söndag, april 15, 2012

Tant Maddie Of Hamelin leder Chicago Studenter nerför NATOs trädgårdsgång

http://rickrozoff.wordpress.com/2012/04/11/aunt-maddie-of-hamelin-leads-chicago-\students-down-natos-garden-path/
av Rick Rozoff
Den 10 april gav förre utrikesminister och nuvarande co-ordförande för 'NATO Host Committee' Madeleine Albright ett tal i Chicago high school som del av de pågående aktiviteterna i staden ämnade att indoktrinera stadens invånare ifråga om fördelarna med världens enda krigsdrivande militärblock.

Elever i Lindbloms Matematik o VetenskapsAkademi var orsaken till hennes andefattiga grejer innan NATOmötet, som ska hållas den 20-21 maj. Hennes framträdande var del av det initiativ som kom i januari från VärdKommittén och verkställande direktören Lori Healey.

Detta för att välkomna och framföra Natos militära block med aktiviteter som globalt tema i "sportprogram för tonåringar" och en tävling för studenter i Chicagos offentliga skolor för att göra en video till visning inför mötets deltagare.

AP som rapporterat om mötet tillade "Representatanter från NATO och StatsDepartement-et kommer att besöka offentliga skolor runt staden för att undervisa studenter om NATO och diskutera vad som händer ute i världen".

Detta forum som Albright höll var privat, då en medlem av den utvalda närvarande studentgruppen citerad av WLS Radio ska ha sagt, "Vi kan inte vara en supermakt ifall
vi bara bryr oss om oss själva, utan att bekymra oss om alla andra och ha kunskap nog att göra det". Inget då att undra på den förre utrikesministern hade nickat ja för att hålla med om detta uttalande.

Albright har passerat det sätt hon haft sedan sina eldiga dagar som chef för USAs utrikesaffärer under president Bill Clintons andra termin, och har under senare tid gjort mer mogna och även, om termen passar i sammanhanget, reflektiva kommentarer.

Denna kvinnliga ekvivalent till osentimentalitet.

I hennes tidigare Avatar-inkarnation av gudaväsen i människo- eller djurgestalt för att motverka det onda, blev hon vida känd för att ha svarat på en fråga från CBS's 60Minutes Lesley Stahl vad gäller Irak.

- "Vi har hört att en halv miljon barn har dött. Jag menar det är mer barn som dött än under Hiroshima. Och, ni vet, skulle det vara värt priset?" då Albrights svarat -"Jag tror detta är ett mycket svårt val, men priset - vi tycker det är värt priset".


övers IT

Etiketter: