måndag, mars 07, 2011

Massiva protester runt Kabul
Hundratals afghaner
höll under söndagen massiva protester runt den afghanska huvudstaden Kabul för att i området få ett slut på USAs engagemang i Afghanistan. Bilden från annat tillfälle

Man höll banderoller med texten "Permanenta amerikanska militärbaser betyder permanent slaveri av det afghanska folket" och "Ockupation är dödande och destruktion" och demonstranterna skanderade "Död åt Amerika" då man marscherade nerför gatan.

"USAregeringens inblandning i Afghanistan med sin långa historia av grymhet, har inte förbättrat förhållandena i landet men ökat korruption, fattigdom, mord, vallmoodling och trafficking," står det på Afghanistans Solidaritetspartis, organisatören av protesterna, utdelade pamfletter.

En av organisatörerna, Hangama, förklarar- "Vårt mål är att fördöma de civila offer som de amerikanska trupperna förorsakat här i Afghanistan och vi vill inte ha någon amerikansk närvaro i landet."

Man vill få ett slut på USAs roll i Afghanistan och fördömer etablerandet av permanenta militärbaser i landet, vilket är USAs avsikt.

"Om Förenta Staterna etablerar permanenta baser i Afghanistan, uppmanar vi vårt folk att inte låta USA ockupera landet, inte låta Karzais regering underteckna denna skamliga överenskommelse," säger Hangama.

Kvinnor och även barn fanns bland demonstranterna, medan ett stort antal poliser låg i hög beredskap i händelse av fler incidenter. Under höjdpunkten brände man en docka föreställande president Barack Obama och skrek 'Ner med USA'.

En kvinnlig demonstrant Azada sa- "Vi demonstrerar här idag i protest mot de civila offer som USAs arméstyrkor och talibanerna förorsakat vårt land. Vi vill att de amerikanska trupperna stoppar dödandet av dessa oskyldiga människor, kvinnor och barn."


övers IT

Etiketter: