lördag, december 31, 2011

Leksakssoldater

av Mumia Abu-Jamal 30 dec 2011

30 dec 2011 Enligt färska nyhetssändningar, har man funnit utspridda och splittrade likdelar och kvarlevor av amerikanska soldater i en avfallshög.

Trots politikers lögner, är denna nyktra bild en talande metafor ur verkliga livet, som dessa med makt i själva verket tänker om soldater, där många av dessa bara är pojkar och flickor som nyss har gått ut gymnasiet.

Under tidigare år har politiker, särskilt om de varit i TV eller på radio i pratprogram, hänvisat till någon veteran som brukar säga, "Jag tacker för det ni gör". I själva verket är det ett robotliknande tal, ungefär som då en papegoja tränats att säga "Hello!", och ungefär lika meningsfullt.

Den amerikanska poeten E.E. Cummings sa en gång- " En politiker är ett arsle där var och en har suttit, utom en man". John Africa har sagt, "En politiker kan säga åt en att han inte varit född av en kvinna, om det då skulle få någon att rösta på honom".

Under dessa år som gått sedan 9/11, har det utkämpats krig som ödelagt länder, ekonomier och fred i världen.

Tusentals har dött, varav många för inget mer eller mindre än Amerikas paranoja. Tusentals Usa-soldater har dött under den tid då de försvarar amerikanska lögner.

Och tiotusentals har kommit tillbaka, kroppar, sinnen, själar splittrade av politisk beräkning, driven av arrogans, girighet och ren dumhet. Tusentals giftermål har slutat i skilsmässa därför att man under åratal tvingats leva skilda åt av påvingad separering, under tiden som familjer brutit samman, då vissa sviniga politiker velat spela 'Krigs-President' (Senator eller sitta i Representanthuset.)

I det verkliga livet betyder militärers kroppsdelar slängda på en avfallshög mer än just bara en metafor.övers Ingrid Ternert

torsdag, december 29, 2011

Fler självmord än stupade i strid bland USAsoldater


I Irak dör fler amerikanska soldater i självmord än i strid. Efter att de kommit hem lever kriget kvar i deras medvetande.

År 2010 dog 468 soldater i självmord medan 462 dött i strid. Soldater i strid har inget att vara stolta över, känner ingen anständighet efter att de kommit hem.

Medan förra året 462 amerikanska soldater dött i strid kom 468 att ta sitt eget liv efter hemkomsten.

Det finns ingen känsla av anständighet hos soldater i krig.

Under tiden de varit borta har mycket hänt hemma. För många slutar det ofta med katastrof efter hemkomsten och 8 av dem dör varje dag.

Kriget och explosionerna lever kvar i deras sinnen, och detta blir den största dödaren.

Nu finns det en organisation, där fd soldater reser runt och vänder sig till de som tänker anmäla sig att gå in i kriget.'Bli inte som en av oss' är budskapet.översättning och bild från Irak
I.T

Etiketter:

måndag, december 26, 2011

2 Irak och Usas problem i landet

I Irak har Förenta Staterna besegrats på varje tänkbart vis.... General Petraeus och hans efterföljare har nu fått tillräckligt med stabilitet för att USAs styrkor ska kunna lämna landet; detta på grund av den etniska rensningen av Bagdad till de shiareligiösas favör;

Så de sunnireligiösa flyttar iväg till Jordanien och drar fördel av hatet alQaidas Abu Musab al-Zarqawi skapat bland irakiska sunnis, för detta att ta itu med al-Qaida har blivit ett anmärkningsvärt taktiskt nederlag man försökt återhämta sig ifrån.

Som sunni-shia-inbördeskriget nu utvecklar sig i Irak, får vi uppleva hur al-Qaida kommit tillbaka som potent del av sunnistyrkorna, vilka också organiseras för sin överlevnads skull under Bagdads Usa-tillverkade, Iranstödda shiatyranni.

Al-Qaida-i-Irak utvecklas också som en viktig källa till materiellt stöd och militär rådgivning för militanta grupper islamister längs östra Medelhavskusten, beredda på att utnyttja den ökade tillgången till vapen, frisläppta mujahedinfångar, ökad politisk Islamistmakt och mindre restriktiv operativ miljö, som följde med den arabiska våren.

Som Ron Paul ofta säger, leder USAs interventioner helt i onödan till krig och ännu fler krig till oerhörda och okontrollerbara kostnader i form av blod och skattemedel

Att beslutet om intervention av Irak varit förödande står klart, och att USAs nationella säkerhetsintressen i regionen idag hotas mer än innan 2003 års era. Det man behöver acceptera är, att USA för den muslimska världen anses militärt besegrad och utdriven ur Irak av män beväpnade med vapen, moderna under tiden för Koreakriget.

Det är möjligt och kanske korrekt att tro Usas styrkor har besegrats i Irak på grund av att (a) Usas politiker vägrar vinna de krig man startar; (b) Usas misslyckade utbildningssystem slutat lära barn, att krig kan ställa saker och ting tillrätta såvida man vinner; att den enda nåden i krig är en snabb och fullständig seger; att krig enbart kan vinnas genom att döda fienden och hans supportrar så de ger sig iväg

(c ) att utvecklingen efter 1945 rörande 'Teorin om ett Rättvist Krig' får Usa att förlora krig, tillåter och applåderar dödande av Usasoldater och marinkårssoldater, såvida fiendens civila blir skyddade och

(d) att alldeles för många av Usas vanliga officerare är lobotomerade på sina sunt-förnuft-fakulteter genom att gå på Harvard och Princeton. Men medan vart och ett av detta kan vara sant, är det för tillfället bäst för oss alla att uppföra oss som romare och ödmjukt acceptera verkligheten, om att Amerika i Irak är besegrad.

Ifall vi inte väljer Dr Paul borde vi vara kloka nog att otvetydigt vinna nästa krig vilket tillkommit av våra tvåparti-interventionisters demokratimånglare, ett krig som förmodligen antingen äger rum mot Iran, å Israels amerikanska stödtruppers vägnar, eller Afrika för att flera genuint amerikanska nationella intressen hotas alltmer av en växande Islamsk makt.övers Ingrid Ternert Artikeln har tidigare publicerats
Ron Paul är en mycket respekterad fredlig Kongressledamot

Etiketter:

söndag, december 25, 2011

Arabwoman om Usas förhållande till Irak Iran och Turkiet
http://arabwomanblues.blogspot.com/

Vad gäller Turkiet, känner man sig återigen tämligen utestängd ifråga om Irak... eller får man kanske också där en bit av kakan, men den här gången utan att ha fått uppleva Natos intervention av Libyen?

Jag försöker som sagt sprida lite ljus över allt detta och har ännu inte alla svar. Dessutom är jag medveten om att inte ha hunnit med att täcka allt t.ex från Syriens efterdyningar till ett högst troligt inbördeskrig, Libanon och Irak samt Ryssland, vilka jag heller inte hunnit med.

Trots dessa begränsningar finns i vart fall mycket som ser ut att stämma - och då borde jag ge en eloge till den som äras bör - någon på Twitter som sagt till mig att vad gäller Syrien - skulle inte Iran vara nöjd förrän ordet arab blir strukit ur varenda arablands lexikon. Och det har han ju helt rätt i. Det man glömde nämna är att samma gäller Israel.

Det som också är intressant att notera och hålla i minnet om Usas ockupation av Irak, det är vad man har gjort med hjälp av en av landets nickedockor, talmannen och utrikesministern H Zebari, som yrkade på ett ovillkorligt stöd till Assadregimen.

Glöm nu inte att dessa Usa/Iran installerade irakiska nickedockor har för vana att våldsamt motsätta sig Baath-partiets medlemmar. Ändå saknar dessa nickedockor som Usa/Iran installerat, alla de betänkligheter som gäller i samband med att utverka stöd till den syriska Baathparti-regimen...övers Ingrid Ternert

Etiketter:

lördag, december 24, 2011

Fler USsoldater dör i själv-mord än i kriget

Pakistanier sörjer Natobombad son

torsdag, december 22, 2011

Hur tänker egentligen en del människor om Irak?

Motvallsbloggen skrev häromsistens ett bra inlägg,
att man ibland undrar hur somliga människor tänker.

Menar Abir Al Sahlani verkligen vad hon säger? Det där med att det nu är stabilare i Irak pga avlivandet av Saddam, men det menade hon uppenbarligen inte, eftersom hon strax därpå hävdade att nu är det stor risk för inbördeskrig, för situationen är så instabil att hon tyckte USA skulle stanna där längre.

Så var det alltså med den stabiliteten. Dessutom skyllde hon instabiliteten på att gränserna hade öppnats för terrorister.

Bloggen fortsätter: Vad hon inte sa var att Saddam var mycket hård mot terrorister och var det något han hade motarbetat, och då med alla medel, så var det religiös fanatism och terrorism.

Saddam hade visserligen avlivat och torterat en hel del människor och hans gasattacker mot kurderna var naturligtvis förfärliga, men 1 – 1.5 miljon döda, en miljon flyktingar och en totalförstörd infrastruktur, för att inte tala om en hel del torterade även av USA...

Förutom detta att sprida utarmat uran över hela Irak, kom att ge en hel del missbildade barn – var verkligen det ett pris värt att betala?

Saddam Hussein har inte mördat lika många människor under hela sin tid som diktator och det är tveksamt om han skulle ha torterat fler än vad amerikanerna själva gjort eller de som de nya shiareligiösa makthavarana låtit tortera.

Saddam Hussein var till åren kommen och hade knappast så lång tid kvar innan han blev hängd. Han hade med mycket stor sannolikhet inte dödat mellan 1 och 1 1/2 milj människor och dessutom lyckats driva en miljon ut ur landet under resten av sitt liv.

Dessutom kan man ju undra om Abir Sahlani, som ansåg att man inte hade betalat ett för högt pris för att bli av med Saddam, hade egna släktingar och vänner som mördats och/eller torterats av Saddam Hussein och om detta inte lett till någon medkänsla med alla dom som förlorat anhöriga i kriget, eller som torterats de här åren efter
invasionen? Total empatibefrielse kallar jag ett sån't resonemang.

Den som säger så kan bara inte förstå vad det är man säger. Men visst, Al Sahlani hade samma uppfattning som Madeleine Albright, tidigare USAs utrikesminister, som också tyckte att en massa dödande av oskyldiga barn var ett pris värt att betala(märk väl då av andra).

Det är lätt att skära breda remmar ur andras läder, som min pappa brukade säga, att i det här fallet anse att andras död är ett lågt eller acceptabelt pris att betala – och betala för vad? Risken är, menade man i radioprogrammet, att det blossar upp ordentliga inbördeskrig, då de flesta amerikaner lämnar Irak (fast långtifrån alla som man idag låtsas tro).

Vidare menade Abir Al Sahlani att Saddam hade försummat att modernisera infrastruk turen under flera årtionden och att Irak innan kriget inte haft bättre infrastruktur än man har nu efter kriget. Detta torde inte vara riktigt sant.

Dessutom, hur illa man än tycker om Saddam, så måste man erkänna att en av orsakerna till att infrastrukturen eventuellt blev eftersatt var de ekonomiska sanktioner och det ständiga terrorbombandet av Irak under de 10 åren innan USA hade invaderat landet.

Jag funderade på allt detta när jag nyligen såg filmen Gazas Tårar på TV, om kriget mot befolkningen i Gaza, enligt filmaren en antikrigsfilm. Filmen var mycket stark och när jag såg den tänkte jag på att ungefär så måste det ha varit även i de städer i Libyen som Nato intensivt bombade, bl.a Bani Walid och Sirte, som i vissa delar av Irak i början av kriget, i till exempel Falluja .

Det var så förfärligt att se scener från Gazakriget att det är svårt att förstå hur någon vill få sitt land sönderbombat av Nato, som vissa syrier idag tycks önska, också för Syriens del. Tänker de inte alls, de som ber om samma aktioner mot Syrien, som Nato och andra arabstater utsatte Libyen för? Förstår de inte vad det är de ber om? Saknar de helt empati och insikter om vilket lidande något sådant ställer till med? Önskar de verkligen se sina släktingar bombade och kanske sina barn dödade? Önskar de få sitt lands ekosystem förstört av utarmat uran som ligger kvar och är farligt under jordens livstid?

Och nog ser det redan ut som om situationen i Libyen blir densamma som i Irak. Läs på bloggen Klassperspektiv om situationen där just nu. Inte verkar det vara lugnt och fredligt eller att alla är nöjda och belåtna med NTC och nuvarande situation.

Det är ju märkligt med tanke på att alla - NTC själva, Nato, EU och Västvärldens stora media försäkrat oss om att hela det libyska folket stått bakom NTC. Om så varit fallet skulle Khadaffi bara ha att tacka för sig och gå, senast på upprorets dag tre – men så föreföll det ju inte, vilket alla som tänker till lite inser.


också från bloggen Mathaba, aningen språkligt redigerad IT

Etiketter:

onsdag, december 21, 2011

Att spela schack i Euroasien

Det som de otroligt få historier som gått igenom situationen i Irak under denna avskedsperiod verkar stämma överens med, är hur sekteristiska spänningar ännu en gång stiger, särskilt i bakvattnet av en svepande omgång sunniledare som förknippas med den USA-uppbackade rörelsen för 'uppvaknande'- som var så kritisk för framgång med ´svallvågen´.

Den uppenbara skörheten i freden på båda sidor Shia-Sunni och Kurd-Arab fronterna och möjligheten till ett återupprepat inbördeskrig - eller utökat iranskt inflytande - har stått i fokus för en våg av kritik av Obamas beslut att dra undan USAs alla stridstrupper vid slutet av denna månad.

Republikanska senatorerna John McCain och Lindsay Graham och även nykonservativa som Fred Kagan och andra hökar klagade under den gångna veckan bittert i likhet med Förenta Nationernas förre ambassadör John Bolton.

De sa att Obama hade misslyckats följa sina befälhavares råd om att utverka en stark press på Maliki och med det gå med på att hålla kvar åtminstone 14 000 USAtrupper i Irak till fortsatt agerande, som en buffert mellan kurder och araber i norr och ha kvar trycket mot regeringen om "nationell försoning", dämpa det iranska inflytandet och se till att snabbt ta itu med det möjliga hotet om återvändande al-Qaida i Irak.

Planen avvisades, då irakierna vägrade ge återstående trupper en legal immunitet från irakiskt åtal. Skepticismen rörande Iraks framtida stabilitet tros vara väldigt hög enligt NBC News/Wall Street Journals opinionsundersökning, som släpptes i veckan.

En majoritet av de som svarat sa, att man ansåg ett "fullständigt inbördeskrig" vara antingen "mycket" (21%) eller "på något sätt" troligt (39%) i väntan på Usas tillbakadragande. En liknande majoritet ansåg chansen för att Irak skulle kunna uppnå en "stabil demokrati" antingen var "till viss del" (32%) eller "mycket osannolik"(28%).


övers IT

Etiketter:

Tareq al Hashimi - fd irakisk sunniminister terroranklagad av dagens Iran-shiaregering


21 december 2011
Iraks premiärminister Nuri al-Maliki uppmanade på onsdagen myndigheterna i den autonoma regionen Kurdistan att lämna över Iraks terroranklagade vicepresident Tareq al-Hashimi till myndigheterna i Bagdad.

- Vi manar regeringen i regionen Kurdistan att ta sitt ansvar och överlämna Hashimi till rättvisan. Vi accepterar ingen inblandning i irakiska rättvisan, sa al-Maliki på en presskonferens.

al-Hashimi har tills vidare tagit sin tillflykt till staden Erbil.


anm Man bör tillägga att de båda trosriktningarna sunni och shia liksom kurder tidigare varit representerade i regeringen. Under Saddam Husseins tid var sunni den dominerande kraften medan idag Iran-shiareligiösa innehar det största inflytandet.övers IT och kommentar

Etiketter:

Iran avvisar USAs “rena och oprovocerade” våld

www.atimes.com 20 dec 2011

Irans ambassadör i Fn Mohammad Khazaei avvisade USAs “rena och oprovocerade” våld mot den islamska republikens luftrum.

“Denna akt av ren militär aggression från luften var fullständigt oprovocerad och stod i ren motsättning till alla universellt existerande internationella normer kopplade till länders suveränitet”, sa Khazaei vid FNs SäkerhetsRådsmöte i tisdags.

Den iranska tjänstemannen tillade, att medan han hoppats på att detta inkräktande skulle bli den sista akten av ett spionage i sitt slag riktat mot Iran, så har han inte för inte framfört Teherans fördömande, vilket nu skickats till FNs ledarskap.

I brevet uppmanade Khazai Fn att sätta stopp för dessa farliga och olagliga åtgärderer, för att genomföra "klara och effektiva åtgärder som ligger i linje med Förenta Nationernas' ansvar."

FNs generalsekreterare Ban Ki-moon gick emellertid under slutet av årets presskonfe-rens i förra veckan med på möjligheten att fördöma våldet mot Irans luftrum.

Under den 4 december gick Iran ut med att iranska arméns elektroniska krigsenhet har landat en USA RQ-170 Sentinel luftburen stealthbombare, som flugit över staden Kashmar i nordöstra Iran.

Den 12 december annonserade Usas Utrikesminister Hillary Clinton att Washington hade godkänt en formell förfrågan till Teheran att återbörda miniflygplanet.

En dag senare annonserade Irans FörsvarsMinister BrigadGeneral Ahmad Vahidi, att flygplanet skulle hållas i landets förvar i den islamska republikens ägo.

Teheran säger att USAs spion-drönarmission var en “fientlig akt”, och förde fram ett klagomål till Förenta Nationerna över brottet mot suveräniteten genom Usas spionflyg-plan.

övers IT

Etiketter:

tisdag, december 20, 2011

Sybil Edmonds - Syrien vill stoppa rebeller vid gränsen, tränade av mystiskt tysta Usa

måndag, december 19, 2011

20111211 Dem Now! Bradley Manning

Etiketter:

Läget lika illa för demonstranter i Egypten
Egyptiska demontranter kräver att militären trappar ner i bakvattnet av Blue Bra Beating- Misshandeln av en kvinna i demonstrationen och hur soldaterna slet kläderna av henne
12/19/2011 av Juan Cole
Demonstraioner och sammandrabbningar nere i Kairo fortsatte för tredje dagen i följd på söndagen, då demonstaranterna gick emot polisens nedslag på lördagen, vilket innehöll skottlossning och lämnade 10 döda av 500 sårade. Man krävde att den egyptiska militären omedelbart avgår, och fortsatte att avvisa utnämningen av Mubarak-erans premiärminister, ekonomen Kamal al-Ganzouri, som vice Premiärminister.

Känslor svallade högt i bakvattnet av polisens attack mot kvinnor, inklusive prygel och dra av dem deras kläder offentligt. Kairos demonstranter verkar domineras av grupper med ungt vänsterfolk. Demonstranterna kräver också att presidentvalet flyttas från juni till januari. Nere i Kairo påstås Brödraskapet ha minskat ner på att delta i demonstrationerna. (Man fokuserar på att vinna parlamentsvalen).

Bilderna här visar på den extrema polisbrutaliteten gentemot de som protesterar, inklusive angreppen mot kvinnor i svart modest klädsel, vilka nu visats upp och trampats på.
övers IT

Etiketter:

söndag, december 18, 2011

DemNow! Händelser före helgen och om Bradley Manning

lördag, december 17, 2011

Ett nytt Irak anno 17 dec 2011

17 dec 2011 av Layla Anwar Det Nya Irak är en patetisk ickeentitet av ingenting...en medioker produkt av denna nya världsordning... som inte kan säga vad som är vad, vem som är vem, vilken som är vilken...ett land där varje kuf blir talesman för något som han inte förstår någonting av ... och bakom all denna fasad av verbal diarré, frihetens diarré och demokratins...

Ett autokratiskt styre, styrt av Shia-partier och Shiamiliser där svarta slöjor och svarta flaggor pryder varje gata, varje kvarter, där inte en affisch utan tusentals täcker varje hörn, samma ansikten, samma turbaner, samma titlar...titlar, alla förfalskade titlar, förfalskade diplomater, förfalskade ministrar, förfalskade identiteter, förfalskad historia, förfalskad...

Det nya Irak är en förfalskning...en bluff...en BLUFF, ett bluffartat experiment, ett samvetsbedrägeri, en moralisk bluff... något man försöker få en att tro, en lögn...

Vare sig BBC eller CBS eller ABC säger något om det... så är de där för att sälja den slutliga produkten, experimentet till er...Demokratins drog ... FDAgodkänt för konsumtion.

Irak är ett hemsökt land, rakt in i varje fiber... resten är en make up...make upen över ärr av grym förvandling... över ögonskugga, underlagskräm och rosigt rouge på ett deformerat ansikte... den sista minuten där framför världens projektorer...

Något barbariskt, ett barbari som idag finns inrättat i mig ... ungefär som en av era inbäddade reportrar ...som en av era experter, som en av era specialister... bär jag på detta barbari varhelst jag går...en flagga, en symbol, ett andra skinn... ett nytt mig själv... ett nytt Irak


övers IT

Etiketter:

torsdag, december 15, 2011

Film om Afghanistan och neddragning av Usas trupper

10 000 soldater ska flyttas från Afghanistan vid slutet av året enligt Obama, som vill ta hem 33000 trupper.

Etiketter:

Ännu ett kapitel i informationskriget mot Syrien


http://rt.com/politics/syria-usa-war-panarin-581/RT 13 dec 2011 av prof Igor Panarin

Startar Västeliten informationskrig för att rättfärdiga en invasionen av Syrien?
Ökande spänningar runt Syrien syftar till förberedelse för aggression. Författaren och politiska vetenskapsmannen Igor Panarin anser att delar av den brittisk-amerikansk-israeliska eliten driver ett informationskrig med avsikt att skapa acceptans för en militär invasion av Syrien.

I artikeln förklarar Panarin vad han anser.

De massprotester som utbröt i ett antal arabländer under 2011 var orkestrerade från London, som i stort har blivit deras koordinations-centrum.

BBC och Khatars så kallade-oberoende Al-Jazeera kanal (som i själva verket den brittisk-amerikanska eliten kontrollerar ideologiskt) har berett väg för att erbjuda media sitt stöd.

Till exempel rapporterar BBC att en oberoende kommission av FNs mänskliga rättighets-experter anklagat syriska myndigheter för att ha begått brott mot mänskligheten då de skingrade anti-regeringsprotester.

Men franska journalisten Thierry Meyssan kom på att kommissionen uppenbarligen fabricerat de bevis som man utnyttjat i sin undersökning. Till exempel har enligt FNkommissionen de syriska säkerhetsstyrkorna dödat över 3500 fredliga demonstranter.

Men antalet är knappast trovärdigt eftersom det kommer från en mystisk Londonbaserad mänsklig-rättighetsorganisation vid namn 'Observatoire Syrien des Droits de l'Homme' OSDH,alltså 'Syriens Mänskliga Rättighets Observatörer'. Enligt Meyssan anser han att många av de 3500 demonstranter som dödats av syriska säkerhetsstyrkor i själva verket lever och har hälsan.

Deras namn som distribuerats av OSDH, hade i själva verket tagits från en telefonkatalog. Meyssan säger att ett informationskrig utbrutit mot Syrien och att åtminstone några av de foton som distribuerats av Al-Jazeera producerats i den specialstudio som reproducerar huvuddelen av Syriens stora städer.

Samma utfördes mot Libyen, då fotona på gatustrider i Tripoli den 23 augusti 2011, i själva verket varit fotade i en Khatar-studio, som öppnat ett nytt kapitel i informationskrigets historia.

Den syriska regeringen förbannade nyligen iPhones då den önskade stoppa spridningen av lögner bland demonstranterna. En del av demonstranterna använder fortfarande smart-phones för att sprida falska rapporter, utannonsera protestdemonstrationer och ge ut regeringsfientligt material genom att utnyttja 'Syria Alone' applikationen.

Denna applikation som presenterades den 18 november var utvecklad av brittiska och amerikanska experter särskilt för att hjälpa oppositionen att koordinera sina protester.

Informationskrigs- specialister utnyttjar 'Syria Alone' till att publicera regerings-fientligt material och att kritisera arbetet hos dom som ser till att upprätthålla lagen.

Syriska myndigheterna tror att de genom bannlysning av iPhone kan stoppa spridning av desinformation. Förutom USA och EU inbegriper idag anti-Syrien koalitionen Arabförbundet, som nyligen uteslöt Damaskus och därefter infört tuffa sanktioner mot Syrien.

En del av den brittisk-amerikanska eliten spelar nu en ledande roll i mediakampanjen mot Syrien, vilket inte är någon överraskning efter deras framgång i Libyen, där mediaattackerna föregick NATOs direkta militära intervention.

En liknande strategi utnyttjas nu mot Syrien.
Till exempel leder beslutet att suspendera Syriens medlemskap i ArabFörbundet till ytterligare internationell isolering, vilket helt klart är det som Väst velat uppnå.

ArabFörbundet tog inte förrän sent i februari ett liknande beslut vad gällde Libyen, och erkände sedan i augusti den NATOstödda Nationella ÖvergångsRegeringen som det libyska folkets enda legitima representant för makten.

Med andra ord vad vi idag ser är samma scenario återskapat i Syrien, då Västs multinationella elit startat en mediaattack mot landet.

Den syriska armén och polisen står mot en stark motståndare, förutom sina utländska välgörare. Enligt vissa källor finns ca 10 000 sådana, främst från arabländer och Pakistan samt pashtuner från Afghanistan.

Rysslands närmande till konflikten i Syrien skiljer sig radikalt från Förenta Staternas och dess allierades. Kreml la in sitt veto i FNs SäkerhetsRåds resolution, vilket kunde ha blivit en upprepning av det libyska scenariet i Syrien.

Moskva gör sitt bästa för att undvika en upptrappning av konflikten och vill hindra en militär intervention, t.ex via hangarfartyg till Medelhavet, och att upprätta en konstruktiv fredsdialog.
övers Ingrid Ternert

Etiketter:

Har eliten i Väst startat informationskrig för att rättfärdiga invasionen av Syrien?


RT 13 december 2011
av dr Igor Panarin- Ökande spänningar runt Syrien som förberedelse för aggression.


Författaren och politiska vetenskapsmannen Igor Panarin anser att delar av den brittisk-amerikansk-israeliska eliten driver ett informationskrig för att skapa acceptans åt en militär invasion av Syrien.

I artikeln nedan förklarar Panarin vad han menar.

De massprotester som utbröt i ett antal arabländer under 2011 var orkestrerade från London, som i stort blev deras koordinationscentrum. BBC och Kharars så kallade-oberoende Al-Jazeera kanal (som i själva verket kontrolleras ideologiskt av en del av den brittisk-amerikanska eliten) beredde väg för att erbjuda media stöd.

Till exempel rapporterar BBC att en oberoende kommission av FNs Mänskliga Rättighetsexperter anklagade syriska myndigheter för att utföra brott mot mänskligheten då de skingrat anti-regeringsprotester.

Men den franska journalisten Thierry Meyssan fann ut att kommissionen uppenbart fabricerat de bevis som man utnyttjade i sin undersökning. Till exempel, har de syriska säkerhetsstyrkorna enligt FNkommissionen dödat över 3500 fredliga demonstranter.

Men antalet är knappast trovärdigt eftersom det kommer från en mystisk Londonbaserad Mänskliga Rättighetsorganisation vid namn'Observatoire Syrien des Droits de l'Homme' OSDH - Syriens Mänskliga Rättighetsobservatörer.

Enligt vad Meyssan anser gäller i själva verket för många av dom 3500 demonstranter som dödats av de syriska säkerhetsstyrkorna, att de lever och har hälsan.

Deras namn som distribuerats av OSDH, har i själva verket tagits från en telefonkatalog. Meyssan säger att ett informationskrig utbröt mot Syrien, då åtminstone några av de foton som Al-Jazeera distribuerat blivit producerade i de specialstudior som reproducerar huvuddelen av Syriens stora städer.

Samma gällde Libyen, då fotomaterialet från gatustrider i Tripoli 23 augusti 2011, i själva verket hade fotats i en studio i Khatar, vilket öppnat ett nytt kapitel i informationskrigets historia.

Den syriska regeringen förbannade nyligen iPhones då man försökte stoppa spridningen av lögner bland demonstranterna. En del av dessa använder fortfarande smart-phones för att sprida falska rapporter, annonsera ut om protestdemonstrationer och utge regeringsfientligt material genom att utnyttja 'Syria Alone' applikationen.

Just den applikation presenterades den 18 november och hade utvecklats av brittiska och amerikanska experter som en särskild hjälp till oppositionen för att koordinera sina protester.

Informationskrig specialister utnyttjar 'Syria Alone' till att publicera anti-regerings material och kritisera arbetet hos

Dessa som ska se till att upprätthålla lagen. De syriska myndigheterna tror att de genom bannlysning av iPhone kunde stoppa spridning av desinformation. Förutom USA och EU inbegriper idag anti-Syrien koalitionen Arabförbundet, som nyligen uteslöt regeringen i Damaskus och införde därefter tuffa sanktioner mot Syrien.

En del av den brittisk-amerikanska eliten spelar en ledande roll i mediakampanjen mot Syrien, vilket inte utgör någon överraskning efter deras framgång i Libyen, där medieattacker föregick NATOs direkt militära intervention. En liknande strategi utnyttjas nu mot Syrien.

Till exempel leder beslutet att suspendera Syriens medlemskap i ArabFörbundet till vidare internationell isolering, vilket helt klart är vad Väst vill uppnå.

ArabFörbundet har först tagit ett liknande beslut vad gäller Libyen sent i
februari, och sedan tagit ett i augusti och erkänt den NATOstödda Nationella ÖvergångsRegeringen som dess enda legitima makt, som representant för det libyska folket.

Med andra ord, det vi idag ser är samma scenario reproducerat på Syrien, då Västs multinationella elit startat en mediaattack mot landet.

Den syriska armén och polisen kan emotse en stark motståndare, inklusive utländska välgörare. Enligt vissa källor finns omkring 10 000 av dom, i huvudsak från arabländer och Pakistan och pashtuner från Afghanistan.

Rysslands närmande till konflikten i Syrien skiljer sig radikalt från det i Förenta Staterna och dess allierade. Kreml la in sitt veto i FNs SäkerhetsRåds resolution, vilket kunde göra det möjligt att återupprepa det libyska scenariet i Syrien.

Moskva gör sitt bästa för att undvika en upptrappning av konflikten och därmed hindra en militär intervention (som att skicka ett hangarfartyg till Medelhavet) och kunna inrätta en konstruktiv fredsdialog.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

onsdag, december 14, 2011

Film för Demokrati Nu i Irak

Etiketter:

Tunnsått med mönstergossar bland stormaktsledarna

tisdag, december 13, 2011

Afghanistan - 10 år i krig


Nyhetsbrev nov 2011 från Lene Junker i danska Nej Till Krig


USAs och NATOs exitstrategi från Afghanistan handlar om att dra sig ur, utan att tappa ansiktet och samtidigt bevara viss militär kontroll över Afghanistan, som gränsar till Asiens regionala atommakter: Kina, Ryssland, Indien och Pakistan.

Därför har USAs och ISAFs styrkor dragit sig tillbaka till dessa stora städer/baser och overlåtit resten av landet till lokala krigsherrar, talibaner och den afghanska polisen och militären. Insatsen består nu i angrepp med obemannade drönar-luftfarkoster mot påstådda talibanledare i Afghanistan och Pakistan och nattliga räder mot påstådda talibanledare för att ”fånga eller döda”.

Båda slag av insatser har stigit våldsamt de sista åren och går hårt åt civila. USA och NATO och därmed också Danmark har satt utgången av 2014 som slutdatum. Men redan nu uttrycker Försvarets EfterretningsTjänst i sin senaste rapport tvivel om att kunna nå målen för Afghanistan före år 2014.

Slut på 10 års krig i Afghanistan. Slut på förlorade människoliv och pengar. Ta hem soldaterna NU.

Den afghanska parlamentsledamoten Malalay Joyas tal vid demonstrationen den 3 december i Bonn

- Den här konferensen är ytterligare en smärtsam lek med framtiden för mitt folk och precis som vid förra konferensen full av krigsherrar, knarkkungar och västliga teknokrater.

Folket kan inte sätta något hopp till sådana församlingar som bara kommer att ena de svurna fienderna till Afghanistans folk, legalisera ockupationen och utvidga USAs militära baser.

Jag menar att denna konferens är ett verktyg i händerna på ockupationsstyrkorna och kommer att spänna åt slavkedjorna om vårt folk… Dessa konferenser är en show för att ge legitimitet åt USAs närvaro i Afghanistan.

Så länge USA har kvar sin militär i Afghanistan, saknar vi oberoende.

 Junge Welt 6 december - Trots regn tågade 4500 demonstranter i protest mot Bonnkonferensen under parollen:

Trupperna ut ur Afghanistan.
 Joseph Gerson 4 december på den alternativa Bonnkonferensen 'Internationell konferens för självbestämmande i Afghanistan'

- Ett fullständigt militärt tillbakadragande år 2014 finns inte längre med i Washingtons planering. Som vicepresident Biden krävt innan president Obama hade böjt sig för Pentagon och trappat upp kriget, planerar USA nu att minska insatsen och kostnaderna för sina truppinsatser i Afghanistan.

Det gör man genom att skifta från krig mot motståndet till det som kallas en kampanj för att bekämpa terrorismen: färre trupper, mer nattliga räder och fler drönar-attacker. Som man befarade har sluttidpunkten för tillbakadragandet år 2014 åsidosatts.

Och ett av Bonnmötets funktioner är att välsigna USA/NATOs krig och permanenta dess militära närvaro i Afghanistan för ytterligare ett decennium framöver.

Ändå har en opinionsundersökning från den 18 – 20 november, som CNN/ORC utfört i USA, visat att 63% av de tillfrågade var emot kriget i Afghanistan.

Etiketter:

fredag, december 09, 2011

Finans Euro-zonen kan ej tvingas fram


Etiketter:

Usas fjärrstyrda spionplan får Iran att leverera en skrapa mot Usa


PressTV 8 dec 2011
Förra söndagen tog den iranska arméns elektronkrigs-enhet med minimal förstörelse ner den amerikanska 'Sentinel' Stealh-bombaren 225 km från den afghanska gränsen. En not överlämnades till den schweitziska ambassadören i Iran, Livia Leu Agosti, som uttryckte Irans allvarliga protest gentemot detta nya brott mot landets luftrum genom USAs obemannade spionflygplan, rapporterade på torsdagen Fars News.

Den schweiziska ambassaden har tjänat som Washingtons intresseavdelning i Teheran alltsedan Irans koppling till USA för ungefär 33 år sedan.

Iran uppmanade också Usa att komma med en omedelbar förklaring och kompensation från den amerikanska regeringens sida.

Det iranska Utrikesministeriet förklarade vidare i sin not, att sådana handlingar gick emot allt i den vägen inom internationell fred och säkerhet och utgjorde ett hot mot den regionala och internationella freden och säkerheten, och höll Washington ansvarigt för eventuella följder.

Den Islamska Republiken gav Usas regering en allvarlig varning om en återupprepning av något liknande, och tillade att man reserverar sig rätten att vidta varje lämplig motåtgärd för att skydda Irans rättigheter. Denna RQU-170farkost korsade tidigare i veckan in på Irans luftrum över gränsen till Afghanistan.

Under tiden har Iran förklarat, att man avser genomföra 'reverse engineering' alltså gå in på den tillvaratagna RQ-170 Sentinel Stealthbombarens teknik, vilken också är känd som 'Kandahars Best' och i sin design påminner om en av US Air Forces B-2'Stealthbombare'.

På tisdagen bekräftade två amerikaner under löfte om anonymitet att dessa obemannade farkoster 'drones' var en del av ett CIA spionuppdrag inom Förenta Staternas underrättelsetjänst stationerad i Afghanistan.

Man påstod att den spaningsförmåga som denna RQ-170-Sentinel flygfarkost ägde, gjorde den lämplig till att samla in information på iranskt område genom att flyga längs den afghanskas gränsen till denna Islamska Republik.

RQ-170 är formgiven och utvecklad av det amerikanska bolaget Lockheed Martin.


SS/AZ/HJL
övers IT

Etiketter:

onsdag, december 07, 2011

Klimatkonferensen i Sydafrika Dem Now!

Etiketter:

lördag, december 03, 2011

Chossudovsky om 9/11. Det var Usa som skapade sitt eget 9/11 - för ett krig utan slut

Etiketter:

fredag, december 02, 2011

Usa demonstrationer och aktioner mot Usabombare i Mellanöstern, fjärrstyrda hundratals mil därifrån

Etiketter:

Firande i Egypten - Mubarak borta - och Clinton på vift

Etiketter:

torsdag, december 01, 2011

Om världen och våldet i Syrien - Där Väst infiltrerat - särskilt Frankrike, Cia och Mossad


Etiketter: