torsdag, juli 21, 2011

Pakistansk journalist om mordet på sin far

Etiketter:

Natobefälhavare inför sin största utmaning under det tioåriga kriget i AfghanistanNATOs nye befälhavare står inför sin mest riskabla situation sedan början av det 10-åriga kriget i Afghanistan.


Bamyan provinsen var den första av sju områden som skulle överlämnas till säkerhets-styrkorna. Detta överlämnande utgör första steget i implementeringen av NATOs plan, att till slutet av år 2014 ge Kabul ett nationellt ansvar för säkerheten.

Barack Obama och hans europeiska allierade har sagt man snart kommer börja ett massivt tillbakadragande av trupper från Afghanistan. Oturligt nog är det svårt att finna ett olämpligare tillfälle för ett sådant löfte.

Ett antal experter har upprepade gånger riktat uppmärksamheten mot den svaga disciplinen och stridsförmågan hos de afghanska poliserna och trupperna. Dödandet av landets högre tjänstemän kan bara bevisa denna uppfattning.

De styrkor som är oförmögna att klara av säkerheten för de högsta tjänstemännen kan knappast heller försvara vanliga medborgare från motståndsmännens attacker.

Det andra ifrågasatta draget är FNs beslut att ta bort 14 fd talibanledare från internationell terrorlista. Fyra av de “förlåtna” är medlemmar av Högsta Fredsrådet– en kontroversiell grupp som förra året bildats för samtal med talibanerna.

Afghanska regeringen bad dessutom att 50 personer till skulle avföras från svarta listan, och hävdade att de framgångsrikt lyckats återintegreras i samhället.

Nu försöker USA och NATO, efter att ha erkänt sin oförmåga att få bort talibanerna från regionen, nå en politisk lösning mellan afghanska regeringen och talibanerna innan man drar tillbaka trupperna.

Men i nuvarande situation, då talibanerna lätt hade kunnat ställa regeringstrupperna åt sidan, riskerar det draget att sudda ut föregående års framgångar. Genom ett antal fullständigt dåliga beslut från både Afghanistans regering och NATO, balanserar stabiliteten i regionen på en skarp egg och NATOstyrkornas nye befälhavare måste spela sina kort väl, om man tänker undvika att själv bli syndabock när helvetet bryter lös.övers Ingrid Ternert.

Etiketter:

onsdag, juli 20, 2011

Den som avslöjat Murdoch-pressens hemliga avlyssning funnen död

Etiketter:

Libyska övergångsrådet erkänt internationellt

Den 15 juli, erkände ungefär 40 länder och internationella organisationer inklusive USA det libyska folket Nationella Övergångsråd som legitim representant för det libyska folket.

Khadaffi uppmanade föregående tisdag till att "kämpa till den sista droppe blod", då rebellerna förklarade sig ha kontroll över den strategiska staden Berga i öst.

"Tillsammans med miljoners libyer, kommer jag kämpa till min sista droppe blod till försvar av libyernas ära, olja och välstånd," sa Khadaffi i en utsändning på den statliga televisionen.

"Vi ger oss inte under trycket av Nataos anfall ... Detta krig har tvingats på oss," sa han.

I tisdags sa NATO att man allt som allt genomfört 15 700 anfall mot Libyen sedan de FN-sanktionerade operationerna startat den 31 mars.

Libyska rebeller har sedan februari kämpat för att störta Khadaffi, som suttit vid makten i 42 år.

Etiketter:

söndag, juli 17, 2011

Vem stod bakom slakten på Iraks befolkning?


16 juli 2011 Som vanligt har Iran rätt i det dom idag säger, även om de flesta precis inte gillar deras religiöst styrda stat med sina ayatollor.

Iran säger nämligen till amerikanarnas stora förtret, att USA stöder diverse terroristgrupper runt om i världen.
USA gör detta i kampen mot sina fiender, där dessa terrorister med andra ord inte ingår, utan mer tjänar som amerikanarnas verktyg.

En högre iransk parlamentsledamot har idag sagt att Teheran tror att USA är ansvarig för de akter av terrorism som utförts i shia- eller sunnibefolkade områden i Irak. -- Och som vanligt kommer de med helt korrekt information. Även om deras egna brutala aktiviteter i Irak under kriget, inte har varit något upplyftande precis.

Irans 'Fars News Agency', har citerat den näst högsta ledaren i Irans parlaments nationella säkerhets- och utrikespolitiska kommitté, Hossein Ebrahimi.

Denne säger nämligen att “Iran betraktar dessa som stod bakom invasionen av Irak som ansvariga för terroristaktiviteter i shia- och sunnibefolkade områden i Irak”.
Med andra ord att USA själv placerat ut sprängladdningar i stadsdelar. Med egna ögon har min polska väninna som bott där sedan många år, sett just det, då hon under natten tittat ut genom fönstret mot gatan. Och strax efter kom explosionen.

Vid den tiden reste jag dit som Human Shields bland många andra från hela världen. Vi var där för att försöka stoppa USAs anfall mot Irak genom att placera oss som mänskliga sköldar på sammhällsviktiga anläggningar.

Det handlade om kraftverk, vattenreningsverk etc för att hindra bombningar. Men den av Väst förtalade Saddam Hussein ville inte att vi var där då bomberna började falla. Han var med andra ord inte så grym som hela världen velat utmåla honom, då med neocons propaganda och hela USA i spetsen. Och hur tror förresten någon det såg ut i andra länder i MellanÖsternområdet?

Så fick till slut just neocons med den förljugna invasionen av Irak greppet om landets olja, då med Bush och Cheney i spetsen. Och nu åratal efteråt kryper det fram, att anklagelserna mot Saddam var i hög grad uppdiktade. Men hur många miljoner har då inte lidit och gör det fortfarande på grund av just denna invasion...?

Och inte heller har man ställt de ansvariga för det uppdiktade hoten inför rätta. Naturligtvis. Så mycket som dom har tjänat på invasionen. Cheney t.ex, chefen för världens största oljebolag. Med pengar kan man som bekant köpa allt...och då även tystnad.


Ingrid Ternert

Bilden visar irakiska soldater vid tiden för kriget

Etiketter:

lördag, juli 16, 2011

Khadaffi kan vänta sig nya attacker

fredag, juli 15, 2011

Dödligaste året för Afghanistans civila


15 juli Dem Now!


Enligt FN har detta varit det dödligaste halvåret någonsin för Afghanistans civila ända sedan krigets början år 2001, med nära 1500 dödade civila genom i huvudsak regeringsfientliga element.

FNs chef för de Mänskliga Rättigheterna i Afghanistan, Georgette Gagnon, sa att dödstalet hade ökat med nära 30 procent sedan samma period förra året.

Georgette Gagnon: "Vi inom UNAMA [FNs HjälpMission i Afghanistan] har dokumenterat 1462 civila dödsfall under denna period, då 80 procent sker i samband med anti-regeringselement, en ökning på 28 procent i civila dödade utifrån samma period föregående år 2010."


övers I.T

Etiketter:

Dem Now! 14 juliRekord i antalet dödade soldater i Afganistan och antalet rebeller

Etiketter:

onsdag, juli 13, 2011

Fransmännen sätter klackarna i marken om trupper till Libyen
Medan det franska parlamentet skulle rösta om utvidgning av den militära kampanjen till krigets Libyen, anser vissa analytiker att kampanjen blivit en katastrof, såvida en invasion av marktrupper skulle vara enda valet idag för Sarkozy.

Boxare gillar att skryta om att krossa sin motståndare, men tar ofta fel och får en otrevlig överraskning via knockout. Mycket likt en boxare före en lätt match har den franska utrikesministern Alain Juppe skrutit om att Frankrike inom “dagar eller veckor” kommer att vinna i Libyen.

Kriget är inne på sin fjärde månad, utan någon final i sikte. Nicolas Sarkozy med sina Västallierade verkar chockad av att deras lilla opponent slår tillbaka.

“Det är inte bara en pinsamhet för Sarkozy, det är en pinsamhet för hela NATO, för hela Västvärlden,” anser Lode Vanoost, vice talman i belgiska parlamentet.

Till och med Paris medger att man beväpnar Libyens rebeller. De vapnen kan mycket väl ha hamnat hos terrorister.

“Militanter från Somalia har rest till Libyen för träning under två, tre år. Vi har flygbiljetterna och allt annat. Så det är märkligt på många sätt. Västs stöd till en del rebellgrupper i Libyen bör sättas ifråga, för i några fall tror jag vi effektivt har beväpnat Al-Qaida,” säger Brian Johnson-Thomas, FNs Säkerhetsråds expert på vapensmuggling.

Detta gör FNs resolution om utländsk intervention i landet till ett åtlöje.

“De våldför sig mot den på varje upptänkligt sätt, bombar civila, ger rebellerna vapen etc. Inget av detta följer andan i resolutionen,” säger författaren Jean Bricmont.
Vittnen tillägger att NATOs bombning av Libyen skapar en vida spridd förödelse.

“För varenda militär som kunde bli ett offer, har det funnits tio civila”,beskriver Franklin Lamb situationen, en människorättsadvokat som arbetar i Libyens huvudstad Tripoli.

Frankrike har kategoriskt vägrat sända marktrupper. Men en del experter förutspår att detta är enda sättet att bryta dödläget i Libyen.

Det splittrar NATOkoalitionen säger Silvio Berlusconi, ledare för den viktiga partnern Italien, och medger att invasionen av Libyen varit ett misstag.

Och i en förbluffande U-vändning, säger den franska försvarsministern om överste Khadaffi att man bör förhandla med rebellerna.“Detta är samma man som redan åtalats av Internationalla Domstolen. Tekniskt sett ur legal vinkel, vilket till och med är omöjligt.

Vad vi säger nu är att en person är anklagad för krigsbrott mot mänskligheten som lämplig partner i förhandlingar. Och naturligtvis kommer vår media här inte att ställa dessa frågor – helt klart inte i Frankrike. Tvärtom,” säger Belgiens MP Lode Vanoost.

Ryssland avstod att rösta i FN som en varning om att utländska bomber kunde ställa till kaos i Libyen. Juppe sa att hans senaste samtal med sin motpart Sergey Lavrov varit “livligt”. I sitt diplomattal stod han för ett “blazing row”(utskällning).

Med det franska valet bara nio månader framför sig, sa Sarkozys rådgivare att ett lyckat krig hade kunnat återge hans chanser. Istället, som en tidning skriver, har “Libyen blivit som en bilkrock i slow-motion för Frankrikes djupt impopulära president.”

Sarkozy gillar att jogga. Utökad svettning är förståeligt, då hans Libyen-sprint går över till maraton.

Medan det franska parlamentet ska rösta om en utvidgning av den militära kampanjen om Libyen, tror en del analytiker att kampanjen gått över i en katastrof och en markinvasion är det enda val som Sarkozy idag har.

Boxare gillar att skryta om att de ska krossa sina opponenter, men ofta har de fel, och får en otrevlig överraskning att bli knockad.

Mycket likt en boxare före en lätt match, skröt den franska UtrikesMinistern Alain Juppe att Frankrike skulle vinna i Libyaen inom “dagar eller veckor”. Kriget är inne på sin fjärde månad, med ingen slutrunda i sikte. Nicolas Sarkozy med sina Västliga allierade verkar chockad över att deras lilla motståndare slår tillbaka.

“Det är inte bara en förödmjukelse för Sarkozy, det är en förödmjukelse för hela NATO, för hela Väst,” tror Lode Vanoost, vice talman i det belgiska parlamentet.
Paris medger också att man beväpnat Libyens rebeller. De vapnen kan mycket väl hamna hos terroristerna.

“Militanter från Somalia åkte till Libyen för träning inom de senaste två eller tre åren. Vi har flygbokningarna och allt annat. Så det är underligt på många sätt. Västs stöd till en del rebellgrupper i Libyen måste ifrågasättas, för i vissa fall tror jag vi i realiteten beväpnar Al-Qaida,” säger Brian Johnson-Thomas, expert på vapensmuggling för FNs Säkerhetsråd.

Det blir ett hån mot FNs resolution om utländsk intervention i landet.

“De går emot den på varje möjligt vis, bombar civila, ger vapen till rebeller, etc. Inget av detta fanns i andemeningen med resolutionen,” säger skribenten Jean Bricmont.

Vittnen tillägger att NATObombning av Libyen framkallat en vida spridd förödelse.

“För varenda militär person som man där ansåg vara ett offer, fanns tio civila,” beskriver Franklin Lamb situationen, människorättsadvokat som arbetar i Libyens huvudstad Tripoli.

Frankrike har kategoriskt vägrat att sända marktrupper. Men vissa experter förutspår att detta är den enda vägen att bryta Libyens dödläge.

Draget splittrar NATOkoalitionen. Silvio Berlusconi, Italiens viktiga partner, medger att invasionen av Libyen var ett misstag. Och i en överraskande U-vändning, säger den franske försvarsministern att överste Khadaffi borde förhandla med rebellerna.

“Detta är samma man de redan ställts inför Internationella Domstolen. Tekniskt, från en legal synvinkel, är det också omöjligt. Vad de nu säger är att en person anklagad för krigsbrott eller brott mot mänskligheten är en passande partner i förhandlingar. och naturligtvis kommer inte vår media här att ställa dessa frågor– säkert inte i Frankrike. Tvärtom,” säger den belgiske parlamentsledamoten Lode Vanoost.

Ryssland avstod från att rösta i FN och varnade för att utländska bomber kunde orsaka förödelse i Libyen. Juppe sa att hans senaste samtal med sin motpart Sergey Lavrov var “livligt”. Det är diplomatiskt språk för ett “rungande gräl”.

Med franska presidentvalet inom bara nio månader, sa Sarkozy rådgivare att ett framgångsrikt krig kunde återfå hans chanser. Istället skriver en tidning, “Libyen börjar bli en bilkrock i slow-motion för Frankrikes djupt impopulare president.”

Sarkozy älskar att jogga. En väldig svettning är förståelig, då hans libyska sprint gått över till maraton.

Intervju av RT om Libyen.
I själva verket finansierar man al Qaida i kriget med stora offer genom Natos bombningar. NATOkoalitionen är splittrad och Berlusconi säger att det hela var ett misstag.

Ryssland avstod röstningen om kriget för 9 månasder sedan. Nu går vi mot slutet som en bilkrock i slowmotion.

Frankrike röstat för förlängning av operationen.

Dom har redan lagt ut 160 milj Euro för kriget.Oppositionen är helt emot och anser det är nonsens.

Sarcozy har haft franska styrkor där mest för att visa upp sig. Och folk oroar sig för konsekvenserna.

De flesta i oppositionen där nere är islamister och det skulle kunna hålla på i 10 år- Vilket slöseri med pengar för något som inte fungerar- som Irakinvationen.

Man önskar mer försvarsmässigt. Marktrupper? Att bli dödade på marken? och flyganfall räcker inte till för att nå sina mål.

Nu är det islamister som ligger bakom scenen.Som det Islamska Brödraskapet man också har i Egypten och Syrien. Dock inte särskilt mordiska.


övers Ingrid Ternert

Etiketter:

Ja hur var det nu i Libyen ? Vem hade intresse av vad?
Att den första som dör i ett krig är sanningen -DET är i varje fall sant. Fruktansvärt att höra om hur Väst falsifierar sin rapportering från de oftast olje-länder man tänker bomba och robba, det vet vi, men att det är så jävligt...
http://rt.com/news/french-libya-sarkozy-campaign/


Etiketter:

tisdag, juli 12, 2011

Democracy Now! Assagne del2

Ny israelisk lag förbjuder bojkott mot landet - Men Flottillan blir nu Flytillan - att komma dit med flygEn ny israelisk lag förbjuder bojkott utifrån mot landet. Vilket måste ha inspirerat de förövare som försökt sänka det tappra Ship to Gaza. Israel själv har i vart fall hittills gjort allt för att sabotera denna flotta med sin uppoffrande besättning.

Den består av personer och organisationer som uppmanar till ekonomisk, kulturell eller akademisk bojkott av Israel, israeliska institutioner eller israeler som kontrollerar palestinskt territorium. Denna flottbesättning kan alltså Israel nu ställa inför rätta- för brott mot israelisk lag!

Det är till att tro sig regera världen utifrån den egna självcentrismen...

Och lagen har som sagt nu röstats igenom av det israeliska parlamentet. Efter fem timmars diskussion.(Alltid något i vart fall)

47 av parlamentets ledamöter röstade för och 38 emot enligt Jerusalem Post.

– Lagen försvarar den israeliska staten, förklarade en parlamentsledamot. En annan kallar den nya lagen skandalös för SvD.

– Det här lagstiftningen är en skam för den israeliska demokratin och får folk runt om i världen att fråga sig, om det finns någon riktig demokrati här säger han till den israeliska dagstidningen Haaretz.com (som inte är lika hemsk som sionismen)

Herregud, kan man aldrig få den amerikanska välbeställda kristna Högern att sluta med sitt idiotiska stöd till den israeliska sionismen, den konstgjorda statsbild-ningen med Theodor Herzl's ihopsnickrade 1800tals övermänniskoideologi rörande sina egna.

Hertzl hittade själv på alltsammans. Detta är alltså inte Kristi efterföljare som robbar mark från de araber som bott där alltsedan före Kristi födelse.

Gud hjälpe och signe oss alltså mot all världens fanatiker och då särskilt sionismen och sionisterna... Amen.


I.T

Etiketter:

söndag, juli 10, 2011

Paris sopar krigsbrott under mattan - om Libyen

Åklagarmyndigheten i Paris har avvisat en stämningsansökan från Khadaffis dotter Aisha mot den Nato-attack som dödade hennes bror, en av Khadaffis sju söner, alltså
29-årige Saif al-Arab - natten till den 1 maj.

Attacken riktade sig mot stadsdelen Bab al-Aziz, där Khadaffis residens ligger. Med Saif dog tre barnbarn till Khadaffi - den fyra månader gamla Mastura, de båda treåringarna Saif och Cartago.

Stämningsansökan gällde krigsförbrytelser, men blev alltså avvisa av myndigheterna.

Stämningsansökan mot Nato hade lämnats in den 10 juni till de franska trupper som deltar i operationerna i Libyen, den franske försvarsministern Gerard Longuet och Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Ansökan avslogs den 30 juni med hänvisning till att en fransk soldat inte är straff-rättsligt ansvarig, om han utför "tvångsåtgärder eller upprätthåller en väpnad styrka" i en operation utanför franskt territorium".

Aishas advokat Isabelle Coutant-Khadaffi Peyre hävdar att åklagarmyndigheten bortser från möjligheten att det handlar om en krigsförbrytelse. Khadaffis dotter avser att lämna in en ny anmälan- nu i ny form för att kunna leda ärendet till en undersök-ningsdomare.

Khadaffis dotter Aisha förlorade under beskjutningen en son, två brorsöner och en bror. Hennes advokater har lämnat in två stämningar i Paris och en i Bryssel, där Nato har sitt högkvarter.


afp, ria-novosti 7/7

Etiketter:

lördag, juli 09, 2011

Egyptiska Revolutionen 2.0?

07/09/2011 av Juan Cole Tusentals protesterande kom tillbaka till Kairos Tahrir Torg på fredagen. Trots de ibland mörka fläckar av fortsatt oro som sågs i västlig press, hade ur alla synvinklar atmosfären varit lätt och karnevalsaktig...

Deltagarna skanderade, “Inga partier, inga Muslimska Brödraskap! Det egyptiska folket är på torget!” (La ahzab, la Ikhwan! Al-Sha’b al-Misri fi al-Maydan!”) enligt al-Ahram.

Det betyder att dessa aktivister varit oroliga för att revolutionen skulle komma att tas över av de partier och fundamentalister som varit aktiva sedan innan januari.

Ett tweet-exempel
Safi: Excellent! Fortfarande ett stort antal #Tahrir detta är en officiell sit in, folk sjunger, skrattar :) och #Egypt #July8

#Jan25 #Tahrir:’25Egypt يوم الحريةائتلاف شباب الثورة: محاكمات علنية وشفافة وتطهير وزارة الداخلية شرطان لفض

الاعت
Det betyder att den Revolutionära UngdomsKoalitionen kräver öppna rättegångar, transparens och utrensning av Inrikesministeriet, som två villkor för att få slut på demonstrationerna.

Eller detta från tidig lördagmorgon: ‘sarrahsworld Sarrah
#tahrir är fortfarande avstängt, ingen trafik. Tusentals i sit-in. Postat midnatt - Torget är mycket livligt. Fler människor kommer för att delta i denna sit in :)‘

Många tält var uppsatta, och tweets sådana som “den här gången är vi här för att stanna” klargjorde att organisatörernas avsikt var att stanna kvar på torget och sätta press på Marshal Husain Tantawis interim militärregim att snabbare övergå till demokrati och ställa korrupta tjänstemän inför rätta.

Sympatidemonstrationer hölls i Alexandria, Suez, Sohag Kafr Shaikh och Aswan, enligt al-Ahram uppifrån och nerför Nildalen.

De väldiga demonstrationerna visar att de känslor och den drivkraft som livat upp revolutionen under förra vintern mot Hosni Mubarak fortfarande lever, och nu utmanar Tantawis övergångsregering.

Om man jämför detta ögonblick med de förändringar som varit i Tunisien, står det klart att den tunisiska eliten är mer framsyftande än den egyptiska.

De tog in en premiärminister som är vida respekterad och inte har stått den gamla regimen nära och redan ställt den förre diktatorn inför rätta, Zine El Dine Bin Ali, och dömt honom i sin frånvaro.

Liknande processer i Egypten tar så lång tid att många egyptier är rasande på övergångsregeringen på ett sätt som de flesta tunisier inte är.

I Egypten är fackföreningarna viktiga aktörer och potentiella partner för andra revolutionärer.

Aljazeera English har en videorapport: Den egyptiska revolutionen är inte över, och fortfarande kan vi se stora förändringar.


övers Ingrid Ternert

Etiketter:

Frihetsflottan2 utsatt för israelernas övergrepp

Aktivister från Europa och USA blev på fredagen nekade inträde till Israel vid Ben Gurion-flygplatsen nära Tel Aviv.

De betraktades som 'propalestinska' och skulle av denna anledning skickas hem


Enligt immigrationsmyndigheten förhördes totalt 310 personer, misstänkta för att delta i denna Palestina-vänliga 'kampanj', som 'Ship to Gaza' med sin last av mat och andra välkomna förnödenheter betecknas.

Det är nu andra gången man försöker komma in med förnödenheter till Gazas instängda, tidigare bombade och nu hungrande befolkning på grund av de israeliska övergreppen och sanktionerna.

69 av deltagarna i Frihetsflottan har israelerna skickat hem, övriga har släppts in. I väntan på avfärd fördes hälften av de 69 till ett närbeläget fängelse.


Ingrid T

Etiketter:

fredag, juli 08, 2011

Libyen och kriget

Etiketter:

Jemen-film

Etiketter:

Att anta sin förövares ansikte...

Alltså nu går det för långt...

Här kommer Israel och lämnar listor till flygbolagen om vilka passagerare som dom inte gillar.
Och flygbolagen står i givakt och nickar och gör som dom blir tillsagda - vad gäller de egna helt vanliga passagerarna.

Och en del av samma passagerare har ju landat där tidigare utan att något hänt med själva planet?

Jo men Israel har meddelat nämnada flygbolag att inte ta med de passagerare Israel lämnat listor på, för de ska till Ship to Gaza!!

Vad skulle hänt om de statsbärande partierna i Sverige skulle ge polisen listor över de talare vid demonstrationer, som dom inte vill ska få föra fram sina budskap?

Stora uppslag om att våra gamla demokratiska fri- och rättigheter hotas, att det närmast handlar om att fascismen är i antågande...

Men då motsvarande äger rum i Israel, då står länder i kö, även Sverige, med mössan i hand och lyder... för man vill ju så gärna slippa höra skriken -'Förintelsen! Förintelsen'!

Ändå är detta som prov på offret som antar förövarens ansikte ... Även om de sionister som nu agerar aldrig själva varit i närheten av att bli några offer ...snarare tvärtom...

IT

Etiketter:

onsdag, juli 06, 2011

NATOförbrytaren och ICCmedbrottslingenav Timothy Bancroft-Hinchey

3 juli 2011 Den Internationella BrottsmålsDomstolen i Haag är en paria för Rättvisan och Internationell Rätt i världen;

Den som arbetar för ICC är förrädare mot sig själv och gör själva Institutionen till en förolämpning mot varje fiber av civilisation och en kniv i ryggen på de lagar som utan krångel ska upprätthållas och tillämpas..


Idag är det fullständigt klart att ICC är ett redskap i NATOs händer
- ett cyniskt verktyg själv baserat på pseudoreceptet att se till så lagen upprätthålls, en manipulativ organism som vänder på legala principern och tillämpar dessa med två vikter och måttstockar.Det som överraskat är att personerna bakom ICC och NATO tror att allmänheten litar på dom.

NATO begick krigsbrott i Kosovo, Afghanistan och Irak. NATO har utfört sporadiska mord genom attacker mot terrorister på tre krigsskådeplatser. Hittills har inget hänt och ICC hållit tyst.Utfärdandet av arresteringsordern av Khadaffi av humanitära skäl serverades av David Cameron och Barack Obama i polisstationer helt nära deras arbetsplatser och det palats, där överste Khadaffis tre barnbarn och andra civila i Libyen blivit dödade. Genom att bevaka situationen ser vi hur ännu inget har hänt.

- NATO-brott; det oavgjorda spelet i Libyen utgjordes av SäkerhetsRådets Resolution 1970 och 1973 (2011)

Sammandrag: Inga NATOkängor på Libyens mark, men så är heller inte fallet.
- brott 1; Man genomdrev en flygförbudszon, men den gällde inte civila strukturer

- brott 2; Ansvaret att skydda civila från attacker betyder inte regeringsstyrkor
i strid med hundratals tungt beväpnade terrorister
- brott 3; Det är inte tillåtet att ta ställning i en intern konflikt
- brott 4; Det är inte tillåtet att mörda eller försöka mörda regeringstjänstemän
- brott 5; Om det sker utan formell krigsförklaring eller Säkerhetsrådets Militära Komittés godkännande, är varje tillfälligt mord illegalt.
- brott 6; dito försök till mord
- brott 7; dito aktioner som vållar allvarlig kroppsskada
- brott 8; dito verklig kroppsskada
- brott 9; dito kriminell förödelse
- brott 10; beväpnade militärattacker mot civila strukturer
- brott 11; Enligt GeneveKonventionen är det också förbjudet att använda ammunition och beväpning på krigsskådeplats som innebär en påverkan efter en dylik konflikt. Det gäller NATOs användning av klusterbomber och utarmat uran. Det finns flera fall som kunnat innebära brott;

Åtminstone 11 eller 12 möjliga brott mot internationell lag i Libyen, oräkneliga andra i övriga operationer och ICC säger ingenting. ICCs domare får instruktioner och förolämpar sitt eget område, lagens grundläggande principer, och den egna professionalismen med en tydlig arrogans.

Jag begär av herr Luis Moreno Ocampo att undersöka dessa anklagelser och då fälla sig själv.

ICC som ett skämtTvå internationella advokater påvisade vilket skämt ICC är. Inom bara några timmar avslöjade advokaterna inte mindre än 8 lagpunkter som återigen bevisar att ICC är en kängurudomstol utan ett enda lagligt värde.

Deras punkter kan summeras som följer. Artikelförfattarens egna obsevationer inom parantes.

Themba Langa (Syd Afrika - advokat åt Muhammed Khadaffi, Saif al-Islam Khadaffi och Abdullah al-Senussis) och Fabio Maria Galiani (Italien - legal rådgivare och medlem av försvarsteamet)

För det första påvisar man att domstolen inte har någon laglig rätt i Libyen, eftersom den aldrig blivit ratificerad där och i vilket fall, för att inte säga, har ett statsöverhuvud immunitet under regelrätt internationell lag (drog de Saddam Hussein till Haag? ICC har verkligen inte någon jurisdiktion i USA, så varför skulle den ha det i Libyen?)

För det andra påpekar de att referensen till ICC av FNs Säkerhetsråd bryter mot lagens innebörd, oberoende och opartiskhet, eftersom den instruerar rätten att utesluta särskilda personer ur rätten och genom att följa detta direktiv, strider ICC själv mot sina egna upprättade regler;

För det tredje har inte Säkerhetsrådet UNSC makt att diktera det som gäller Libyen för ICC och under internationell regelrätt lag, gäller i vart fall inte gårdagens beslut av ICC i länder som inte undertecknat Romfördraget, upprättat av domstolen.

För det fjärde, om i följande instanser åklagaren fortfarande inte beslutat huruvida han ska öppna fallet Georgien, (för att undersöka bevisföringen) sedan 2008 (tre år) om Guinea sedan 2009 (två år), om Colombia sedan 2006 (fem år). Varför blev då alla bevis om Libyen, inlästa och lagligt behandlade inom tre dagar, då utredningen redan hade börjat?
(Var är fallet mot terroristen Abdel-Hakim al-Hasidi? Var är fallen mot islamistiska terrorister som massakrerat svarta libyer och barn? Var är fallet mot NATO, mot Obama, mot Cameron, mot Sarkozy, mot Berlusconi?)

För det femte noterade inte ens ICC att referensen till FNs Säkerhetsråd går emot rättens regelverk;

För det sjätte, om NATO respekterar Rätten och dess noggrannhet, (varför fortsätter då 100 terroristattacker om dagen till skydd för terrorister?), då borde de åtalade ha rätt att försvara sig själva.

För det sjunde, NATO är ansvarig för mord, förstörelse av egendom och civila skadade (terroristaktioner) och för det åttonde är hela kampanjen baserad på manipulation av media (vilket fått det legala att vara av inget värde i varenda vanlig domstol. Men återigen är ICC ingen laglig domstol, eller?)

Vad sedan opartiskheten beträffar för denna "Domstol", påstår ovan nämnda advokater i sina föredragningar:"En av domarna i för-rättegångens första kammare, Cuno Tarfusser gjorde nyligen ett uttalande till italiensk media om situationen i Libyen och indikerade att ICC inte är opartisk".

En sista fråga, varför hindrar USA, Storbritannien och Frankrike dessa leveranser av barnmat till Libyens barn? Räcker det inte med att Obama, Cameron och Sarkozy bombar dessa till döds?

Ifall de nu skulle ha nöje av att döda barn, varför då inte börja på hemmaplan? När de ser sina barn, hör då skriken från överste Khadaffis barnbarn, då de stektes till döds i sitt eget blod?

Så, herr Luis Moreno Ocampo, vad har du som domare och advokat att säga om DETTA? Ingenting, naturligtvis, för vi vet vilka ni är och vad ni går för.


övers Ingrid Ternert

Artikeln blev först publicerad i Pravda.ru

Etiketter:

tisdag, juli 05, 2011

Oud till ett Irakiskt barn


Etiketter:

måndag, juli 04, 2011

Libyens rebeller, vad gör dom?

lördag, juli 02, 2011

Vad Sverige gör i Libyenhttp://youtu.be/WHseKhiJVGg
Frankrike har alltså skickat massor med vapen till rebellerna i Libyen och gjort det länge. Man har släppt lättare vapen och granater till dessa rebeller för att få dom att inta Tripoli, detta i strid med FNs vapenembargo.

Därför skulle Sverige vara där och borda båtar.

Dessutom är Sveriges uppgift att se till det inte levereras några vapen.
Man kontrollerar alltså även lasten. Mycket mer om Libyen finns på

http://www.fredskoalitionen.se

Etiketter:

Usa-Nato våldför sig på Fnstadgan och borde ställas inför Riksrätt om Libyen1. Tarpley från Tripoli
Invasionen av Libyen går emot FNstadgan.
Ryssland borde kunna göra något åt detta, säger Tarpley, och nu
stoppa detta för det strider mot FNstadgan och är 'impeachable',
alltså president Obama skulle då kunna ställas inför riksrätt.

Nu är det 6 länder som blir attackerade av USAs drones, dvs
obemannade flygfarkoster, och om detta fortsätter och han blir
fälld, kommer man att kunna stoppa utbetalningarna till kriget.

Detta är kanske den farligaste situation han någonsin varit i.


Radioutsändning från Libyen genom Tarpley radio.
http://tarpley.net/2011/07/01/report-from-libya-6/

'Dom säger att de är medvetna om propagandan. Den nya ramsan
med propaganda lyder,'Ni måste ge er för annars bombar vi er
och säger ni är terrorister'.


övers IT

Etiketter: