söndag, mars 18, 2012

Ut med trupperna nu!

USAstyrkor våldtog två kvinnor under slakten i Kandahar av Press TV17 mars 2012 -- Den 11 mars gick en grupp amerikanska soldater från hus till hus i tre byar i Kandahars Panjwaii distrikt och sköt ner afghanska civila inne i deras hem och dödade åtminstone 16 människor, de flesta kvinnor och barn, och sårade många andra.

Det afghanska parlamentsutskott som undersöker denna senaste massaker på 16 civila av USAs styrkor i Afghanistan, säger enligt Press TV att två kvinnor våldtogs under den dödsbringande händelsen.

Två medlemmar av den undersökande missionen, Hamidzi Lali och Shakiba Hashemi, berättade på lördagen för Afghanistans parlamentsledamöter att amerikanska trupper våldtagit två afghanska kvinnor innan de började massakern.

De sa att mellan 15 och 20 USAsoldater varit inblandade i slakten.

Detta sker medan Washington påstår att den 38-årige arméstabssergeanten RobertBales, vilken just anlänt till USA, var den enda amerikanska militärpersonal som varit ansvarig för massakern.

Tidigare på fredagen kritiserade Afghanistans president Hamid Karzai Förenta Staterna för att inte ha samarbetat med det afghanska faktafinnande teamet och sa att de utländska styrkornas dödande av civila i Afghanistan “pågått alltför länge”.

Se också - Probe team: Kvinnor utnyttjades sexuellt innan de dödades i Panjwai: USA- soldater har blivit anklagade för att ha sexuellt utnyttjat två kvinnliga offer innan de föregående söndag dödats i Panjwai-massakern i södra Kandahar, avslöjade ett högre afghanskt undersökningsteam.

övers IT

Etiketter: