lördag, april 21, 2012

Påminnelse om hur Sverige är i krig


Kan aldrig sägas för mycket - påminnelsen från Afghanistan-solidaritet i april

- Sverige är i krig - i Afghanistan
- Natos krigsföring bl.a i Afghanistan har lett till tusentals civilas död.


Det är vår demokratiska skyldighet att störa, stoppa och uppmärksamma denna verksamhet, säger Hanna Holmquist, som greps när hon försökte ta sig in där Nato har sina krigs- förberedelser uppe i övningsfältet i norra Norrland…

- Sverige har tidigare hyrt ut NEAT, Europas största bombövningsområde, till Nato. Det är dels ett tydligt exempel på att Sverige bryter mot internationella överenskommelser, då krig enligt lag är förbjudet, men också i vilken grad Sverige hjälper Nato i dess krigsförberedelser, säger Ofog.

 Tariq Ali om George Galloway som är vice president i Stop the War Coalition, med hur George Galloways fantastiska valtriumf i Bradford skakat om den förstenade engelska politiken…
Tusentals unga människor i en stämning av apati, förakt, förtvivlan och avsky mot den gängse politiken, har entusiasmerats av Respect-kampanjen.

-Det var det politiska innehållet i Galloways kampanj som appellerade till ungdomen, där Respects aktivister och deras kandidat betonat katastroferna i Irak och Afghan-istan. Galloway krävde att Blair skulle ställas inför rätta som krigsförbrytare och brittiska trupper utan dröjsmål dras tillbaka från Afghanistan.

Han gisslade regeringen och Labourpartiet för ”åtstramningpaket" som riktas mot de sämre ställda, de fattiga och sjuka, följda av nya privatiseringar inom utbildning, hälsa och även postväsendet. Det var detta som gav honom en majoritet på 10.000 röster.

övers IT

Etiketter: