lördag, februari 18, 2012

Vad händer i Syrien och Al Qaida och US?
18 feb
‘Al-Qaida, en del av den syriska oppositionen’

USA Kongressen har sagt att al-Qaida “terrorister” och “mördare” är en del av den syriska oppositionen, enligt vad en analytiker sagt till Press TV.

Chefen för USAs Nationella Underrättelsetjänst, James Clapper medgav på fredagen i USA Kongressen “att al-Qaida, dessa terrorister; dessa mördare” är en väsentlig del av den syriska delen av oppositionen, sa den amerikanska författaren och historikern Webster Griffin Tarpley.

Den Washington-baserade politiska analytikern fortsatte med att säga att Förenta Staterna i vilket fall insisterat på Förenta Nationernas anti-Syrien resolution, vilket betydde “att den syriska armén och den syriska polisen, regeringens lagligt Konstitutionella styrkor, måste dra sig ur städer som Homs och de måste lämna över det till dessa utländska styrkor, renegater, desertörer och al-Qaida.”

Tidigare i månaden la Ryssland och Kina in sitt veto till FNS, anti-Syrien resolution, som uppmanat Syriens president Bashar al-Assad att avgå och lämna över makten till oppositionens ledare.

De båda länderna har sagt att den nuvarande krisen i Arab landet borde lösas genom politiska kanaler.

Under tiden har Förenta Staterna, Israel och en del ArabStater såväl som al-Qaida försökt störta den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Då USA “i grunden säger att Homs har det bättre under al-Qaida, än det har under Assad”, ett “obscent” påstående och “monstruöst,” vilket visar hur degraderade dessa imperialister blivit då de försöker genomföra denna process för att destabilisera Syrien, avslutade Tarpley.

Kommentarerna kom då Syrien alltsedan mitten av mars genomlevt oroligheter och många människor förlorat sina liv i våldet.

Medan Väst och den syriske oppositionen anklagar regeringen för dödandet, har Damaskus anklagat 'dessa utanför lagen, sabotörer och väpnade terroristgrupper' för oroligheterna och hävdar att dessa orkestrerats från utlandet.


VG/JR

övers IT

Etiketter: