lördag, juli 07, 2012

Nya amerikanska drönarattacker mot Pakistan

6 juli 2012
En ny drönarattack dödar 21 i Norra Waziristan. Sex missiler avfyrades mot hus i Datta Khelav Jason DitzÅtminstone 21 personer dödades den dagen och tre andra skadades, när amerikanska obemannade 'drönare' attackerat ett hus i Datta Khel, meddelade byrån i Norra Waziristan.Bombningen förstörde huset efter man hade avfyrat sex missiler mot det.


Tjänstemän var snabba att betrakta de dödade som "misstänkta" och sa att fyra av dom som var i huset kunde vara "utlänningar". Anfallet skapade panik i området, och de obemannade drönarna sägs fortfarande segla omkring däruppe i luften. Som vanligt gav man inte namnet på någon av offren.

Det är det första anfallet sedan Pakistan åter öppnade gränsen till det ockuperade Afghanistan tidigare i veckan, och den dödligaste enskilda attacken på månader. Gränsen hade stängts i november som protest mot USas attacker mot pakistanska militärbaser, vilka dödat 24 soldater.


Den öppnades åter efter att utrikesministerHillary Clinton till slut gått med på att be om ursäkt för dödandet. Usas anfall med drönare mot Pakistan har varit otroligt kontroversiellt och det pakistanska parlamentet hade krävt att de ska upphöra, och uppmanade regeringen att villkora en öppning av gränsen för att få ett slut på anfallen.

Trots denna uppmaning förblir gränsen öppen.


övers IT

Etiketter: