söndag, september 16, 2012En bitande “Jag anklagar” riktad till Wall Street-samhällets plundring, nu då vår tids brott samtidigt är en av de mest tillgängliga abc-böckerna om orsakerna till den ekonomiska kris som påverkade oss alla, men få begriper.

Plundringen öppnades med att Ponzi Kungen Bernie Madoff blev fälld,vars $65 miljard dollars pyramidspel drivit hans kända kriminella verksamhet.

Man menade att den missgärning som hade utförts av några få kriminella individer leder bort uppmärksamheten från den verkliga historien – världens mest respekterade finansinstitutioners kriminella mål att profitiera från bedräglig högriskutlåning.

Därefter har FBI gått igenom denna gemensamma bedrägerikultur som del av den utredning man kallar en “bedrägeriepidemi”.Plundringen visar hur dessa organisationer skapat särskilda värdepapper som man packat om och sedan sålt dessa dubiösa lån på nytt, efter att de gjort om värderingen till Trippel A.

Dessa firmor har sedan spelat med många av de “giftiga” tillgångarna 'credit default swaps', CDS, och andra lurendejeri-försäkringar. Genom att lånefinansiera dessa investeringar, satsar man hänsynslöst triljoner dollar och utsätter med det världs-ekonomin i fara.

Schechter talar med dem som känner den verkliga historien: bankmän, respekterade ekonomer, insider experter, kända journalister och även dömda manchettförbrytare i stil med Sam Antar, som gått ut offentligt med deras avsiktligt oärliga verksamhet.


upptecknat med vägledning av Danny Schechter

Etiketter: