lördag, november 19, 2011

Pentagon skulle kunna bomba fientliga hackers

RT 16nov 2011-Man kan bara undra vad USAs tjänstemän skulle säga, ifall Iran gav klartecken till sitt RevolutionsGarde att slå till med en cyber-attack som hämnd för det Stuxnetvirus Israel-Usa planterat in i dess nya kärnkrafts-anläggning.
En rapport från det amerikanska Försvarsdepartementet har beskrivit hur amerikanska militären planerat svara på utländska hackerattacker. Vi talar om total hämnd, både i cyberspace och i verkliga livet.

Det 12-sidiga dokument som hade skickats till Kongressen blev offentlig torsdagen den 10 nov. KongressLedamörerna ville att Pentagon skulle ge ut rapporten om en ny cyberkrigs-politik den 1 mars i år, men de högsta hönsen har legat några månader för sent.

"Vid fara ska vi svara gentemot fientliga attacker i cyberrymden, som mot varje annat hot mot vårt land", sa rapporten som Reuters citerade. "Vi reserverar oss rätten att använda alla nödvändiga medel – diplomatiska, informationsmässiga, militära och ekonomiska – till försvar för vår nation, våra allierade, våra partners och våra intressen".

Fullmakt för en sådan operation ska komma från presidenten och han beslutar vad'bruk av styrka' i cyberrymden innebär. Självständiga operationer skulle inte kunna trigga ett Kongressmeddelande som krav under KrigsMaktsResolutionen, rapporterar Washington Post.

Det största problemet med att reagera på en hackerattack är att identifiera den skyldige. Ett antal säkerhetsexperter och underrättelsefolk pekade ut kineserna och ryssarna som de främsta utförarna av cyberattacker mot amerikanska datorer.

I vilket fall har inga anklagelser blivit uttryckta officiellt mot dessa regeringar. Pentagon planerar tackla frågan genom att anställa beteende och cyberrätts-psykiatriska experter, som hade kunnat peka ut ansvariga individer.

Rapporten pekar också ut behovet av ett automatiskt svar vid fientligheter på Internet, vilket kommit att resa alarm hos en del cybersäkerhetsexperter.

“Frågan är, hur och i vilken utsträckning man funderar på automatiska svar?” förklarade Herbert Lin, cyberexpert vid USAs Nationella VetenskapsAkademi, för Washington Post. Sådana svar, sa han, “åtföljs av fara. Utan folk i slingan är det mycket mer troligt man kan göra saker oavsiktligt.”

Man kan bara undra vad USAs tjänstemän hade sagt om, låt oss säga Iran gett klartecken till sitt RevolutionsGarde att slå till som hämnd för Stuxnet-maskens cyberattack.

Irans under förra året av virus haltande anläggningar för anrikning av uran anses ha kreerats av mycket skickliga hackers. En del rapporter har pekat ut Israel och USA att stå bakom den infekterade koden.övers IT

Etiketter: