fredag, april 13, 2012

Stor terroristsammanslutning avslöjad i Pakistan

Pakistans polis har avslöjat en stor terroristsamman-slutning efter att de enl PressTV tagit hand om en väldig laddning vapen och explosivt material i Karachi, hamnstaden i söder.

Lokala tjänstemän berättade att på torsdagen hade säkerhets-styrkor stormat in i ett hus i staden Mochkow området och då upptäckt en stor mängd ammunition, inklusive hundratals handgranater, femton raketuppskjutare och ett antiflygplansvapen tillsammans med flertalet raketer, raketutrustade granater och ammunition.

De noterade att två människor tagits tillfånga efter räden, och en grundlig undersökning är på gång. Polisen sa att terrorister planerade sikta in sig mot Karachis militära och regerings- byggnader. Den utvecklingen kommer då Pakistan tar itu med militanter inom Tehrik-e Taliban Pakistan och andra säkerhets-problem

Trots den pakistanska regeringens operationer mot Tehrik-e Taliban Pakistan (TTP) och närliggande grupper, har de fortfarande kunnat sprida sitt inflytande i landets skilda delar av regioner och har dödat tusentals människor.

Över 35 000 människor har sedan år 2001 förlorat sina liv i bombningar och andra militanta attacker, då Pakistan ingått en allians med Usa om det så-kallade kriget mot terrorismen, enl pakistansk media.

Tusentals fler har förflyttats, alltmedan våldsvågen och militansen sveper över landet.


av NK/MP/JR övers IT

Etiketter: