lördag, oktober 22, 2011

Khadaffi mördad och rebellerna på frammarsch

21 okt 2011
En av de överlevande sönerna till Libyens förre diktator Khadaffis , Saif al-Islam, har enligt al-Jazeera misslyckas med att fly till Niger. Han var den av Khadaffis söner som hde överlevt NATOs bombattacker och gjort ett klent försök att fly till Niger, enligt Nationella ÖvergångsRådet.

Muhammed Khadaffi hade mördats under NATOs bombattacker mot den bilkonvoj som försökt fly från Sirte. Hans döda kropp forslades till staden Misrata.

De massdemonstrationer som hade krävt Khadaffis avgång, den man som regerat landet i mer än 40 år, startade i Libyen i mitten av februari och har efter det vuxit till väpnad konfrontation mellan regeringsstyrkor och rebeller.

Den 23 aug förlorade Khadaffi både sin kontroll av Tripoli och dsin effektiva kontroll av Libyen, efter att rebellernas styrkor intagit Bab al-Azizia-området.

NTCstyrkorna kontrollerar nu det mesta av Libyens yta, inklusive huvudstaden Tripoli Man har också försökt gå in i flera städer som kontrolleras av Khadaffivänliga trupper, inklusive Bani Walid och Sirte.

I.T

Etiketter: