onsdag, september 28, 2011

Pakistan, Usa, Libyen och 'Haqqani Nätverket'


27 sept av Paul Craig Roberts Det sista orkestrerade hotet mot Amerika och Historiens Slut.
Har ni någonsin hört talas om Haqqanis? Det är vad man kunnat tro.

Som då aldrig någon hade hört talas om AlQaida före 9/11, har “Haqqani Nätverket” poppat upp i rättan tid för att rättfärdiga Amerikas nästa krig - mot Pakistan.

President Obamas som påstår att han fått Al Qaida ledaren Osama bin Laden utplånad har minskat ner hotet från den gamla gärningsmannen. En terrororganisation som har lämnat sin ledare obeväpnad och försvarslös, som en sittande fågel till att bli skjuten, verkar inte längre så formidabelt. Dags för en ny, mer hotfull, förövare att jaga, så man kan hålla igång “kriget mot terrorn”.

Nu är Haqqaninätverket Amerikas “värsta fiende”. Till skillnad från Al Qaida har HaqqaniNätverket aldrig varit kopplat till något land enligt amiral Mike Mullen, som är USAs Förenade StabsChefers ordförande, och Pakistanregeringens underrättelse-tjänst ISIs “veritabla arm”.

Washington hävdar att ISI den 13 september beordrat sitt HaqqaniNätverk att attackera USAs ambassad i Kabul i Afghanistan vid USAs militärbas i Wadakprovinsen.

Senator Lindsey Graham, medlem av de Väpnade Styrkornas kommitté och en av de stora republikanska krigsmånglarna, deklarerade att “alla möjligheter ligger på bordet” och försäkrade Pentagon, att det fanns ett brett stöd hos båda partier i Kongressen för USAs militära attack mot Pakistan.

Eftersom Washington dödat en mängd pakistanska civila med obemannade luftfarkoster, drones, och tvingat Pakistans armé att jaga Al Qaida över större delen av Pakistan. Och då detta resulterat i tiotusentals eller mer förflyttade pakistaner i processen, måste senator Graham ha haft något större mål i tankarna.

Det anser också Pakistans regering. Pakistanska premiärministern,Yousuf Raza Gilani, kallade hem sin utrikesminister för samtal i Washington och beordrade ett krismöte hos regeringen för att bedöma utsikterna för en amerikansk invasion.

Under tiden radar Washington upp nya skäl till att på grund av Haqqaninätverket rättfärdiga starten på ett krig mot Pakistan: för Pakistan har kärnvapen och är inte stabilt och dessa vapen skulle kunna falla i fel händer; för USA skulle inte kunna vinna i Afghanistan förrän man eliminerat fristäderna i Pakistan; blaha-blaha.

Washington försökte köra med Pakistan till att starta en militär operation mot sitt eget folk i norra Waziristan. Pakistan har dock goda skäl till att stå emot det kravet.I Washington har man användning för “Haqqanihotet” som ursäkt för en invasion

Det skulle kunna bli Washingtons sätt att få bort Pakistans motstånd, genom att attackera sin Norra Waziristanprovins, eller det hade kunnat bli som en del pakistanska politiska ledare säger och Pakistans regering fruktar, ett 'drama'skapat av Washington för att rättfärdiga ett militärt anfall mot ännu ett muslimskt land.

Under åren med sitt servitut som en amerikansk nickedocka, har Pakistans regering själv tagit på sig detta. Pakistan har låtit USA köpa den pakistanska regeringen, träna och utrusta dess militär och upprätta CIAs gränssnitt till Pakistans underrätt-elsetjänst.
En regering så beroende av Washington skulle inte kunnat säga mycket, då Washington börjat våldföra sig mot Pakistans suveränitet, skickat in obemannade luftfarkoster på pakistanskt område och team med specialstyrkor för att döda påstådda Al Qaida, fast vanligare då kvinnor, barn och bönder.

Oförmögna till underkastelse efter ett decennium av ett litet antal talibankrigare i Afghanistan, har Washington lagt skulden på Pakistan för sitt militära misslyckande.
Precis som Washington skyllt det långdragna kriget på irakiska folket. Vad gäller Irans påstådda stöd till det irakiska motståndet mot Usas ockupation.

En del kunniga analytiker man aldrig får höra i “mainstream media” säger, att USAs militär/politiska komplex och dess nykonservativa horor håller på att orkestrera Tredje Världskriget innan Ryssland och Kina ens blivit beredda.

Som resultat av kommunistiskt förtryck har en signifikant procentandel av det ryska folket befunnit sig i den amerikanska sfären. Dessa ryssar litar på Washington mer än de litar på Putin. Kineserna är alltför sysselsatta med riskerna för en alldeles för snabb ekonomisk tillväxt, än att förbereda sig på krig och befinner sig nu långt bort från hotet.

Krig är emellertid profiternas hjärteblod i ett militär/säkerhetspolitiskt komplex och krig är de nykonservativas utvalda metod för att uppnå sitt mål om en amerikansk hegemoni.

Pakistan gränsade till Kina och tidigare delar av Sovjetunionen, där USA nu har militärbaser vid den ryska gränsen. Usas krig mot och ockupation av Pakistan verkar få de allvarliga ryssarna att vakna upp, samtidigt som kineserna.

Då båda äger kärnvapen, skulle resultatet av det militär/säkerhetspolitiska komplexets girighet efter profiter och de nykonservativas girighet efter imperier kunna leda till jordens undergång.

Patrioterna och superpatrioterna faller in i det militär-säkerhetspolitiska komplexet och de flaggviftande nykonservativa för vidare resultatet av “tidens slut” så febrigt önskat av de hänryckta evangelisterna, som om de ville upp i himmelen, medan resten av oss ska dö på jorden.

Detta är inte det resultat president Reagan hoppats på vid det Kalla Krigets slut. -Inte heller det vi fått uppleva äga rum i det mörkaste Afrika med en sk god hjälp av Nato.

Det gäller Muhammed Khadaffi och klansammanstötningarna i Libyen, där det inte är särskilt ovanligt att också Väst och Nato blandar sig i och väljer ut vilken sida de ska stödja, ofta med våldsamma medel.

Även rebellerna i den libyska övergångsregeringen NTC säger att alla som inte tycker som dom ska straffas, även om dessa bara uttryckt en åsikt som överenstämmer med Khadaffis.

Synen på demokrati innebär med andra ord för rebellerna att alla som tillhör oppositionen eller en helt annan klan ska fängslas eller torteras, våldtas, dödas och som svart även bli slav...

Många av NATO-rebellerna har folk i släkten som sysslat med slavhandel, varför de inte sett detta som något negativt. De har heller inte bangat för att utnyttja svarta till slavarbete, med de mest våldsamma medel.

NATOs klientstammar från andra delar av Libyen har också begått massmord på civila. NATO-rebeller har berättat för media hur de på måfå skjutit raketer över staden och dödat civila, ”eftersom dessa är för Khadaffi”.

NATO-rebellerna i sydväst har samtidigt låtit döda män som är svarta tuareger.
Medlemmar av Khadaffis stam har också blivit mördade av NTC-rebeller enbart på grund av sin stamtillhörighet och dessutom kommit till stöd för folkmord på svarta.

Det är inte lätt för oss här uppe i högan Nord att förstå vad ett klansamhälle verkligen innebär, inte minst där det också förekommer vitt skilda religioner.Ingrid Ternert

Etiketter: