fredag, september 23, 2011

NATO utvidgar bombkampanjen i Libyen


NATO har förlängt sin militära kampanj i Libyen med tre ytterligare månder. NATOs ordförande Anders FoghRasmussen var den som kom att meddela detta.

Anders Fogh Rasmussen: "Idag har NATOs styrelse beslutat att hittills utvidga vår operation i Libyen, medan vi håller situationen under ständig uppsikt. Vi har beslutat fortsätta vår mission, så långt det är nödvändigt, men bereder oss också på att avsluta den så snart som möjligt.

Denna tekniska övergång gäller upp till 90 dagar, men den vanliga översynen låter oss avsluta vårt uppdrag vid var tidpunkt, och vi ska göra det i nära samarbete med FN och libyska myndigheter."

Aktiekurserna faller också då USAs centralbank Federal Reserve ger en varning om Usas ekonomi. De globala aktiepriserna har rasat efter att Federal Reserve gått ut med en ny varning om en nedåtgående ekonomi och gett besked om begränsade åtgärder för att vända tillbaka upp.

Häromdagen varnade Federal Reserve för "fortsatt svaghet" inom arbetsmarknaden och "hög" arbetslöshet, med "signifikanta risker för nedgång i ekonomin framöver, inklusive ansträngda globala finansmarknader."

Federal Reserve avslöjade också en $400 miljarder plan på att sälja kortfristiga statspapper och köpa långfristiga skuldsedlar.

Etiketter: