tisdag, april 05, 2011

Italien - Libyens största handelspartner erkände Libyen - Striderna i Elfenbenskusten är över


4 april Libyen: Italien erkänner rebelledare som Libyens regering

Rom: Italien, Libyens största handelspartner blev i måndags den andra europeiska regering som formellt erkänner libyska rebeller som sitt lands legitima regering. Italiens utrikesminister Franco Frattini meddelade under en presskonferens i Rom med representanten för de libyska rebellerna Ali Issawi - Vi har beslutat erkänna den Libyska Nationalkongressen, sa han och hänvisade till de libyska rebellernas ledar-skap.

Frankrikes erkännande i förra månaden av rebelledare uppmuntrade dessa att på slagfältet konfrontera Muhammed Khadaffis välbeväpnade militär. Understött av den amerikansk-europeiska koalitionens krigsflygplans anfall från luften har rebelerna tjänat in terräng.

Frattini sa att det inte finns någon annan diplomatisk lösning för att få slut på konflikten, vilket inte ger Khadaffi annat val annat än att ge upp sin makt.

"Regimen i Tripoli har ingen framtid och Libyen har förlorat sin legitimitet",sa Frattini och tillade att Khadaffi och hans familj måste lämna Libyen.

Frattini sa att Rom inte skulle öppna kontor i det rebell-kontrollerade territoriet och formellt erkänna [rebellerna]. Libyen skickade i söndags en envoyé till Grekland för att diskutera ett uttåg från kriget med rebeller som vill störta Khadaffis 41-åriga regim och Natos militärkoalition som stöder dessa med anfall från luften.

Därefter skulle Libyens vice utrikesminister Abdelati Obeidi besöka Turkiet och Malta."Regimen i Tripoli skickar folk till Grekland för att komma med förslag. Förslagen är inte trovärdiga. Det är inte möjligt att acceptera dom," sa Frattini i uppenbar hänvisning till ett besök av regimens envoyé i Atén.


övers I.T

Etiketter: