onsdag, maj 30, 2012

Nu ska Usa bestycka italienska drönare
29 maj

USA är redo bestycka italienska drönare, har vi fått veta. Washington säger att USA nu är beredd bestycka italienska drönare med vapen.

Regeringen väntas att inom en tid lägga fram ett förslag om att låta Italien förena sig med Storbritannien och utrusta de förarlösa planen, MQ-9 Reaper, med laserstyrda bomber och Hellfire-missiler.


En överföring av tekniken till Italien kommer enligt experter att försvåra för USA att neka andra Nato-medlemmar att köpa in denna best.

USA har använt sin bestyckade drönare i Afghanistan, Irak, Jemen, Somalia och Pakistan med fruktansvärda följder för befolkningna, som ofta 'av misstag, tas för terrosrister från Usas styrcentral där borta i Florida.

Där följer man de bilder på marken som drönarna filmar - och utifrån dessa skickar manskapet i Florida kommandon om eventuell bombning av målet - vilket gör att det trots det tekniska underverken, lätt blir fel.

För det finns också något som heter 'den mänskliga faktorn', som gör detlätt går snett ddet lätt blir fel, med hela familjer utplånade nere på marken.

Offren får också särskilda namn i sammanhanget -'collateral damage'. Se gärna i lexikonet vad det betyder.


TT-Reuters

Etiketter: