lördag, juni 25, 2011

USA har inte råd med Afghanistankriget


Voice of Russia 22 juni 2011
USA har inte råd med kriget i Afghanistan

Viktoria Zhuravlyova, som är högre forskare vid Institutet för Världsekonomi och Internationella Relationer i den ryska Vetenskaps-akademin säger att USAs beslut att dra ner på antalet trupper i Afghanistan inte var särskilt oväntat.

För det första, hade president Obama lovat att han skulle planera för en neddrag-ning om han blev vald...

För det andra, känner de amerikanska ekonomerna av stagnationen och Vita Huset måste gå med på en djup budgetnedskärning, eftersom man helt enkelt inte har råd med Afghanistankriget.

För det tredje, är detta krig mycket impopulärt bland amerikaner. Det betyder att alla politiska krafter kommer att stå fast vid trupptillbakadragandet.

Om det inte vore för att ekonomin är i kris, kunde man nog ha stannat där en längre tid, antar experter...Men fortfarande är situationen besvärlig, och ett amerikanskt tillbakadragande kunde ha lett till instabilitet. Så det är ett påtvingat beslut, men det enda möjliga på grund av den ekonomiska situationen.

Samtidigt öppnar Senaten dörren för amerikanska trupper till krigets Libyen.Hittills har 260 utländska trupper blivit dödade.övers Ingrid Ternert

Etiketter: