torsdag, mars 29, 2012

Syrien 29 mars

Syriska rebeller har lämnat den östra staden med armén på offensiven:
Rebellkrigare har tvingats fly från den östra staden Deir al-Zor inför ett brutalt anfall och har lidit det senaste nederlaget i försöket att störta president Bashar al-Assad.

Syriska rebeller missbrukar regimens trupper, säger Human Rights Watch: En internationell mänskliga rättighetsgrupp anklagade på tisdagen någon i Syriaens väpnade opposition för att ha gjort allvarliga övergrepp, inklusive kidnappningen och tortyren av säkerhetsstyrkor, i ett tecken på den växande komplexiteten av den årslånga resningen mot Bashar Assad.

Ryska specialtrupper anländer till Syriens hamn: "oppositionskällor": En Israel-baserad öppen militär underrättelsekälla, webbsidan DEBKAfiles har också rapporterat att två ryska fartyg har ankrat vid den syriska hamnen Tartus.

Presstitute Alert: Al Jazeera har kommit över hemliga syriska dokument, som ställts sammans för president Assad av underrättelse- och säkerhetschefer kastar ljus över hans strategi att dämpa protesterna.
Syrien förnekar att man ska ha tagit emot specialstyrkor från Ryssland: En syrisk militärkälla ansåg det som "grundlöst" beträffande mediarapporteringen om ankomsten av ryska krigsskepp med militärmanskap till de syriska stränderna, enligt statliga nyhetsbyrån SANA.
Fakta eller fiktion?
Ryska AntiterrorTrupper anländer till Syrien: En rysk militärenhet har anlänt i Syrien, enligt rysk nyhetsrapportering, den utveckling som en källa i FNs Säkerhets Råd berättade för ABC News var "en bomb" som säkert får allvarliga återverkningar.

Ryssland uppmanar till ett humanitärt eld-upphör i Syrien: På måndagen uppmanade Ryssland till att framtvinga ett dagligt humanitärt tvåtimmars eldupphör i det oroliga Syrien, efter ett möte med utrikesminister Sergei Lavrov och Röda Korsets (ICRC)chef i Moskva.

Rysslands Lavrov varnar för att attackera Iran: Ett militäranfall mot Iran skulle vara ett stort misstag, följt av ett katastrofalt resultat sa den ryske utrikesministern Sergei Lavrov.

övers Ingrid Ternert

Etiketter: