lördag, mars 17, 2012

Rozoff om USAsoldaternas massaker av civila afghanerDet är inte bara de 10 000 döda i Syriens Homs som räknas. Sverige exporterar vapen för 14 miljarder varje år, bl.a för att slå ner den 'Arabiska våren'.

Efter 2014 ska i varje fall enligt Bildt den svenska insatsen i Afghanistan gå över till civil verksamhet, där sedan lång tid tillbaka Sverige har hört hemma. Vi är nu är den näst största biståndsgivaren i landet och ökar biståndet i norr med 75%.

Men dessa amerikanska massaker av afghanska civila har fortfarande beklagligt nog inte upphört. Natten till söndagen gick en amerikansk soldat ut och sköt ihjäl 16 personer varav 9 barn, därav 5 småbarn...

Massakern utfördes av en 38 år gammal gift amerikan och småbarnsfar som tidigare hade tjänstgjort i Irak. Han tillhörde en specialstyrka med uppgift att 'stärka banden med klanledare'.

Händelsen är inte unik. Afghanerna betraktar den som delar av ett mönster, där soldater urinerar på skjutna lik eller bränner upp Koranen.

Talibanerna talar om vedergällning i söder och i Kabul och att få fler anhängare. Men för människor i landet var Koranbränningen ändå det värsta.


I.T

Etiketter: