söndag, oktober 09, 2011

Bahrain, Hizbollah och Irans gemensamma länk - An ArabWoman Blues
An ArabWoman Blues
9 oktober 2011 Bahrain, Hizbollah och Irans gemensamma länk.

Darwin hade denna teori om den förlorade länken, jag har en teori om den Gemensamma Länken. Det är just så det är i MellanÖstern, för att förstå det som saknas, behöver man förstå det som är ihopkopplat.

Som ni mycket väl kan veta (jag tvivlar men ni kan få den fördelen), så har Bahrain på sistone gått igenom en hel del oroligheter.

Oro som Iran och Khatar förorsakat genom sin Fox News kanal Al-Jazeera.

Bahrain har en Shiaminoritet (nej de är inte i majoritet som deras VästPress påstår) och Iran har sedan den förödande Khomeinis uppgång alltid förklarat Bahrain som en av sina provinser, den 14e för att vara mer exakt.

Med Bagdads fall och USAs förstärkning av Iran hade jag helt korrekt förutspått, att varhelst det finns en shia-minoritet närvarande, kan man vänta sig att Iran spelar ut sitt sekteristiska imperiekort om att härska och söndra.

Naturligtvis kom jag då att gå på en smocka, men jag är återigen här för att ge er en påminnelse... Al Wefaq, namnet på Bahrains "opposition" är grundad av Iran. Naturligtvis råkar den vara till största delen shia.

Och eftersom den iranska politiska "Islamska" Republikens shiism är sekteristisk till sin natur och sekterister älskar att stödja varandra, som sionistiska Judar måste jag säga, så kommer det inte som någon stor överraskning att Hizbollah är den som driver denna Bahrains "revolutionära" opposition.

Naturligtvis kan man se den uppenbara länken mellan Iran, Hizbollah och Bahrains Wefaq, så vad är det då som saknas på bilden?

Aha, detta är som gör det mycket, mycket trevligt - det som fattas är Irak. Men egentligen inte, eftersom Ahamad Chalabi fd ledare för Iraks Nationella Kongress, den dåvarande oppositionen, som under 90talet hade grundats och hållits uppe av Clinton (under sanktionsåren, då över 1 miljon irakier kom att dödas genom embargot) och därefter blivit omfamnad av Bushadministrationen - var närvarande vid denna Hizbollah-konferen genom Bahrains Mänskliga Rättigheter.

Som man mycket väl vet, var Chalabi den man som sålde ut idén om Iraks MassFörstö-relseVapen till USA, och var tillsammans med sina Zionistkompisar en av männen i Vita Huset som låg bakom invasionen och ockupationen av Irak.

Chalabi gick under 2003 bildligt talat in i Bagdad på de amerikanska tanksen, och upprättade sin egen milis och förlorade sin ställning hos Rumsfield, då det kom att sippra ut, att han i själva verket var dubbelagent för både Amerika och Iran.

Ändå lyckades Chalabi leda av-Baath(parti)seringskommittén som hade startat under Bremers tid och därefter, som är del av det nuvarande Iraks INA - Iraks Nationella Allians, en allians av sekteristiska Shia, med alla lojala gentemot Iran.

Ahmed Chalabi var förutom en av iscensättarna till kriget mot Irak, då ännu några fler 1.5 miljoner irakier kom att dö, och var dessutom dubbelagent, också känd som en skrupelfri skurk och efterlyst förskingrare. Googla bara på hans namn på Arab Woman-bloggen. Jag har gjort en lämplig referens till denna hund

Då har jag det yttersta nöjet att ladda upp den video, där Chalabi håller tal vid en Hizbollahkonferens, filmad av HizbollahTV, och får en sko i huvudet. Man ser i själva verket inte skon, eftersom Hizbollah antagligen censurerat den biten (tyvärr troligen borttagen IT).

Nästa gång en ilsken arabisk skithög talar till er om Hizbollahs "revolutionära antisionistiska" natur, om Iran och politisk shiism, var då snäll och skyffla över en lämplig video i ansiktet på honom. Tack för det!övers Ingrid Ternert

Etiketter: