måndag, april 18, 2011

Lägg skattemedlen på bistånd istället! och låt inte folket i Afganistans bli övningsobjekt


Vad gäller Libyen har FN nu vare sig tid eller pengar att evakuera alla gästarbetare.

Samtidigt har i Afghanistan ett attentat utförts av talibanerna där den franska försvarsministern var målet. Två soldater blev tidigare dödade, då två attentatsmän attackerade en bas.

Och för en knapp vecka sedan berättade Pierre Schori i Karlstad om utvecklingen av den svenska militärinsatsen i Afghanistan.

En insats som gått från tidsbegränsad skyddsstyrka till krigförande NATO-trupp. Schori citerade Tolgfors märkliga uttalande- "I krig kan man inte komma tvåa" och såg en ökad brutalisering av både språk och attityd hos militär och försvarsmakt.

I Afghanistan förhandlar samtidigt kunnigt folk i Svenska AfghanistanKommittén med byäldste om skolbyggen, och dessa får stå kvar, medan skolor donerade av militären bränns ner!

Motsättningarna ökar, de flesta länder börjar dra sig ur, men Sverige kör sin egen agenda - nu utan bortre gräns verkar det som! Tolgfors vill fortsätta bekämpa talibanerna - alltmedan Karzai föreslår förhandling. Vad håller egentligen den svenska krigsmakten på med?

Och vad har man egentligen där att göra? Det här har ingenting med svenskt försvar att skaffa, snarare tvärtom - vi utgör nu ett mer troligt mål för sk terrorister genom denna inblandning.

Tack och lov arbetar samtidigt Svenska Afganistankommittén och Afganistansolidaritet för humanism och försöker uppväga det hela...

IT

Etiketter: