söndag, maj 27, 2012

Washington förlorade Vietnamkriget, men vann det på filmduken

25 maj Asia Times
Oscars-vinnande regissören Kathryn Hurt Locker Bigelow hade redan startat processen för att "vinna" Irakkriget på duken - åtminstone moraliskt. Nu är det dags för hennes nya projekt - en ännu inte namngiven film - på "Grip Osama" maj 2011 Abbottabad räden och händelser som leder till det.

Med POTUS (Förenta Staternas president) som hjälten i sin egen aktionfilm 'Move over, Spider Man'.

 Så i själva verket blir detta Hollywoods 90-min multi-miljondollar kampanjreklam, som finns på Amerikas alla filmdukar och säljer Obama som den macho överbefälhavare George W Bush alltid drömt om att vara. Det är samma modus operandi som det nya Blockbusters slagskepp - vilket inte varit annat än en extremt högljudd reklamfilm för rekrytering till Usas flotta. Washington DC-baserade rättshjälp för allmänheten.

Den har just avslöjat en serie dokument - 153 sidor från Pentagons protokoll och 110 sidor från CIAs protokoll - beskrivna som "nästan lika svårt att få ut från Obama administrationen som att köpa en vinstlott på lotteri i den lokala livsmedelsbutiken".

Det tog Rättshjälpen inte mindre än nio månader och en federal dom för att tvinga Obamaadministrationen släppa dokumenten. Dokumenten detaljerar hur Bigelow och hennes filmskapare Mark Boal både blev Pentagons älskningar och CIAs.

De har fått privilegiet att få tillgång till en "planerare, operatör och befälhavare för SEALs Lag Sex" - detta i toppen av SpecialStyrkorna som kan (eller kanske inte, enligt miljoner runt världen) ha dödat Bin Laden i en räd mot hans anläggning i Abbottabad,Pakistan, för ett år sedan.

Själva räden beskrevs som "ett 'modigt beslut' av POTUS", och "Vita Husets inblandning har varit viktig". Bigelow och Boal hade till och med fått tillgång till "valvet" - CIAbunkern som varit platsen för viss kritisk taktisk planering av räden.

Som fotona och videon skulle bevisa - utöver skäligt tvivel - att det verkligen varit Bin Laden som blivit dödad under räden, har 'Judicial Watch' ständigt hindrats från undersökning. För Obamaadministrationen handlar det hela om nationell säkerhet.

Det som betydde något var, att allting är lugnt då det gäller SpindelMannnen Obamas operation; med särskild timing får reklamen från 12 okt visas på alla USAs biografer.Tala om icke-oktober överraskning.

övers Ingrid Ternert