torsdag, mars 08, 2012

3 fakta den Amerikanska Allmänheten aldrig fått veta.. och de stupade soldaterna i Afghanistan03.03.2012 av Caroline Wyatt
Vad den Amerikanska Allmänheten aldrig fått veta. CIAs källa berättar allt:

1. Under två år erbjöd Irak vapeninspektörerna att komma tillbaka. Efter 9/11 bjöd Irak FBI att komma till Bagdad för att intervjua människor om Kriget mot Terrorn. Saddam Hussein försökte bli en av USAs allierade och hjälpa CIA med information om
terrorismen i MellanÖstern och information om Al Qaida.

Han erbjöd fria val och att avgå som Iraks president. Han inbjöd FN att övervaka fria val i Irak. Husseins agenter gjorde tom slut på Abu Nidal i en hagelsvärm.
Saddams regering var mycket angelägen om att försonas med USA och visa sin lojalitet som allierad till Washington och Väst.

Irak erbjöd Lukoil kontrakt, så att USA kunde få den olja man ville ha. Irak gav väldiga kampanjdonationer till det Republikanska partiet. Bagdads progressiva syn på kvinnor och en modererad Islam borde ha stått högt i kurs hos USAs regering, men Bush kunde inte mindre bry sig.
Vita Huset var uppfyllt av tanken på krig mot Irak och inget annat.

2. Det var Abu Nidal som fick ner Pan Am 103 airlines över Lockerbie, Skottland, inte Libyen, inte Khadaffi och inte de två libyer som man hade ställt inför rätta.
Abu Nidal hade utfört bombningar i över 20 länder.

3. Under 6 månader innan 9/11 attacken sändes underrättelserapporter oupphörligt till Vita Huset med en särskild varning för en nära stundande attack mot New York City. Flygscenariet diskuterades men varningarna ignorerades.

4. Då denna person kontaktade en Kongresskommitté för att vittna om detaljerna i hur mycket Bush egentligen visste och när han fått reda på detta,arresterades omedelbart medhjälparen för att ha agerat som 'en oregistrerad utländsk agent' trots CIAs bemyndigande och att ha agerat i hemlighet som kontakt!

5. Kongressens utredning av Oklahoma City bombningen och 9/11 Kommittén togs upp för att ge en förstasideshistoria, inte för att avslöja sanningen. OkC bombningen hade en bindning till MellanÖstern.

Topphemligt-känsligt//NOFORN//NOPOTUS
Skälet till att Barstow vann PulitzerPriset för sina två artiklar beror på att sambandet mellan amerikansk media och det militära etablissimanget avslöjat många, vars medlemmar var insyltade i alla slags intressen av ett 'Krig utan slut'...

http://www.salon.com/2012/02/28/gen_mccaffrey_privately_briefs_nbc_execs_on_war_with _iran/singleton/
"Det finns fortfarande många fall där negativa aspekter av tal blir till en barriär mot en fredlig lösning på konflikter."

av Kurihara och Tsukada
-------
av Caroline Wyatt
Sex engelska soldater dödades i södra Afghanistan då deras fordon träffats av en explosion.
Nyheten att sex brittiska soldater dödats i södra Afghanistan i samband med deras fordon exploderat, gör att antalet stupade brittiska soldater kommer upp till 404 sedan år 2001.

Händelsen är den enskilt största förlusten av brittiska liv på en och samma gång i Afghanistan alltsedan en Nimrod kraschat år 2006 och dödat 14 soldater. Sedan år 2001har antalet stupade brittiska soldater uppgått till 404. Premiärminister David Cameron sa att det var en "desperat sorglig dag för vårt land".

"Det utgör en påminnelse om det väldiga pris vi får betala för det arbete vi gör i Afghanistan och de offer våra trupper har gjort och fortsätter göra", sa han. Förra gången något liknande offer inträffat av en dylik explosiv anordning var sommaren 2009, då fem brittiska soldater dog av något slags IED, ett improviserat sprängmedel.

"Jag ser verkligen detta som ett viktigt arbete för vår nationella säkerhet just här hemma, men naturligtvis kommer arbetet alltmer att utföras av afghanska soldater, och vi vill alla se denna överlåtelse äga rum."

Dagens nyheter ger en bitter påminnelse om de män och kvinnor som befinner sig på Afghanistans mark, att striden och döden långt ifrån är över, då brittiska trupper var vecka såras i Helmand. Detta är en största enskilda förlust under ett enda tillfälle med anledning av en fientlig aktion mot brittiska trupper i Afghanistan sedan början av kriget år 2001.

Tidigare tillfälle ett liknande antal britter stupat på grund av en IED var sommaren 2009, då fem brittiska soldater dött av en IED explosion. Denna anordning är det dödligaste vapnet i talibanernas arsenal. Det är effektivt ur psykologisk synvinkel, och dessutom framkallar det död och allvarlig skada samt är relativt billigt och enkelt att tillverka.

Graden av antalet misstänkta offer ger anledning tro, att ett stort antal explosivt material har utnyttjats. Stridsarmerade krigsfordon - det enda brittiska infanterifordon som använts i Afghanistan - är bland de mest robusta, och många har nyligen blivit uppgraderade med en extra armering.

Mer därifrån: I ett uttalande från försvarsministeriet, sa överstelöjtnant Gordon Mackenzie som är talesperson för styrkan i Helmand, att sex soldater varit ute på patrull i ett armerat stridsfordon, då det exploderade precis över gränsen till Helmand i Kandaharprovinsen.

De hade färdats som en del av två Krigspatruller, då fordonet hade träffat på en knutpunkt, där en väg som går österut från Gereshk möter en annan som går norrrut till Lashkar Gah, sa försvarsministeriet.

Man har förstått att brittiska styrkor tror att explosionen orsakats antingen av en vägbomb som motståndet placerat ut eller är det ett arv från Sovjeteran.

BBCs Orla Guerin i den afghanska huvudstaden Kabul sa att det måste ha varit en "massiv explosion" för att förstöra en så robust och kraftigt skyddat fordon.

Hon sa att området var sparsamt befolkat och särskilt osäkert enligt afghanska tjänstemän och motståndsmän, som där var kända för att sätta ut vägbomber.

Under tiden sa BBCs försvarskorrespondent Caroline Wyatt, att de sex soldaterna varit i landet under mindre än en månads tid och åkt därifrån under 'alla hjärtans dag'.

Hon tillade att den pågående operationen för att få fram kropparna saktats ner, i och med att räddningspersonalen skulle få stå inför risken att själva såras av ytterligare bomber.

Nyheter kom senare att sex man saknades och förmodligen var döda. Det verkar som om FörsvarsMinisteriet ännu inte identifierat soldaterna, men de är döda.

Den sista brittiska soldaten som dödats i Afghanistan var flygmekaniker Ryan Tomlin, som dog av skador från gevärseld i Helmand den 13 februari.

Storbritannien ska dra sig ur Afghanistan vid slutet av 2014 efter 13 års operation-er. Försvarsminister Philip Hammond sa att tidtabellen för tillbakadragandet kvarstår enligt plan, trots denna "fega attack".

"Det kommer inte att ändra vårt beslut att genomföra missionen - Jag anser att detta är vi skyldiga alla de modiga män och kvinnor som offrat sina liv och utsatt sig själva för fara under de sista åren", sa han till BBC.

Tidigare förklarade han att Storbritanniens och Afghanistans Nationella Säkerhets-Styrkor var "på väg att bygga ett Afghanistan som kan stå på egna ben, när Storbritanniens stridsoperationer upphör".

Försvarsstabschefen general David Richards sa att han var "djupt bedrövad" över nyheten. "Denna kampanj har upplevt många personliga tragedier och vi är skyldiga dessa som gjort sin yttersta uppoffring och se till att deras mod och skicklighet synliggörs i en ännu mer kapabel afghansk armé och polis", tillade han.

"Alltfler afghaner tar själva initiativ till att erbjuda säkerhet runt Helmand. Denna övergång låter afghanerna få självförtroende nog att avvisa talibanerna och leva ett normalt liv.

"Dessa manliga och kvinnliga soldaters mod, styrka och beslutsamhet som nu är i Helmand ger inspiration.

"De har inte en gång stått tillbaka, utan varje dag blandat professionalism som vi alla är så stolta över, med djupt engagemang och beslutsamhet."

Premiärminister David Cameron: "Det är en desperat ledsam dag" Biträdande försvars-ministern Jim Murphy sa att det var en "fruktansvärd tragedi som innebär en djup förlust för sex familjer och en verklig smärta för hela lander".

"Storbritanniens militärer står för sig själv och deras mod är oändligt", tillade han.
Ärkebiskopen av York John Sentamu sa att hans hjärta sträckte sig till dessa drabbade, särskilt de fem soldaterna från Yorkshire regemente.

"Vi har en tacksamhetsskuld till våra soldater, som är de bästa i världen" sa han.


övers Ingrid Ternert

Etiketter: