söndag, juli 17, 2011

Vem stod bakom slakten på Iraks befolkning?


16 juli 2011 Som vanligt har Iran rätt i det dom idag säger, även om de flesta precis inte gillar deras religiöst styrda stat med sina ayatollor.

Iran säger nämligen till amerikanarnas stora förtret, att USA stöder diverse terroristgrupper runt om i världen.
USA gör detta i kampen mot sina fiender, där dessa terrorister med andra ord inte ingår, utan mer tjänar som amerikanarnas verktyg.

En högre iransk parlamentsledamot har idag sagt att Teheran tror att USA är ansvarig för de akter av terrorism som utförts i shia- eller sunnibefolkade områden i Irak. -- Och som vanligt kommer de med helt korrekt information. Även om deras egna brutala aktiviteter i Irak under kriget, inte har varit något upplyftande precis.

Irans 'Fars News Agency', har citerat den näst högsta ledaren i Irans parlaments nationella säkerhets- och utrikespolitiska kommitté, Hossein Ebrahimi.

Denne säger nämligen att “Iran betraktar dessa som stod bakom invasionen av Irak som ansvariga för terroristaktiviteter i shia- och sunnibefolkade områden i Irak”.
Med andra ord att USA själv placerat ut sprängladdningar i stadsdelar. Med egna ögon har min polska väninna som bott där sedan många år, sett just det, då hon under natten tittat ut genom fönstret mot gatan. Och strax efter kom explosionen.

Vid den tiden reste jag dit som Human Shields bland många andra från hela världen. Vi var där för att försöka stoppa USAs anfall mot Irak genom att placera oss som mänskliga sköldar på sammhällsviktiga anläggningar.

Det handlade om kraftverk, vattenreningsverk etc för att hindra bombningar. Men den av Väst förtalade Saddam Hussein ville inte att vi var där då bomberna började falla. Han var med andra ord inte så grym som hela världen velat utmåla honom, då med neocons propaganda och hela USA i spetsen. Och hur tror förresten någon det såg ut i andra länder i MellanÖsternområdet?

Så fick till slut just neocons med den förljugna invasionen av Irak greppet om landets olja, då med Bush och Cheney i spetsen. Och nu åratal efteråt kryper det fram, att anklagelserna mot Saddam var i hög grad uppdiktade. Men hur många miljoner har då inte lidit och gör det fortfarande på grund av just denna invasion...?

Och inte heller har man ställt de ansvariga för det uppdiktade hoten inför rätta. Naturligtvis. Så mycket som dom har tjänat på invasionen. Cheney t.ex, chefen för världens största oljebolag. Med pengar kan man som bekant köpa allt...och då även tystnad.


Ingrid Ternert

Bilden visar irakiska soldater vid tiden för kriget

Etiketter: