tisdag, augusti 09, 2011

Irak utsatt för fortsatt korruption och plundring även från Iran av reserver avsedda för återuppbyggnadEn ny skandal i dagens irakiska affärer! 15 juli 2011 från Baghdad Alarabiya News
av Majid Abdul-Kader
Det senaste uttalandet från Rafie Al-Esawi i Irak kom att resa en mängd kontroverser inom det irakiska samhället.

I sitt uttalande bekräftade han att de totala utgifterna för de anställda som lagat elnätet alltsedan 2003 räcker för att betala varje irakisk familj en fullt möblerad lägenhet på de lyxigaste europeiska orterna!"
Rafie Al-Esawi deklarerade att totalt 107 miljarder dollar hade lagts ut inom elområdet av alla de regeringar som avlöst varandra sedan år 2003. Och enligt ekonomerna hade situationen i Irak varit helt annorlunda, såvida dessa fonderingar hade upprätthållits på ett ärligt och gediget sätt.

En ekonom framhöll för AlArabiya News att med denna mängd pengar kunde irakierna:
- Återuppbygga den Stora Hamnen Fao och Al-Jaff-floden
- Lösa hela Iraks huskris.
- Bygga fabriker över hela Irak.
- Täcka och upprätthålla gröna områden över hela Irak.
- Med dessa pengar kunde Irak äga flera företag: Siemens Electronic, Mitsubishi Power och General Electric.
Iraks utgifter enbart för el-sektorn överstiger många länders budgetar, medan i realiteten alla viktiga sektorer i Irak fortfarande är på efterkälken, sådana som industri, jordbruk och transport förutom utbildning, som länge karakteriserat irakiska medborgare.

Dessa är hittills inte övertygade om att ett väldigt rikt land som Irak inte har kunnat lösa elkrisen som nu har varat i åratal och kostat en otrolöig massa pengar, en summa lika stor som 20 års budget för ett land som Bahrain!

Och korruptionsfrågorna fortsätter inom elsektorn, Alwaleed Online News har denna månad avslöjat ett större fall, där den korrupta irakiska regeringen har undertecknat bluffkontrakt på 2 miljarder dollar!

107 miljarder dollar har försvunnit och irakierna fortsätter att leva i mörker!Detta är hur ockupationen stått bakom regeringens sätt att fungera!


Samma problem finns i Israel
Netanyahu lovar ekonomisk förändring
SvD 9 augusti 2011

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lovar reformer som ska lätta den ekonomiska bördan för folket, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

De senaste veckornas stora protester mot ökade levnadskostnader har skakat om premiärministern, som därför utsett ekonomen Manuel Trajtenberg att leda en expertgrupp för utredning av demonstranternas krav.

Enligt Haaretz säger Netanyahu att regeringen måste omprioritera skatter och välfärdssystem.övers Ingrid Ternert

Etiketter: