tisdag, mars 20, 2012

Gulfstaterna stänger sina ambassader i Syrien
'Vad är Israel? Det är så litet att det inte ens kan stå pall under en veckas krig. Vad är då Israel? Det är en förlängning av Usa. Israel har t.ex visat sin svaghet i samarbetet med Hizbollah'.

USA och Israel har på sistone höjt sina tonlägen, och man påstår att Iran i landets nukleära energiprogram gör en avledande manöver mot ett militärt program.

Teheran bemöter deras påståenden med att man som medlem av InternationellaAtomEnergi-Organisationen, IAEA, och i egenskap av undertecknare av IckeSpridningsAvtalet av kärnvapen, NPT, har man all rätt till fredlig användning av kärnenergin.

Iranska tjänstemän förklarade att det kunde bli ett kraftigt svar mot varje form av aggression mot landet.

Alla sex Gulfstater stänger sina ambassader i Syrien i protest mot det årslånga militära nedslaget i landet, sa tidigt på fredagen ordföranden i Gulfstaternas samarbetsråd, GCC, Abdullatif al-Zayani ...

Han menade att SaudiArabien, Förenade ArabEmiraten, Bahrain, Oman, Khatar och Kuwait tagit steget och visat på regimens "massaker på sitt folk och valt den militära vägen och avvisat alla initiativ som syftat till en lösning på krisen"...

Innan detta kollektiva beslut, hade två GCC stater - SaudiArabien och Bahrain - förklarat att man ville stänga sina missioner i Damaskus. SaudiArabien tog steget i onsdags och förklarade att man skulle dra tillbaka sina diplomater från Syrien, vilket nästa dag följdes av Bahrain.

SaudiArabien, Arabvärldens tungviktare, har kraftigt kritiserat den syriska regimen. I augusti förra året drog man bort sin ambassadör från Damaskus och förvisade den syriska ambassadören. Landets fem partner i GCCrådet har gjort detsamma och fördömt den "masslakt" regimen bedrivit.

övers IT

Etiketter: ,