fredag, juni 03, 2011

Juholt om något som inte sker i Libyen "Onödigt med svensk insats"

Epoch Times 3 juni 2011

NATO vill ha fortsatt svensk insats i Libyen trots det inte stämmer överens med de svenska premisserna, att Khadaffi skulle ha bombat sitt eget folk. "Då är det väl orimligt att vårt bidrag ska hindra något som inte sker"

S-ledaren Håkan Juholt om att skicka svenska JAS-plan till Libyen, då det inte tycks förekomma några bombningar mot det egna folket från Khadaffis sida

NATO vill ha fortsatt svenskt stöd i Libyen
av Barbro Plogander och Aron Lamm

Trots vi inte är medlem i NATO, har Sverige deltagit i NATOs mission i Libyen, och med Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussens förlängning 1 juni av missionen med tre månader blev också Sverige tillfrågad om att fortsätta utöka sitt militära deltagande.

Hittills har Sverige bidragit med 130 personer till uppdraget, tillsammans med åtta Gripenplan och ett Herculesplan för spaning och lufttankning. Men nu vill NATO att den svenska styrkan också åtar sig andra uppdrag, sådana som attacker av mål på marken och att skicka trupper för bordning av fartyg. ....

Svenska utrikesministern Carl Bildt, väl känd för att tala ut på Internet, skrev 31 maj på sin blogg att Sverige behöver ta beslut om vi är beredda fortsätta vårt bidrag i en eller annan form till stöd för nuvarande uppdrag enligt FNs resolution no 1973.

övers IT

Etiketter: