torsdag, oktober 13, 2011

Sibel Edmonds avslöjade USA som terroristuppbackare - med mycket i den vägen på sitt samvete

Sybil Edmonds tillhör en av de få intelligenta, självständiga och modiga kvinnor som också fått känna på vad USA har för sig i hemlighet ute i världen. Där man uppträder i fullständig motsats till vad som står skrivet i landets konstitution. Och Edmonds vet naturligtvis betydligt mer än vad hon säger i sin nya film.


Det gjorde också min självständiga polska väninna som i åratal varit gift och förvärvsarbetat i Irak. Jag mötte henne då jag tillsammans med andra från jordens alla hörn var där som 'Human Shield' före kriget mot Irak under Saddam Husseins tid.

Alltså den ledare som vägrat att underordna sig USA och naturligtvis för det skulle bli våldsamt förtalad och även hängd.

Väninnan kunde språket och var kunnig. Och så tuff att folk anlitade henne för att hjälpa dom att lösa sina konflikter inom landet, främst med de amerikanska invaderarna inblandade, bombarna och robbarna av landets oskattbara värden och förmögenheter. Och även med vanliga människor bland de drabbade.

För att göra en mycket lång och intressant historia kort, så blev även min väninna kidnappad. Av vem och varför? Ja det är just det som är frågan. Vad hade de saudier som byggde en enorm moské i hennes område med det hela att göra? Eller de al Qaida människor som tog henne till fånga?

Och förmodligen var ryssfientliga tjetjenska alQaida-terrorister? Ja år efter såg hon i en polsk bokhandel en bok, som verkade handla om just dessa hennes kidnappare, som enligt boken skulle finnas vid gränsen till Ryssland. Det är lätt att tänka sig tjetjener och deras fiendskap mot Ryssland, och med sina vänner västerut...

---Som i slutändan hade gjort sin kidnappning på uppdrag av, håll i er nu---USA .
Hur hon kunde veta det? Genom att visa sig tillmötesgående mot sina främst kvinnliga matutdelare, där hon satt bunden med ögonbindel, dag som natt. Till saken hör att väninnan kunde arabiska liksom även lite ryska.

Kidnapparna hörde ihop med det nya enorma moskébygge som rika saudier bekostat där i närheten, och de stod också på god fot med de i Irak invaderande amerikanarna. Trots att USA säger sig jaga al Qaida- men uppenbarligen är verkligheten inte riktigt så enkel. Alltså gäller inte fiendskapen dessa AlQaida som ställer till jävulstyg för Ryssland, utan snarare tvärtom.

Ja, hon blev alltså kidnappad. Och anade att hon måste ha varit inlåst i närheten av sin bostad, eftersom hon kände igen skallet från en av de nio hundar hon hade bakom nätgallret alldeles bredvid sin egen bostad. Och då var det heller inte svårt att förstå, att det var folk knutna till moskébygget som var de skyldiga.

Nu har vi det bekräftat. Att den som är USAs vän, som tjetjenerna, är fiende till Ryssland och Kina. Och för att göra en lång historia kort, är det mycket som sker vid förhandlingsbordet bland de länders toppolitiker och diplomater som är inkopplade i fall som dessa. Och det vi också bör veta - är att vi ingenting vet.Ingrid Ternert

Etiketter: