måndag, december 19, 2011

Läget lika illa för demonstranter i Egypten
Egyptiska demontranter kräver att militären trappar ner i bakvattnet av Blue Bra Beating- Misshandeln av en kvinna i demonstrationen och hur soldaterna slet kläderna av henne
12/19/2011 av Juan Cole
Demonstraioner och sammandrabbningar nere i Kairo fortsatte för tredje dagen i följd på söndagen, då demonstaranterna gick emot polisens nedslag på lördagen, vilket innehöll skottlossning och lämnade 10 döda av 500 sårade. Man krävde att den egyptiska militären omedelbart avgår, och fortsatte att avvisa utnämningen av Mubarak-erans premiärminister, ekonomen Kamal al-Ganzouri, som vice Premiärminister.

Känslor svallade högt i bakvattnet av polisens attack mot kvinnor, inklusive prygel och dra av dem deras kläder offentligt. Kairos demonstranter verkar domineras av grupper med ungt vänsterfolk. Demonstranterna kräver också att presidentvalet flyttas från juni till januari. Nere i Kairo påstås Brödraskapet ha minskat ner på att delta i demonstrationerna. (Man fokuserar på att vinna parlamentsvalen).

Bilderna här visar på den extrema polisbrutaliteten gentemot de som protesterar, inklusive angreppen mot kvinnor i svart modest klädsel, vilka nu visats upp och trampats på.
övers IT

Etiketter: