torsdag, december 15, 2011

Ännu ett kapitel i informationskriget mot Syrien


http://rt.com/politics/syria-usa-war-panarin-581/RT 13 dec 2011 av prof Igor Panarin

Startar Västeliten informationskrig för att rättfärdiga en invasionen av Syrien?
Ökande spänningar runt Syrien syftar till förberedelse för aggression. Författaren och politiska vetenskapsmannen Igor Panarin anser att delar av den brittisk-amerikansk-israeliska eliten driver ett informationskrig med avsikt att skapa acceptans för en militär invasion av Syrien.

I artikeln förklarar Panarin vad han anser.

De massprotester som utbröt i ett antal arabländer under 2011 var orkestrerade från London, som i stort har blivit deras koordinations-centrum.

BBC och Khatars så kallade-oberoende Al-Jazeera kanal (som i själva verket den brittisk-amerikanska eliten kontrollerar ideologiskt) har berett väg för att erbjuda media sitt stöd.

Till exempel rapporterar BBC att en oberoende kommission av FNs mänskliga rättighets-experter anklagat syriska myndigheter för att ha begått brott mot mänskligheten då de skingrade anti-regeringsprotester.

Men franska journalisten Thierry Meyssan kom på att kommissionen uppenbarligen fabricerat de bevis som man utnyttjat i sin undersökning. Till exempel har enligt FNkommissionen de syriska säkerhetsstyrkorna dödat över 3500 fredliga demonstranter.

Men antalet är knappast trovärdigt eftersom det kommer från en mystisk Londonbaserad mänsklig-rättighetsorganisation vid namn 'Observatoire Syrien des Droits de l'Homme' OSDH,alltså 'Syriens Mänskliga Rättighets Observatörer'. Enligt Meyssan anser han att många av de 3500 demonstranter som dödats av syriska säkerhetsstyrkor i själva verket lever och har hälsan.

Deras namn som distribuerats av OSDH, hade i själva verket tagits från en telefonkatalog. Meyssan säger att ett informationskrig utbrutit mot Syrien och att åtminstone några av de foton som distribuerats av Al-Jazeera producerats i den specialstudio som reproducerar huvuddelen av Syriens stora städer.

Samma utfördes mot Libyen, då fotona på gatustrider i Tripoli den 23 augusti 2011, i själva verket varit fotade i en Khatar-studio, som öppnat ett nytt kapitel i informationskrigets historia.

Den syriska regeringen förbannade nyligen iPhones då den önskade stoppa spridningen av lögner bland demonstranterna. En del av demonstranterna använder fortfarande smart-phones för att sprida falska rapporter, utannonsera protestdemonstrationer och ge ut regeringsfientligt material genom att utnyttja 'Syria Alone' applikationen.

Denna applikation som presenterades den 18 november var utvecklad av brittiska och amerikanska experter särskilt för att hjälpa oppositionen att koordinera sina protester.

Informationskrigs- specialister utnyttjar 'Syria Alone' till att publicera regerings-fientligt material och att kritisera arbetet hos dom som ser till att upprätthålla lagen.

Syriska myndigheterna tror att de genom bannlysning av iPhone kan stoppa spridning av desinformation. Förutom USA och EU inbegriper idag anti-Syrien koalitionen Arabförbundet, som nyligen uteslöt Damaskus och därefter infört tuffa sanktioner mot Syrien.

En del av den brittisk-amerikanska eliten spelar nu en ledande roll i mediakampanjen mot Syrien, vilket inte är någon överraskning efter deras framgång i Libyen, där mediaattackerna föregick NATOs direkta militära intervention.

En liknande strategi utnyttjas nu mot Syrien.
Till exempel leder beslutet att suspendera Syriens medlemskap i ArabFörbundet till ytterligare internationell isolering, vilket helt klart är det som Väst velat uppnå.

ArabFörbundet tog inte förrän sent i februari ett liknande beslut vad gällde Libyen, och erkände sedan i augusti den NATOstödda Nationella ÖvergångsRegeringen som det libyska folkets enda legitima representant för makten.

Med andra ord vad vi idag ser är samma scenario återskapat i Syrien, då Västs multinationella elit startat en mediaattack mot landet.

Den syriska armén och polisen står mot en stark motståndare, förutom sina utländska välgörare. Enligt vissa källor finns ca 10 000 sådana, främst från arabländer och Pakistan samt pashtuner från Afghanistan.

Rysslands närmande till konflikten i Syrien skiljer sig radikalt från Förenta Staternas och dess allierades. Kreml la in sitt veto i FNs SäkerhetsRåds resolution, vilket kunde ha blivit en upprepning av det libyska scenariet i Syrien.

Moskva gör sitt bästa för att undvika en upptrappning av konflikten och vill hindra en militär intervention, t.ex via hangarfartyg till Medelhavet, och att upprätta en konstruktiv fredsdialog.
övers Ingrid Ternert

Etiketter: