan and foreign soldiers Marjah, tank destroyed.

Etiketter:

Vad byfånen tycker är kanske inte så dumt


Detta inlägg i Aftonbladet 8 mars 2010 från byfanenfrandalarna kan gärna få upprepas.

200 amerikanska soldater invaderar Luleå, USA’s och Sveriges gulligull mot ett smygande svenskt NATO-medlemsskap?

Ja dom veka amerikanska soldaterna kan behöva uppleva en riktig myggig norrländsk militärövning.

När jag gjorde min värnplikt i Norrland hade vi amerikanska ”elitförband” vid regementet på vinterutbildning. Jag har aldrig stött på mer kaxiga soldater och samövat med som då.

Stora broilers med mycket muskler men liten uthållighet och strapatsvilja skulle jag nog kort sammanfatta det hela. Vi svenskar fick till slut ta över deras pulkor med packning efter bara några kilometer på vita blixten.

Om dom nu ska till Luleå i sommar som artikeln påstår kommer de att bli rejält uppätna av våra svenska krigsmygg. Skämt åsido jag tycker det totalt odemokratiskt om regeringen godtar försvarsmaktens begäran att genomföra denna övning.

Det klingar väldigt fel i mina öron med amerikansk militär i en svensk flygbombningsövning – det för tankarna direkt till ett smygande svenskt NATO-medlemsskap.

Något hela folket borde få vara med och bestämma om. Visst, folket utsåg sittande regeringen men i fall som dessa krävs det att sunt förnuft övervinner maktpojkarnas våta dröm om att Sverige ska ingå i deras globala master plan.

Chefen för NATO är som ni kanske vet Anders Fogh Rasmussen som även han är en flitig Bilderbergmedlem-en otroligt farlig kombination.

-----Ja tyvärr är dessa ur maktsfären inte de enda som tillhör Bilderberggruppen. Ta till exempel Bildt och Göran Persson då det begav sig...som så många fler runt klotet, åtminstone härifrån Väst.

Etiketter:

torsdag, mars 25, 2010

Utlänningarna som krigets mål eller medel?


En ren avrättning skriver idag SvD
De båda svenskarna i Afghanistan och deras tolk hade i de inledande salvorna träffats och fallit till marken av en enda gärningsman


Detta meddelade man från Försvarsmaktens sida. Elden hade kommit från en kulspruta på fem meters avstånd och varat i 8-10 sekunder. Gärningsmannen var klädd i lånad polisuniform.

Efter skottlossningen följde svenska soldater efter gärningsmannen och sköt ner honom. Han tappade kulsprutan men reste sig och försökte fortsätta springa, men 'nedkämpades' av svenska soldater.

Och under hänvisning till övrig sekretess tillade man - Vi kan inte utesluta vådaskott från svensk personal.

Nej, det förstår man, eftersom en tredje svensk signalistsoldat fått båda fötterna skottskadade.

Etiketter:

lördag, mars 20, 2010

Trött på sionistfasoner!

Än en gång har Israel skitit Obama på näsan. Efter att de lovat Usas president att sätta stopp för den israeliska husbyggnationen på palestinsk mark, gick de direkt därefter och signalerade grönt ljus för fortsatt bygge på palestiniernas bästa åkermark. Som Israel alltså ockuperar.

Så förbannat fräckt!...Men knappt någon vågar ens säga det minsta lilla pip i frågan, förrän dessa har mage att skrika 'Förintelsen, Förintelsen' i högan sky.

Ändå påstår Obama att det inte finns ens den minsta lilla kris i de amerikansk-sionistiska förbindelserna efter hans uppgörelse med denna hopplösa rörelse.

De är i allmänhet starka sionister och anammar alltså Theodr Herzles lära från 1800-talets slut. Kort sagt går sionismen ut på att judarna är överlägsna alla andra folk. Som Hitler och tyskarna alltså. Fast tvärtom.

Knappt hann Israel lova Obama att få slut på den illegala byggnationen på palestinsk mark, förrän de var tillbaka igen som förr...Nej, Obama är inte arg..."Vi och det judiska folket har särskilda band som inte försvinner. Men vänner kan ibland ha skilda uppfattningar...Det finns nu en åsiktsskillnad om hur vi ska föra processen vidare". Säger Obama.

För vilken gång i ordningen har vi inte hört just de orden? Och inte händer det något efter detta, förutom fortsatt ockupation och övergrepp mot områdets ursprungliga palestinska invånare. Och att världen på sin höjd står vid sidan om och gapar..med öppen mun vill säga, för annars kunde ju dessa skria högt..om Förintelsen!

Men de som har studerat förhållandena närmare vet, att denna sioniströrelsen även samarbetat med nazismen för att rädda judar undan kriget---såvida de skeppades till Israel vill säga. För själva hade ju sionisterna det så jävla besvärligt att få några att vilja flytta dit.Ingrid Ternert

Etiketter:

Compassion som motpol till depression - voila! Den andliga och vetenskapliga symbiosen heter meditation

Glad fransk buddistmunk

Mycket intressant att få vetenskapligt bevis för att meditation till slut ändrar hjärnbanorna och verkligen får oss till harmoni - genom GODA tankar och handlingar! Det går bra att börja titta 30 min in i filmen. En fantastisk kombination av det materiella och andliga, var så goda!

http://www.youtube.com/v/L_30JzRGDHI&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=
0x999999&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1">

Etiketter:

fredag, mars 19, 2010

Ingen kan styra eller ens hyra en afghan

Den 16 mars har i Afghanistan i all tysthet en lag gått igenom som beviljar amnesti åt alla krigsförbrytelser och brott mot de mänskliga rättigheterna som begåtts före år 2001. Det råder därför upprörda känslor bland människorättsgrupper om att lagen antagits utan debatt.

Den ger nämligen straffrihet åt medlemmar i alla de väpnade grupper som förött landet under decennier av krig ända från talibanernas fall. Resten sitter ju i regeringen och vill inte bli åtalade för något. Så är t.ex den fruktade krigsherren och torteraren Dostum numera vice försvarsminister.


Demokratin i landet beror alltså på vilka klanledare USA och Karzai vill hålla sig väl med, vilka motståndsledare som annars kunde ställa till det för regeringen och amerikanarna och naturligtvis särskilt då Dostum, den grymmaste av dem alla.


Före kriget sprängde CIAs mest betrodda, aktade och intelligenta krigsherre sig själv och minst sju av CIAs bästa experter i luften i ett självmordsdåd som snabbt tystades ner.

För en afghan går inte att styra - bara hyra in.


Ingrid Ternert

Etiketter:

torsdag, mars 18, 2010

Ingen i USA lika mäktig som dess militär


Mark Perry som skrivit boken 'Talking to terrorists' säger, att det finns viktiga lobbygrupper i USA som Nationella vapenorganisationen, Amerikanska medicinska föreningen, Advokatsamfundet...och Israellobbyn. Men ingen lobby är lika viktig-eller mäktig som USAs militär.

Medan kommentatorer och knäppgökar kunnat fundera kring hur Joe Bidens tripp till Israel för evigt skulle komma att förändra Amerikas relation med dess viktigaste allierade i regionen, kom det verkliga genombrottet i januari, då överbefälhavaren David Petreus skickade iväg ett rapporteringsteam till Pentagon med en stark varning


Amerikas relation med Israel är viktig, men den är inte lika viktig som amerikanska soldaters liv...Israel kanske nu kan fatta vad det hela handlar om.

Etiketter:

Varför inte som Danmark?

Expatica 17 mars

Danmarks Högsta Domstol har avfärdat den fråga som 26 danska medborgare ställt om att väcka åtal mot den förre statsministern och nuvarande Natochefen Anders Fogh Rasmussen för att ha skickat trupper till Irak.


De nio domarna slängde undan petitionen och sa att trupperna placerats ut till följd av "ett utrikespolitiskt beslut" i omständigheter där konstitutionen skulle tillåtit regeringen att "agera i kungarikets namn", enligt domstolens skrivna förklaring.


Gruppen av 26 käranden kallade sig själva för 'Konstitutionskommittén 2003' och ville få Rasmussen ställd inför rätta, för vad som beskrivs som "det illegala regerings- och parlamentsbeslutet 21 mars 2003, för att leda ett aggressionskrig mot Irak."


Petitionen sa att kriget var ett brott mot artikel 19 i Konstitutionen som enbart tillät försvarskrig mot en utländsk stat eller att engagera sig i en konflikt "godkänd" av Förenta Nationerna.


Danmark har avsatt styrkor till Irak from 2003 till 2007, då man drog tillbaka sin bataljon på 430 trupper i den södra delen av landet.

Etiketter:

onsdag, mars 17, 2010

Amnesti för afghanska krigsbrott, what else?

Räven Karzai har i all tysthet låtit stifta en lag (naturligtvis med USAs vänliga godkännande) som ger amnesti åt afghanska krigsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna begångnan före år 2001, så diverse grymma krigsherrar dvs nära CIA-vänner kan gå fria.


CIA har emellertid själv under denna tid gått på rejäla blåsningar då deras allra närmaste och mest förtrogna, intelligenta och förslagna krigsherre och vän, till deras stora överraskning sprängde sju CIAanställda i luften, tillika sig själv. Det hela tystades ner.


Efter det måtte uttrycket -´Man kan aldrig köpa en afghan, bara låna honom', ha fått större genomslagskraft även hos de amerikanska vännerna.


Vad Karzai anbelangar verkar han vara ett gränsfall, så mycket som han varit över och studerat och lärt upp sig i USA. Alltså i den gängse ordning Amerika praktiserat alltsedan fornstora dar, kan det tyckas. Och även Sverige är numera med i leken...


I.T

Etiketter:

måndag, mars 15, 2010

Det irakiska valet-en tilltrasslad historia

Layla Anwar bloggar om det irakiska valet, vilket hon helt förståeligt gör ytterst motvilligt. Faktum är att det Svenska Dagbladet publicerat i valfrågan åtminstone är mer lättförståeligt för en ordinär rationell svensk, och naturligtvis blev resultatet också precis som väntat. Iran vann också den ronden.


Ändå får man inte glömma att det var de västliga imperiemakterna - först England, som en gång i tiden med linjal styckat av detta en gång gränslösa, stora arabområde, tagit oljan och tvingat på invånarna det västerländska valsystemet. Givetvis efter att man först sett till att 'rätt man vinner'.


Inte minst USA har under senare tidsålder visat sig vara en riktig fena på att få folk att välja 'rätt', alltså välja de personer amerikanarna själva tillsatt, efter att först lärt upp dom i det stora landet borta i Väst, eller åtminstone ansett dom kunna klara av 'rätt resultat', inte sällan med hjälp av omilda metoder.


Uppenbarligen hade Usas tidigare favorit Saddam Hussein blivit en ytterst stor besvikelse och rena nitlotten, självständig som han med tiden blev - och väl nationalistisk i den sentida Usa-kolonisatörens ögon. Så gick det som det gick. Med andra ord snett, väldigt snett för den tidigare Usa-favoriten Saddam Hussein, trots han från början så lydigt rättat sig efter husse och velat anfalla- ja just det- Iran.

Med tiden kom han alltså att bli väl självständig i Usa-imperialisternas smak och ville själv utvinna oljan.

Så gick det som det gick. Det vill säga snett för alla parter-utom iranierna så klart -listiga som rävar som de är med sina Guds ställföreträdande uttolkare vid makten. Dessa ayatollor, som en miljonhövdad fattig landsortsbefolkning tror blint på. Något också den fattiga shiabefolkningen i södra Irak gör. Där lyder man heller inga andra profeter än sina egna i ayatollornas gestalt.


Iranshia gör vad helst deras andliga ledare önskar, vad än man säger till dom att göra. Samma gäller valet. Alltså det som gäller för att man ska rösta 'rätt', vilket säkert gör mången potentat ute i världen grön av avund. Givetvis röstar de också 'rätt' om de röstar på Maliki. Det gör däremot inte den utbildade sekulära och självständiga sunnibefolkningen. Den som bloggaren Arab Woman tillhör.


Hon har också suttit och försökt klura ut vad som hänt under valet-javisst där har också förekommit valfusk-men självklart vinner Maliki ändå. Till Usas OCH Irans stora belåtenhet. Så är det med den fiendskapen...Iran är alltför smart i Usas eller Israels ögon, och dessutom lyckas man att inte dras in i något STORT krig. Till israelernas ständiga förtret...och avund.
Ingrid Ternert

Etiketter:

lördag, mars 13, 2010

Friendly fire?

Dödsskjutningen av två svenska soldater i Afghanistan 7 februari, som en tolk anställd av Försvaret skall ha utfört, har gjort att frågetecknen börjat hopa sig kring händelsen

Nu ska svenska polisen resa ner och göra en utredning vid sidan av den som Försvarsmakten redan håller på med och fortfarande står fast vid sin ursprungliga version.

- I dagsläget finns inget som tyder på att händelsen gått till på något annat sätt, säger Berndt Grundevik. Chef för armétaktiska staben,

Svenska polisen misstänker troligen att de båda officerarna träffats av 'friendly fire' alltså kulor från den egna sidan, vilket skulle kunna rubricera som mord.

Enligt Aftonbladet säger tolkens familj att han blivit skjuten från flera håll. De tror heller inte på Försvarsmaktens version.

Liknande händelser sker i alla krig, särskilt vid akuta lägen. Den första amerikan som stupat i kriget i Afghanistan var en hyllad idrottshjälte som från långt avstånd av misstag sköts ihjäl av sina egna. Händelsen försökte förgäves tystas ner och samma sak kommer säkert att ske även i detta fall.

Polisens utredare fick inte plats på flygplanet till Afghanistan enligt vad Försvarsmakten säger, vilka gissningsvis vill kunna sköta det hela på egen hand.

Nu tvingas polisen att förlita sig på militärens brottsplatsuppgifter och ångrar säkert att man inte skött frågan bättre. Efter dessa dödsfall kommer man alltså att genomföra två mordutredningar – Försvarsmaktens egen och polisens.

Försvarsmakten har hävdat en annan version. Brigadgeneralen Jan-Gunnar Isberg, chef för försvarets utredningskommission, ansåg att den kompetens som behövdes för att genomföra utredningen redan fanns bland försvarets egen personal på plats, skriver Aftonbladet.

– När Rikskriminalen kontaktade oss såg vi det som ett erbjudande om hjälp, inte som en formell begäran att åka ner och genomföra sin utredning. Därför tackade vi nej', säger Försvaret.

Redan morgonen efter dödsskjutningarna meddelade Försvaret att de båda svenskarna och deras tolk hade skjutits på nära håll ”av en förövare som utgett sig för att vara polis”.

Den versionen står man fast vid, skriver Aftonbladet

Bland annat skall skottvinklarna göra att utredarna misstänker att de svenska officerarna träffats av kulor från sina egna. Men försvarsmakten tycks i vilket fall som helst vilja ha kontroll över mordutredningen.

Den svenska soldat som varit med vid skottlossningen och blivit träffad i foten, är skeptisk till uppgifterna om att de båda soldaterna skall ha träffats av den egna sidans kulor. – 'För mig låter det helt omöjligt. Men jag vill inte kommentera detta närmare.'

Etiketter:

fredag, mars 12, 2010

Andreas Malm - Farligt att helgonförklara Lars Vilks

Aftonbladet Kultur 11 mars
En mordkomplott mot Lars Vilks har avslöjats. Alhamdulila att den inte hann sättas i verket- för Lars Vilks skull, för yttrandefrihetens skull, och för antirasismens. Vilka konsekvenser ett mord på en islamofobisk konstnär kan få i 2000-talets europeiska samhällsklimat kan just nu beskådas i Holland, där den bestialiska avrättningen av Theo van Gogh satte nyckeln i den motor som är på väg att föra ett parti med uppenbart fascistoida drag till makten.


När ”Jihad Jane”, Mohammed Bouyeri, deras likasinnade och medsvurna, planerar eller till och med utför sina mordförsök på yttrandefriheten blir de islamofobins bästa vänner. De hoppar som frön rakt ner i den brunaste av jord.


Men innan vi upphöjer Lars Vilks till den västerländska civilisationens helgon (som Nils Forsberg i Expressen Kultur) eller kollektivansluter svenska folket till hans sak (som Dagens Nyheters ledarsida), medan däremot människor som nyligen faktiskt har mördats eller skadats för livet för sina yttranden – Björn Söderberg, journalistparet i Nacka – är lagom bortglömda, kan det vara på sin plats att påminna om innehållet i Vilks gärning.


Formen, och den formella frågan om verkens rätt att existera, står över all kritik. Men ett helgon måste prövas för sitt budskap. Vilks forum för direktkommunikation med sin publik var och är hans blogg. Under den ursprungliga hundkrisen lade han fram ett kollage av argument och förklaringar till sitt handlande, illustrerat med ständigt nya Muhammedhundar:


Muhammed som tax, Muhammed som ”Übermensch” – övermänniska – Muhammed som apporterar ett bombbälte till sin husse, Muhammed som skär halsen av en jude ”till all belåtenhet för Muhammeds samarbetspartner, en officer i den nazistiska armén”.


I en intervju i Sydsvenska Dagbladet yppade konstnären- ”jag har en udd mot islam”. Udden bestod, närmare bestämt, i en doktrin om västerlandets totala överlägsenhet över andra kulturer, islam i synnerhet. ”Väst har en överlägsen kultur på grundläggande punkter. I den muslimska världen har Koranen och vidhängande skrifter en basal betydelse.


Varje gång något skall bestämmas måste man slå i skrifterna för att få det bekräftat”. Det är den berömda läran om Homo islamicus, muslimen som en människoart som restlöst betingas av islams väsen – men tyvärr idkar västerlandet blyg respekt i mötet med denna art. ”Det är det här med ’att vi är alla lika tillsammans’. Det som inte kan sägas är att vissa är mera lika än andra.”

Vissa är mera lika än andra.

Vilks ville nu axla bördan att föra muslimerna ut ur islam. Det handlar om ”att uppfostra dem som ännu inte förstått och som därför och tills vidare kan beskrivas som otillräckliga och svaga”, om ”obildade och otillräckliga grupper av människor som genom en strategisk plan och steg för steg ska lära sig västerländskt tänkande.”

Otillräckliga grupper av människor.

Så höll han på.

Mord är fel, mord på konstnärer är fel, fel i alla möjliga bemärkelser. Men hundra hot mot yttrandefriheten ursäktar inte Lars Vilks syn på muslimer. Innan han sätts på Sveriges och västerlandets piedestal kan det vara värt att tänka igenom, inte formen eller den principiella existensrätten, men väl innehållet i hans tankar.Andreas Malm

Etiketter:

Ahmadinejad visar att han kan sin läxa

I Teheran på ett möte under lördagen förklarade president Mahmoud Ahmadinejad för informations-ministern, minister-staben och de höga underrättelse-officerarna, att arresteringen av terroristledaren Abdulmalek Rigi nyligen kommit att förödmjuka underrättelsetjänsterna i Usa, Storbritannien liksom den israeliska sionistregimen.


Ahmadinejad fortsatte med att påpeka att Irans säkerhetsstyrkor är de mest öppna i sitt slag i världen. Han gav också ministeriet rådet att upprätta en mer koordinerad och kraftfull hållning vad gäller klassificerade frågor. Han sa att liberal demokrati och Usas globala hegemoni riktas mot den islamska revolutionen.


Man har utfört de mest inhumana brott och övergrepp runtom i hela världen under täckmantel av de mänskliga rättigheterna, förklarade han.


Den islamska revolutionen har kommit att utmana materialistiska tankebanor under den tid då marxismen hunnit försvinna från världen, sa den iranska presidenten och tillade att kapitalismen befinner sig på randen av kollaps.


Han menade också att Usas aggression och Natos regionala militära operationer har fungerat som stöd åt den liberala demokratin liksom även åt kapitalismens tankesmedjor. Att attacken mot Usa den 11 september och kollapsen av Twin Towers kom att utgöra delar av dessa komplicerade underrättelseaktiviteter.


Han sa att den fungerat som en ursäkt för invasionen av Afghanistan under bekämpning av terrorismen.
övers Ingrid Ternert

Etiketter:

onsdag, mars 10, 2010

Håll fast vid Sveriges ursprungliga uppdrag i Afghanistan och halka inte med militaristerna och Usa!

Afghanistan är åter på tapeten i svenska nyhetsmedia. Den svenska befälhavaren har i en intervju i Tv4 diskuterat våra soldaters insatsregler och vill att dessa ska ändras.

Det gäller den någonstans i början fredligaste av denna stigande skala av alltmer tillåtande skarpskjutande insatsregler man kan välja mellan, denna viktiga regel som säger att man inte utan vidare själv skall kunna öppna eld.

Däremot får man försvara sig vid angrepp.

Det är vad vi svenskar alltid tagit som en självklarhet-att vara FredsBEVARANDE Även om de (militaristerna alltså)ju längre tiden led inte nöjde sig med det vanliga fredsbevarande uppdraget och att inte befatta sig med skarpare uppdrag på denna stege från fredsbevarande till fredsskapande till det man nu vill fredsframtvingande...där motståndet helt logiskt hårdnar ju fler utländska trupper som befinner sig i landet

Med dessa små stegens tyranni har även skalans sista regel börjat diskuteras innan man kommer att fungera som vilken amerikansk anfallsstyrka som helst. Försvarshögkvarteret resonerar alltså idag som om de även skulle vilja ändra på de nuvarande reglerna.

Vad har vi då i Afghanistan att göra? Vid det här laget har man bara kunnat konstatera att våld föder våld, och vad Afghanistan behöver är mat-inte bomber, riktiga jobb, inte utländska militärföretag.

Borde inte valet vara skäligen enkelt? AlQaida?? Vem jagar dessa numera? De är alltså den ursprungliga orsaken till den militära närvaron i landet efter 9/11. En grupp på allra högst hundra man någonstans där uppe i bergen.

Så nu har militaristerna kommit så långt som att vilja diskutera ändrade regler i Försvarsdepartementet och Försvarshögkvarteret. Men svenska riksdagsledamöter får inte gå ut med sina synpunkter offentligt... Det är kusligt. Var finns folkmakten?

-Vi riksdagsledamöter har belagts med munkavle av försvaret, insatsreglerna sägs vara hemliga. Men Försvarsmakten själv går ut och berättar en massa saker i teve.
Jag är väldigt kritisk till att regeringen och försvaret inte på eget initiativ informerar Riksdagen utan hela tiden mörkar, säger Peter Rådberg mp.

Vad mer är att tillägga? Det gäller att få stopp på den våldsspiral som enbart syftar till att vänja oss vid tanken på ett Natomedlemskap - För inte hjälper man afghanerna då man demolerar landet! Vad dessa önskar är jobb - inte bomber, hjälp till uppbyggnad - inte ännu mer förödelse.Ingrid Ternert

Etiketter:

måndag, mars 08, 2010

Svenska Natoövningar 'en oskyldig sak' ---hur länge?


Att Nato för inte så länge sedan haft övningar i norra Sverige, har ansetts som en oskyldig sak. Förutom Natolandet Norge deltog öven Sverige och Finland.

Men någon fiende måste man ju rikta sig mot...och eftersom Ryssland inte varit känd för att delta i Natos övningar runt jorden (det enda bannlysta?) är väl detta ett tecken i sig mot vilket land övningen är riktad.

Nu betraktas Sverige-Finland som betydelsefulla länder, eftersom man ligger som en buffert mellan Usa och Ryssland. Ju öppnare havet blir i samband med uppvärmningen av klimatet uppe vid Nordpolen, desto viktigare kommer de alliansfria länderna Sverige-Finland att bli. Vi utgör en buffert för Ryssland i förhållande till Nato.

Samtidigt ökar i sin tur Usas-Natos intresse för oss.
....
Rick Rozoff skriver den 6 mars 2010 i Stop NATO

'Då Nato definierar sig själv som en global expeditionskår som för tillfället driver världens största och längsta krig i Afghanistan, har man i allt högre grad kommit att betona sin “kärnverksamhet”, att svara militärt mot upplevda hot mot sig själva och sina medlemsstater.'

Artikel5 i Natofördraget handlar om Natos “kollektiva försvarsförpliktelse”.

Det anses inte vara någon tvekan om mot vilken nation Natoalliansen och dess amerikanska ledare skickar en signal genom att sända sina krigsflygplan till den baltiska regionen inom mindre än två veckor.

Det är samma land Nato regelbundet flygpatrullerat under de senaste sex åren. Det är samma land som Väst under årens lopp också haft i tankarna, särskilt då man skickade 14000 trupper till sitt krigsspel uppe vid Polcirkeln.

Överlappande med Natos militärövning vid Rysslands avlägsna nordvästra granne Norge, hade Usas missilnavigerade förgörare USS John L Hall skickats till Georgiens hamn Poti vid Svarta Havet under en vecka...

Etiketter:

söndag, mars 07, 2010

Vad valet 7 mars pekar på - av Layla Anwar

Valet pekar på 1) En överväldigande majoritet för de sekulära nationalistblocken Al-IRAQIYA i många provinser inklusive NAJAF. 2) Allvarliga varningar har utfärdats av samma block om försök till fusk - nämligen att fylla i tomma röstkort, alltså de extra som har tryckts upp. De som tidigare har skrivits ut, beroende på de hot, bomber, medvetet hindrade transporter etc...som gör att många inte själva kunnat närvara vid valcentralerna

Preliminära slutsatser: Det är en stor MORALisk förlust för shiapartierna och särskilt för Maliki ...Irakier i provinserna har visat att de AVVISAR shiasekterism och Iran, och de har också visat detta jag hela tiden sagt under de sista fyra åren -att vi i grunden är ett sekulärt och nationalistiskt folk

Det är OCKSÅ ett symboliskt nederlag för Iran och för den AMERIKANSKA plan med sin agenda att brutalt och kriminellt ockupera oss och dela upp oss längs religiösa gränser.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

An Arab Woman Blues och sanningen om amerikanerAn arab woman blues 7 mars 2010


Tala om kompletta idioter...

Ledsen, jag har inte lust att dämpa era känslor eller något sådant, men ärligt talat, amerikanare är något av det mest skruvade folk jag någonsin upplevt...

Det är otroligt hur skruvade dessa människor är...men vad som värre är än att vara ett totalt skruvat folk och nation, det är hur fullständigt omedvetna de är om saken...

Alltså - det är illa - verkligen illa

Ärligt talat, jag vill inte vara otrevlig eller liknande... men allvarligt talat är amerikanarna ett fullständigt skruvat folk.

Ikväll mötte jag ett par av dessa kongeniala idioter...Jag befann mig tillsammans med några vänner och dessa råkade befinna sig i närheten...

De är den mest irriterande samling jag någonsin stött på...Och det är inte bara för att de är högljudda eller har noll koll på hur man uppför sig och är så in i norden arroganta för ingenting, de har nämligen noll i värde och kröner det hela med en mängd idioti...

Hur ett folk kan vara så in i helvete dumt som amerikanarna, det övergår min fattningsförmåga...de är en bunt jävla retarderade i akut behov av livstidsterapi.

Ärligt talat, ingen annan har en sådan effekt på mig som amerikanare. De är så in i helvete dumma, så totalt borta -- för att använda ett av deras uttryck... och tyvärr tvingas jag rapportera -- är deras kvinnor mycket värre än männen...fasa över alla fasor... Ett så idiotiskt folk...ett sådant skit till folk...

Är ni över huvud taget förvånade, att allt de gör är skit ungefär som dom själva? Det är däremot inte jag...

Jag ser på Irak och ser inget annat än amerikansk skit...

På sitt sätt tycker jag synd om dessa idioter, och alla de som hurrar och beundrar detta skräp...till folk.


övers Ingrid Ternert
PS
Jag vill fullt ut instämma i detta. Jag har själv kunnat bevittna det hela på plats, och dessutom finns otroliga vittnesmål om hur idiotiskt dessa soldater ställer till det i ett tidigare så vackert och väl fungerande land. Lägg till den kedja av ordergivning som måste till för att få minsta skitsak utförd - vilket helt följdriktigt också brukar resultera i - just skit.
DS

Etiketter:

fredag, mars 05, 2010

An arab Woman Blues om av kriget handikappade och Kvinnodagen


An Arab Woman Blues "Rullstolsvals" sjätte mars 2010

Hej ni feminister från Väst, ni feminister...hallå, hallå, är ni där? Eller klänger ni fortfarande fast vid Obama? Jag behöver bara veta, för jag har en del viktig information som jag vill dela med mig till er...

Hej, hej, ni feminister i Väst, är ni fortfarande upptagna med slöjan och burkan och mindre fördjupade i bilder på nakna kvinnor på rengöringsmedel och tvålreklam?

Hallå ni feminister från Väst, nu när ni rivit isär all kvinnlig mystik, säg mig, bör HON bära BH---eller slänga den då hon sitter i rullstol...?

Hon råkar vara en 19 år gammal irakisk flicka---hon har drömt om att bli tennisstjärna. Nu drömmer hon om att bli tennisstjärna i rullstol.

Rullstolar i Irak---det är en jävla Vals om befrielse.

Hej ni, ni feminister från Väst of my ass---då ni en gång blivit klara med bevisningen av G-punktens existens eller brist på existens- kom, ta er en titt

Kom och ta er en titt på denna benlösa kvinna, på denna amputerade kvinna, amputerad av frihet och bomber från Väst, amputerad av explosivt material---kom och se henne!

Precis var skulle hon passa in i er "befrielse-agenda"?

Ha Ha och Ha.

Var snäll och berätta för oss om Burkor och Hedersmord...berätta för oss...

Och var snäll- berätta för oss om amputerade kvinnor i Irak, om hur de ska kunna dansa till era västliga "feminist"toner.

Dansa utan ben

Tre videos från BBC och ni måste se dom alla, men om ni är alltför jävla upptagna... därför att ni fortfarande försöker finna ut var er G-punkt ligger..då MÅSTE ni titta på video no2 - om denna unga tennisspelare.

JA NI MÅSTE

Vi har varit tvingade att finna oss i er jävla fucking "befrielse" i 7 år nu, så ni kan säkert stå ut med 2 min titt på en "frigjord irakisk" kvinna...valsande i sin rullstol
övers Ingrid Ternert

Etiketter:

Den största tjuven någonsin
Irans president Mahmoud Ahmadinejad hävdar att den kvardröjande globala finanskrisen visat upp den mörka sidan av Västs kapitalistiska ekonomiska system, och tillade att USA kommer att gå till historien som den största tjuven någonsin.


I tisdags träffades företrädare för de åtta utvecklings-länderna i den sk D8-gruppen, och Ahmadinejad hävdade i sammanhanget att den västerländska kapitalismen är den främsta orsaken till denna ändlösa våg av problem som plågar de globala finansföretagen, då i synnerhet USA.

Ahmadinejad förklarade att västvärlden måste ta itu med det faktum att girigheten har drivit kapitalismen till randen av sammanbrott. "Hela idén med kapitalismen bygger på att fickorna skall tömmas på världens länder för att säkra ett fåtal utvaldas intressen," betonade han.

"Enligt trovärdiga rapporter har det amerikanska finansdepartementet under de senaste 30 åren tryckt upp mer än 29 000 miljarder dollar, 29 biljoner i skuldsedlar och skänkt bort detta till olika stater i utbyte mot varor. Det måste betraktas som den största stölden i mänsklighetens historia", förklarade den iranske presidenten.

Ahmadinejad uppmanade D8-gruppens medlemsstater att låta den amerikanska dollarn flyta fritt i deras olika framtida ekonomiska mellanhavanden och affärstransaktioner.


Representanter för D8-gruppens medlemsstater samlades i Teheran för att diskutera åtgärder för att främja det ekonomiska och industriella samarbetet.

D8s medlemmar är Bangladesh, Egypten, Indonesien, Iran, Malaysia, Nigeria, Pakistan och Turkiet.

Denna grupp anses vara ett svar på G-20gruppen, vilken efter att den bildats inte kom att släppa in länderna i tredje världen förrän till lunchen efteråt.


(PressTV Iran 3 mars övers Ingrid Ternert)

Etiketter:

Valet i Irak som djävulen själv

'Hellre kompar jag ihop med djävulen själv än med Allawi', skriver Layla Anwar i sin blogg 'An arab woman blues' 4 mars och fortsätter


-Inför valet i Irak hoppas jag att kanske, bara kanske, de sekulära vinner, vilket är en fråga om det minst onda...då nu shia-partierna och deras efterföljare (ofta från Iran) visat att de inte är något annat än en bunt sekteristiska, degenererade, blodtörstiga, genomkorrumperade tjuvar & kriminella psykopater, som utför Irans smutsiga hantverk

...Och efter att ha sett vad de har varit och är kapabla till, då lierar jag mig hellre med jävulen själv än med Iran...

På något sätt känner jag mig åter ledsen för de irakier som ställer upp för Al-Iraqiya-blocket..för deras skull, för att de har så stora förväntningar...

Och vad än valen kommer att resultera i, så förebådar de knappast några goda nyheter...då jag är säker på att de som vinner-- att shiapartierna och deras sinnesrubbade psykopatiska följeslagare aldrig kommer att backa...


Ungefär som det hjälpverb i arabiskan som säger "Ajmee wi chalab bi shubak al Kadhem"---vilket betyder att en Ajmee, en iranier håller sig nära Kadhems strålglans. (Imamen Khadhem är ett shiahelgon). Med andra ord, de kommer inte att släppa taget...

Vad mera är har analytiker som observerat den irakiska scenen missat en del viktiga punkter - starkt infiltrerade av shiamiliser. Med andra ord är det dessa som bär vapen och kontrollerar "ordningen".

b) Det ligger INTE i kurdernas intresse att en sekulär nationalistkoalition vinner, eftersom en sådan koalitions ideologi gång på gång poängterar Iraks ENHET, vilket med andra ord betyder att kurdiska separatisters stora plan om ett totalt oberoende Kurdistan kommer att gå i stöpet, ifall en dylik majoritet vinner.

c) Medan Amerika, slöa, degraderade Amerika, vill ha en känsla av succe' i Irak, önskar man av flera skäl inte heller trycka på för en sekulär nationalist-allians

1) Nationalism är inte det ord Amerika föredrar då det kommer till araber

2) Man vill fortfarande säkra en privatisering av oljan

3) Status of Force Agreement (SOFAavtalet) behöver också skrivas om för att skaffa sig fler garantier för framtiden

4) Detta kommer i längden också att pacificera Iran och orsaka ett våldsamt nederlag för Irans ställföreträdare i Irak. Så shiapartierna är möjligen heller inte något särskilt bra långsiktigt val

5) Så finns den israeliska och kurdiska frågan och en slags nationalistisk typ av regering (med alla sina begränsningar), som inte heller favoriseras av Israel...

6) Ifråga om bedrägliga oegentligheter, vilket definitivt kommer att inträffa och jag antar att de i huvudsak äger rum i shiakontrollerade områden som de i södra Irak, med flyktingar som lägger sina röster i lådor kontrollerade av den irakiska regeringen.

Och ifall shiapartierna vinner kommer också det att visa sig bli en katastrof för Irak och utvecklas till ännu en våldsam, blodig runda..fast i så fall blir det ändå blodigare..

Men jag kan se vinnare i detta spel...vinnarna är de som absolut behöver se ett för evigt handikappat, haltande Irak...Övers/Anm IT- Ja där finns några att välja mellan - de som vill ha oljan? Usa och Iran- eller varför inte Israel?

Etiketter:

torsdag, mars 04, 2010

Bildt välkomnar Natoinvit till Sverige

Vi som värnar freden - vi kan inte se ett Natomedlemskap i sig som ett högt prioriterat mål här i landet. Den Usa-initierade sk 'försvarsallians' som på något sätt idag ser sin primära uppgift inringning av Ryssland med allt fler Natostater.


Räcker det inte med de 26 miljoner ryssar som dödats under det andra världskriget i kriget mot nazismen? Man fick ta det absolut största offret i besegringen av nazismen både under kriget och efter det andra världskrigets slut. Usa hade över huvud taget inte angripits och behövt få en skråma förrän man under krigets sista dagar kom att landstiga i Normandie Frankrike (ingående skildrat i diverse heroiska amerikanska krigsfilmer)och uppträdde därefter som största segraren och motståndare till Rysslands goda rykte efter kriget.


Är det en liknande aggressiv Natoattitud gentemot öst som vi nu önskar lämna över till våra yngre här i landet? De som i så fall skulle bli de första att drabbas av de allt större spänningar mellan blocken militaristerna i Väst provocerar fram genom sina politiska företrädare, vilka faktiskt även Bildt nu tycks vilja sälla sig till.


Den sk 'försvarsalliansen' Nato vill alltså ha ett närmare samarbete med Sverige och Finland enligt dess generalsekreterare, dansken Anders Fogh Rasmussen, och som sagt är då genast Carl Bildt med på noterna att Nato skall stärka sina relationer med de så kallade partnerskapsländerna Sverige och Finland - vilka ligger så nära den ryska gränsen att vi tycks vara dom som återstå i Natos inringning. Dessutom ligger vi nära den smältande isen uppe vid Nordpolen med sina numera öppna korta farleder runt bl.a norra Ryssland och starka oljerikedomar på havets botten.


Han vill, observera det, ha ett aktivare Sverige med reformer som gör Sveriges samarbete 'mer dynamiskt' genom att vi och Finland ska bli mer aktiva i Natos verksamhet. Hur roligt är nu det? I så fall tycks vi närma oss ett nytt kallt krig med de följder människor tidigare i historien fått lida svårt av ...


Om det bara hade funnits några ärliga politiker kvar här i landet, som kunnat stå upp mot Natos syn och inte som fjäskaren Carl tycks uppfatta sin primära roll att ställa sig in hos Natos breda och mäktiga pöjkar och övriga 'stora grabbar' här i Väst.

Etiketter:

onsdag, mars 03, 2010

Ron Paul om Usas sluttande plan

Etiketter:

Nato, Sverige och Arktis - denna utdragna historia


Nato vill i sina överläggningar samarbeta mer med Sverige och Finland säger dess högsta chef, dansken Fogh Rasmussen.

Han vill alltså öka betydelsn av de finska och svenska partnerskapsländerna. Det låter oroväckande.

Räcker inte det med hittillsvarande myrsteg för att närma oss Nato. Men än anses vi tydligen inte riktigt mogna, och antagligen gör inte vårt militära samarbete i Afghanistan det hela bättre.

För varje år gör man emellertid opinionundersökningar, vars resultat hittills legat och vägt under 50-procentgränsen.

Men politikerna har inte stängt dörren för det. Natoalliansen flygövar i norra Sverige nära Nordkalotten på gränsar till Ryssland. Vad det nu har att göra med vår neutralitetspolitik.

Nato är idag extra intresserad av det strategiskt belägna norra Skandinavien och ju mer isen smälter däruppe, desto mer ökar också Usas intresse. För det hela innebär att farlederna kan kortas till de länder däruppe i norr som gränsar till Polcirkeln, nämligen Ryssland, Canada, Norge och Finland.

Natochefen, dansken Fogh Rasmussen, säger därför att han förbereder reformer som skall göra Natos samarbete mer dynamiskt. Han preciserar inte vilka praktiska åtgärder han avser i Natos planering, men vill att den politiska ledningen i Sverige och Finland ska delta mer aktivt i Natos verksamhet i samband med dess krishantering i Afghanistan.

Fogh Rasmussen liksom svenska utrikesministern Carl Bildt skall nu på torsdag framträda vid Natos krishanteringsseminarium i Helsingfors... Vi månde bäva.

Etiketter:

tisdag, mars 02, 2010

Nya krumelurer i Afghanistan


Det har enligt en hemlig UD-promemoria som Expressen tagit del av avslöjats att insatsen i Afghanistan beskrivs som ett förlorat krig och att talibanerna röner framgång.

- Vi vinner varken kriget på marken eller i media.

I UD-promemorian anklagas också de som kritiserar insatsen för att sprida nidbilder.
Trots att bombdåden för vart år verkligen blir alltfler och urskiljningslösa.

Nato-ledningen ser insatsen som ett förlorat krig. För varje år blir bombanfallen allt fler, och antalet attacker och bombdåd hade förra året ökat med flera hundra procent alltsedan 2008.

Målet för den NATOledda ISAFstyrkan då man för åtta år sedan gick in i landet var att med en relativt liten styrka driva bort talibanerna och bygga upp en demokrati enligt gängse mönster, t.ex som i Irak. Istället leder idag uppenbarligen talbanerna propagandakriget och har stärkt sina ställningar. Ändå lovade Obama att dra sig ur till mitten av 2011.


Men ISAF kommer uppenbarligen att dra sig ur först då säkerhetsläget kan betecknas som stabilt och afghanerna själva skaffat sig kontroll över läget, något man tror kommer att ske 2011. Men nu betraktas läget som allvarligt.


Nato tror att dess egen syn på framtiden vid det laget nått ut till lokalbefolkningen. Men talibanernas tycks ha ett kraftigt försprång i propagandkriget. Det var för övrigt heller inte lång tid sedan en av amerikanernas gamla 'vänner' och mycket respekterade motståndsledare sprängde sig själv och sju Ciaofficerare i luften.


Är det i så fall inte meningslöst med en svensk närvaro i Afghanistan? Jan Guillou t.ex har skrivit att de argument han framfört i frågan är vassast. En tjänsteman vid UD deltog i december i ett möte i Bryssel under ledning av Natos officielle talesman, kanadensaren James Appathurai.


Syftet var att mediaexperter skulle diskutera hur ISAF och Nato borde hantera den krisartade situation som rådde och Afghanistans mörka framtid. Sten Tolgfors pressekreterare t.ex deltog och man menade att "Allt färre stödjer insatsen", och oroade sig över hur de skulle hantera sina inhemska kritiker.


Alltså sådana som såg insatsen som "ett krig som inte går att vinna", vilket även Nato, åtminstone i december, till viss del ansåg. Det hemliga UD-dokumentet kommenterade läget så här
- Vi vinner inte i Afghanistan, vare sig på marken eller i media.
- Allt färre stödjer insatsen.


Nato slår också fast att den afghanska befolkningen ser de utländska trupperna som "ett nödvändigt ont". Sedan dess har tiotusentals fler soldater kommit.
- Talibanerna är snabba att informera om till exempel civilia som skadats eller dödats. Nato dröjer oftast med sin information eftersom man alltid tillsätter en kommission som gör en utredning och det tar tid, säger Stefan Olsson, forskare på FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.


Olsson delar dessutom slutsatsen att insatsen i Afghanistan är ett misslyckande.
- Om man ser på varför utländska trupper gick in i Afghanistan för åtta år sedan så har man misslyckats. Man skulle stoppa talibanerna och bygga upp ett demokratiskt samhälle men har inte lyckats med någonting av detta.

Etiketter: