lördag, april 30, 2011

Khadaffi beredd ingå vapenstillestånd


30 april 2011
Libyens ledare Muhammed Khadaffi har sagt han är beredd ingå vapenstillestånd med förhandlingar som ska få Nato att "stoppa sina planer".

Då han visade sig på Libyens statstelevision sa han att detta måste inbegripa alla sidor och inte enbart hans styrkor, vilka strider mot rebeller i östra delen.
Överste Khadaffi sa att han inte hade som avsikt att avgå eller lämna landet och att libyerna skulle kunna lösa sina egna problem ifall Natos anfall får ett slut.

"Libyen är nu beredd att ¨få till ett vapenstillestånd ... men något sådant gäller inte enbart ena sidan," sa han "Vi var de första att välkomna ett eld-upphör... men Korsfararen Natos attacker har ännu inte slutat. Portgången till fred står öppen.

"...låt oss förhandla med er, de länder som attackerar oss. Låt oss förhandla."
Medan han talade träffade Natos stridsflygplan tre mål nära televisionsbyggnaden i Tripoli, vilket statesmedia hävdade hade varit ett försök att döda Överse Khadaffi.

Illa beväpnade och tränade grupper av rebeller har stridit sedan mitten av februari för att få ett slut på Khadaffis 41-åriga regim.

I tydlig kontrast till tidigare anföranden, då han utmanat rebell"råttorna" och lovat att spåra upp dom, hus för hus, uppmanade Khadaffi rebellerna att lägga ner sina vapen.
Det finns rapporter om att Libyens regering hotat attackera varje leverans som närmar sig den västra utpost rebellerna håller i Misrata.

Nato säger pro-Khadaffi styrkor har minerat vägen till hamnen och kommit att tvinga fram ett temporärt stopp vad gäller humanitär hjälp.

Hamnen används också för att evakuera sårade till östra rebellhuvudstaden Benghazi.

----Se också av Manlio Dinucci

'Århundradets Finansiella Kupp:Konfiskering av Libyens Suveräna VälståndsFonder' SWF 28 april 2011, "Il Manifesto" 22 april 2011 -- Målet för kriget mot Libyen är inte bara dess oljereserver

Etiketter: