onsdag, januari 26, 2011

Aktat namn utmanar 9-11 kommittén


Richard Falk känd numera avgående professor från Princeton Universitetet, skrev på sin blogg att det varit en "uppenbar nedtystning" av amerikanska myndigheter. Han tillade

att de flesta media var "ovilliga att medge de väldokumenterade tveksamheterna om den officiella versionen av händelserna" under 9/11, trots att de innehöll "luckor och motstridigheter".

Och han beskrev David Ray Griffin, en konspirationsteoretiker starkt ansedd av den så-kallede "9/11sannings" rörelsen som en "vetenskapsman av hög integritet" vars bok i ämnet var "auktoritativ".

Ban Ki-Moon, FNs generalsekreterare-, beskrev kommentarerna som "befängda" och "en skymf mot minnet av de mer än 3000 människor som dött i attacken." men herr Ban sa sa att det inte var för honom att besluta huruvida professor Falk, som är organisa-tionens särskilda utredare av våld mot de mänskliga rättigheterna inom de palestinska territorierna, skulle sparkas av FN.

Vijay Nambiar, herr Bansstabschef, sa att det var upp till rådet för de mänskliga rättigheterna, en 47-nationsgrupp baserad i Geneve, Schweitz, som upprättats 2006 av FN.

Australiens fackföreningsordförande framhöll 20 okt 2010 att 9/11 var historiens största konspirationsteorier.

UN Watch, en intressegrupp som övervakar organisationen, har begärt att professor Falk blir sparkad. Och Hilel Neuer, gruppens verkställande chef, beskrev honom som "en serielagöverträdare med noll förtjänst".

Grälet kom då den republikansk-ledda USAkongressen öppnat en utfrågning om "påkallade problem" med Amerikas bidrag till FN, inklusive dess medlemskap i Rådet för de mänskliga rättigheterna.

Ileana Ros-Lehtinen, ordförande i amerikanska Representanhusets Utrikeskommitté, då den igår höll sin första hearing i ämnet, vill att Barack Obama drar bort Usa från Rådet.

Hon yrkade på att "avsluta alla USAs bidrag till den där besten," som hon beskrev som en "skummisarnas galleri" för "pariastater".

Etiketter: