tisdag, februari 14, 2012

Natos stridsflyg patrullerar var de vill9 feb 2012
Natos stridsflyg
patrullerar var de vill

av Vadim Trukhachev
Faktum är att Natos ledande länders stridsflygplan patrullerar längs gränserna mellan Estland, Lettland, Litauen och Ryssland för gott. Situationen uppe i norr är

värd en notering - att gränsen till Norge och Svarta Havsområdet från Turkiets sida är detsamma. Så det händer bara att Natosflygplan kan patrullera de ryska gränserna närhelst de önskar. Såvida Ryssland skulle göra detsamma, tycker i så fall de andra att det inte är tillåtet.

"Japanerna har ingen orsak vara där, men ingen säger någonting om det. Japan är en amerikansk allierad - det finns amerikanska armébaser i Japan. Det finns till och med hangarfartyg i Ostindiska Oceanen. Att ryska stridsflygplan dyker upp är natur-ligtvis en otrevlig händelse. Det ryska flygvapnet kan med det få möjlighet till uppsikt över hangarfartygen".

Under förhandlingarna om Tysklands enande gav amerikanska, brittiska, franska och tyska tjänstemän Sovjetunionen garantier om att Natos flygplan skulle komma att patrullera luftrummet öster om Tyskland till Tysklands östra gränser.

Nato skulle inte heller kunna expandera österut. Alla Natos högsta tjänstemän påstår det inte getts några sådana garantier, men man ljög. Garantierna är dokumenterade.övers Ingrid Ternert

Etiketter: