lördag, mars 31, 2012

Tolgfors avgång


Tolgfors avgång
För ett par dagar sedan stod det på Jinges blogg detta om Tolgfors, att han fått sparken. Att det var, som vi ju vet, "sossarna som började. Som vanligt. Det ligger hur som helst helt i linje med vår regerings nyliberala tankar – och hos den klippa eller Borg som påstår sig ha skapat SÅ 'sunda statsfinanser'".

Svar från Kent Karlsson on 28 mars 2012 at 08:03
'Arbetslös och utfattig men Anders Lindbergs ledarartikel och speciellt sista meningen du skrev här gör jag nog idag kommer att dansa fram leende mest hela dagen!

Men visst, det måste ju finnas något som Sten Tolgfors kan klara av, men hur mycket jag än funderar på saken så kan jag inte komma på vad det skulle kunna vara…' Ha ha…!

Reply Sara G on 28 mars, 2012 at 09:34 Om inte annat så kan väl Tolgfors träna lerduveskytte i regeringskansliets källare. Det lär vara ganska lätt att lära och strider nog inte mot hans tro…

Reply Jens O on 28 mars, 2012 at 08:31
Folks konfessionella hemvist brukar och borde inte spela någon roll, men i det här fallet gör det faktiskt det. Tolgfors är baptist, ett faktum som är känt men förvånansvärt lite omskrivet.

Försvarsministerns historia som vapenvägrare är i det sammanhanget lätt att förstå. Baptister, liksom många andra kongregationalistiskt frikyrkliga, är ofta hängivna pacifister och anhängare av icke-våldsprinciper.

Betydligt svårare att begripa är hur en man med den idealistiska bakgrunden kunde acceptera posten som försvarsminister. Än mindre medverka till att mörka skumma vapenaffärer med länder som Saudiarabien.

Jag läste nyss någon påpeka att Tolgfors baptistbakgrund sällan eller aldrig nämns inom frikyrkligheten, i deras egna tidningar etc. I vanliga fall brukar man inom dessa rörelser vara stolta och glada över att någon med den egna övertygelsen når upp till maktens tinnar. Men om Sveriges försvarsminister: ingenting.

Det kanske beror på att de är väldigt medvetna om hur etiskt och moraliskt problematiskt hans karriärval är.'

Reply Jan Wiklund on 28 mars, 2012 at 09:16
'Tolgfors är väl inte den enda minister som har sålt sin övertygelse för en ministerpost. Carlgren sålde sin övertygelse om att biltrafik var miljöfientlig. Och var det inte nån nu bortglömd typ som sålde sin övertygelse om att public service-tv var skadligt – även om det inte räckte till i det fallet.'

Etiketter: