söndag, april 29, 2012

Washingtons fabricerade räd mot bin Ladens läger. Hur kan man döda en som dog 2001?
28 april 2012
Washingtons fabricerade räd mot Osama bin Ladens läger i Pakistan var till för att lätta på det politiska trycket mot USas president Barack Obama, rapporterar Press TV.

James Fetzer, amerikansk filosof och fd marinkårsofficer, menar att Washington hade fabricerat räden mot bin Laden för att få bort allmänhetens intresse från “Obama som inte hade stängt Guantanamo, utan stationerat trupper i Pakistan och hade Osamas födelseattest, vilken blivit föremål för minutiös granskning”.

"Allt detta togs bort från framsidorna genom den fabricerade attacken mot lägret, där ingen någonsin sett Osama bin Laden. Hur kan man egentligen döda en man som dött 2001 - en andra gång?" sa Fetzer i en intervju med Press TV. Fetzer tillade att idén om att bin Laden blivit begravd i havet enligt muslimsk tradition var “befängd”."Det är respektlöst mot dessa kroppar som kan ätas upp av fiskar, hajar och andra kräftdjur", tillade han.

Obama påstod att Osama bin Laden hade dödats av amerikanska styrkor den 1 maj i sitt gömställe i Pakistan. En amerikansk tjänsteman förklarade senare att bin Ladens kropp hastigt begrovs i havet, och skröt falskt om att hans hastiga begravning var i enlighet med Islamsk lag, att begravas inom 24 timmar efter döden.

I vilket fall är inte begravning till sjöss någon islamsk vana och Islam har ingen tidsram för begravning. “Det är synd och skam att man kommit på Förenta Staterna med den ena lögnen efter den andra. Vi ser ut att tillbringa mer tid med att försöka försvara lögner, än vi löser verkliga problem i världen och detta är ännu ett exempel”, avslutade han.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

lördag, april 28, 2012

Globalt Nato 'Öppnar upp för BRICS'Rom-'Det strategiska partnerskapet mellan Natos medlemsländer måste öppna upp för nya partner länder, särskilt för BRICS', sa italienska försvarsministern Giampaolo Di Paola vid mötet 'Natos Smarta FörsvarsAgenda' i Rom, organiserat av 'Institutet för Internationella Affärer'.

Ministern poängterade att- 'Vi måste etablera en betydande relation med Ryssland och andra länder som Brasilien, Indien, Kina och Sydafrika.Di Paola tillade att man från Natos sida hade upplevt en låsning - och det i så fall skulle vara ett misstag.

I själva verket måste Alliansen ha en global vision och på global nivå ta ansvar för säkerhetsproblemen'.
...
Ryska Informationsbyrån Novosti 27april 2012 Georgien och Polen undertecknar ett nytt Samarbets Avtal.

Tiblis- Georgien och Polen har förnyat en bilateral samarbetsplan inom säkerhets- området, som tar hänsyn till nya globala och regionala hot och utmaningar.

Det tidigare samarbetsavtalet gick ut i slutet av 2011. Det nya dokumentet blev undertecknat på torsdagen i Tblis av Georgiens Nationella Säkerhetsrådgivare Giorgi Bokeria och chefen för Polens Nationella Säkerhetsråd Stanislaw Koziej.

Planen man la fram var ett bilateralt samarbete Georgien-Polen inom säkerhetsområdet med fokus på utbyte av data och erfarenhet. Gemensamma tilldragelser och militära övningar ingick i planen.

Efter undertecknandet lovordade Koziej Georgiens deltagande i NATOs o EUs missioner runt världen och återupprepade Polens stöd till Georgiens aspirationer på att gå med i alliansen.


Georgien har sedan 2006 förhandlat om NATOmedlemskap, då man kom att underteckna en Intensifierad dialog om Medlemskapsfrågor. I april 2008 vid NATOs Bukarestmöte fick Georgien och Ukraina grönt ljus för NATOmedlemskap på villkor att man hade genomfört militära och politiska reformer.

Georgien betraktades som ett land som ansökt om NATOmedlemskap i ett dokument från förra december utgivet av alliansen i Bryssel. Ryssland som augusti 2008 vunnit ett kort krig med Georgien över SydOssetien, opponerade sig kraftigt mot Tblisis NATO-ansökan, eftersom Moskva fruktar att Alliansens expansion kommer allt närmare de ryska gränserna och då med en stärkt georgisk militär potential.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

torsdag, april 26, 2012

Amerikanskt krigsspel utanför Kinas kust Ännu en repetition inför det amerikanska världsherraväldetUsas jakt efter världsherravälde innebär 'land hav luft och rymd'

Etiketter:

onsdag, april 25, 2012

Assange & co om morgondagens värld
---

Etiketter:

tisdag, april 24, 2012

Gaza i brist på mediciner

Ak ram Mones Abu Sefan, 35, bor i Gaza tillsammans med fru och två små barn.

Han arbetar som lärare.De senaste åren har han behandlats för en form av blodcancer, kronisk myeloisk leukemi, som går bra tillbaka på en ganska modern medicin, imatinib, och fram till nu kunde han leva ett rätt normalt liv.

Från januari i år har detta förändrats. Medicinen finns inte längre tillgänglig i Gaza, och tillståndet för Akram Mones har börjat försämras.

Tillgången på mediciner i Gaza bestäms av den palestinska myndigheten tillsammans med den israeliska ockupationsmakten. Ett problem är höga kostnader.

Ett annat, och viktigare, är att olika aktörer av politiska anledningar - för att komma åt och straffa den demokratiskt valda palestinska regeringen i Gaza - håller undan el, vatten, födoämnen, mediciner, byggnadsmateriel och annat som påtrycknings medel.

Målet är att göra livet för palestinierna i Gaza så outhärdligt som möjligt. Poängen med detta på sikt är däremot mer oklar.

Israel är enligt Genèvekonventionen som ockupationsmakt förbundet att förse palestinierna med det de behöver för sitt dagliga liv. Eftersom man inte gör detta, har initiativet Ship to Gaza kommit till stånd.

Gunnar Olofsson

Etiketter:

Irak som iransk-amerikansk konkubin


24 april 2012 Det Nya Irak - Iransk-Amerikansk Konkubin

Jag råkar gilla mitt eget sällskap, så jag är en inspirationskälla för mig själv. Jag leker runt med orden i huvudet...

Jag gillar att komma ner till deras rötter, deras innersta mening...ord är som fönster, dörrar och portar...

Jag har nästan hela dagen tänkt på ordet konkubin. Jag är inte säker på att ord poppat upp från ingenstans. När Islam slog igenom för första gång under antikens arabiska samhällsform, kände de igen två kvinnostatyer - den ena av konkubinen och den andra av den fria kvinnan, med hopp om att så småningom underlätta konkubinens status...

...till en som fri kvinna. En fri kvinna definierades vara en kvinna, som inte var fängslad - fängslad i den största betydelsen av ordet.

Jag tänkte på att ordet konkubin - på arabiska - Jarriah. Och eftersom mina grannar är ett par i häcken, tog det mig att ordet Jarr - som betyder granne på arabiska och uppenbarligen därför Irak nästan alltid ligger i bakhuvudet, så har detta tagit mig till Irak...

Då jag är på Twitter, eftersom jag är en lat bloggare och föredrar 140 bokstäver framför långa poster,(jag har helt enkelt också insett, att bloggposter är ytterst oanvändbara) så medan jag gjorde det mysigt för mig själv kollade jag samtidigt på nyhetsrubrikerna...

Och jag helt enkelt älskar hur saker och ting faller ut i en hel cirkel, alldeles av sig själv.

Nouri Al-Maliki, Iraks premiärminister, är på besök i Iran för att stärka sina bilaterala band till "samarbete". Han blev mottagen av den vanliga iranska massan och hade en särskild session med Högste Ledaren, den inte särskilt stora StorAya-tollan.

Västs reportrar noterade att den irakiska flaggan "konstigt nog" hade saknats och enbart den iranska flaggan var hissad. Dessutom framförde Irans utrikesminister att "dessa båda Shianationer" (Iran och Irak) var som ett, förenade i intressen och visioner.

Samtidigt undertecknade USA och Irak en överenskommelse om energi, el (vad är det?) och utveckling av infrastrukturen (vad då?). Om detta inte länkar till er, lata läsare, rulla då ner mina tweets - ansträng er lite, jag har gjort detta i åratal.) Vad säger detta?

Det säger och återger det faktum, att ni vägrar se. Det "nya" Irak är Jarriah - konkubinen - till Jarr - grannen - med Onkel Sams välsignelse, och jag tänker inte vila på fallet...övers Ingrid Ternert

Etiketter:

måndag, april 23, 2012

Uri Avenry och Galloway säger i klartext varför Israels hot mot Iran inte är särskilt klokt.

lördag, april 21, 2012

Påminnelse om hur Sverige är i krig


Kan aldrig sägas för mycket - påminnelsen från Afghanistan-solidaritet i april

- Sverige är i krig - i Afghanistan
- Natos krigsföring bl.a i Afghanistan har lett till tusentals civilas död.


Det är vår demokratiska skyldighet att störa, stoppa och uppmärksamma denna verksamhet, säger Hanna Holmquist, som greps när hon försökte ta sig in där Nato har sina krigs- förberedelser uppe i övningsfältet i norra Norrland…

- Sverige har tidigare hyrt ut NEAT, Europas största bombövningsområde, till Nato. Det är dels ett tydligt exempel på att Sverige bryter mot internationella överenskommelser, då krig enligt lag är förbjudet, men också i vilken grad Sverige hjälper Nato i dess krigsförberedelser, säger Ofog.

 Tariq Ali om George Galloway som är vice president i Stop the War Coalition, med hur George Galloways fantastiska valtriumf i Bradford skakat om den förstenade engelska politiken…
Tusentals unga människor i en stämning av apati, förakt, förtvivlan och avsky mot den gängse politiken, har entusiasmerats av Respect-kampanjen.

-Det var det politiska innehållet i Galloways kampanj som appellerade till ungdomen, där Respects aktivister och deras kandidat betonat katastroferna i Irak och Afghan-istan. Galloway krävde att Blair skulle ställas inför rätta som krigsförbrytare och brittiska trupper utan dröjsmål dras tillbaka från Afghanistan.

Han gisslade regeringen och Labourpartiet för ”åtstramningpaket" som riktas mot de sämre ställda, de fattiga och sjuka, följda av nya privatiseringar inom utbildning, hälsa och även postväsendet. Det var detta som gav honom en majoritet på 10.000 röster.

övers IT

Etiketter:

Ska krigförande länder få öva i Sverige?


GP 17 april 2012

Vårt land rymmer Europas största militära övningsområde. I somras deltog vi i fredliga aktioner vid Vidsel robotbas utanför Luleå, organiserade av det antimilitaristiska nätverket Ofog. I dag döms vi för krigsmotstånd. Vi tror inte att svenska folket står bakom en politik som så klart främjar krig, skriver bland andra biolog Lisa Behrenfeldt.

En sak har blivit uppenbar den senaste månaden – existensen av ett svenskt militär-industriellt komplex. En klick personer från försvarsdepartementet, Försvarsmakten och vapenindustrin förenas i gemensamma ansträngningar att främja export och investeringar. Till och med ISP, myndigheten som ska reglera vapenexporten, bjuds in till möten som syftar till att få till stånd affärer. Äntligen har detta förhållande blivit synligt för fler. Äntligen diskuteras vilka problematiska konsekvenser denna maktkoncentration får.

Krigförande länder övar

Det är vapenexporten som stått i centrum för uppmärksamheten efter Saudiaffären, men även andra delar av Sveriges säkerhetspolitik borde granskas utifrån den nya insikten om odemokratiska tendenser. Hur fattas beslut om militärövningar med utländska styrkor på svensk mark? På vilka grunder ges tillstånd till krigförande länder som USA och Storbritannien att testa missiler i Norrbotten?

Även här finns ett stort mått av sekretess, vilket hindrar medborgare från att få reda på vilken typ av övningar som sker och vilka vapen som utprovas. Vi vet att USA:s militär använder ämnen i sin krigföring, bland annat vit fosfor och utarmat uran, som strider mot en rad internationella konventioner. Kan vi vara säkra på att sådana ämnen inte förs in i Sverige till övningarna med risk att de hamnar i de norrländska skogarna?

Chefen för övningsområdet NEAT (North European Aerospace Testrange) svarar trots påstötning inte på denna fråga. Och vad säger internationell lag om att ge aktivt stöd till en krigsmakt, USA:s i det här fallet, som regelbundet begår krigsbrott i Afghanistan och Pakistan, bland annat genom att med drönare utplåna misstänkta personer?

Fredlig civil olydnad

I somras deltog vi i fredliga civilolydnadsaktioner vid Vidsel robotbas utanför Luleå, organiserade av det anti-militaristiska nätverket Ofog. Tillsammans med ett par hundra människor från tjugo länder ville vi uppmärksamma Sveriges medhjälp till andra länders krigföring genom verksamheten som sker på NEAT.

Runt fyrtio personer greps när vi gick in på området med banderoller och för att med rosa färg märka ut landningsbanan som en plats där krig startar. Vi åtalades för olaga intrång och skadegörelse, och i dag, tisdag, faller domen för nitton av oss. Ytterligare sex personer döms i morgon, onsdag. Troligtvis blir det kännbara böter.

Vi tycker inte det är roligt att ställas inför rätta, att hamna i brottsregistret eller att betala tusentals kronor i böter. Men vi kan inte heller lydigt acceptera att vår nation bidrar till andra människors död. De flesta svenskar vet inte att deras land rymmer Europas största militära övningsområde.

Att främmande krigsmakter inbjuds att hyra in sig på området som om det vore en ren affärsverksamhet. Att Israels militär har testat obemannade krigsplan där, som sedan användes i anfallet mot Gaza 2008-2009. Att robotsystem som orsakat förödelse i krigen i Irak, forna Jugoslavien, Afghanistan och Kashmir har utprovats i Norrbotten.

Vi tror inte att svenska folket står bakom en politik som så klart främjar krig, men precis som med vapenexporten vill vissa partiers företrädare undvika att lyfta upp frågan i offentligheten för att inte riskera protester. Det är dags att prata öppet om vad som sker på NEAT. Vi hoppas att vår aktion blir en väckarklocka, och att fler ger sig in i samtalet.

av Lisa Behrenfeldt Puma Berg Monica Dahlby Birgitta Pigeon Annika Spalde

fredag, april 20, 2012

Clintons tal om Natos tre större frågor

Den 3 april höll utrikesminister Hillary Clinton ett tal i Virginia; som skulle diskutera de tre större frågor som hon tänkte ta upp vid NATOs möte i Chicago den 20-21 maj.

Förutom kriget i Afghanistan och förpliktelsen att "uppdatera NATOs försvars-förmåga för det 21sta århundradet" -nämnde hon drönare och övervakning och Europeiska Försvarets Missilförsvarssystem och NATOs patrullerande jaktplan över Baltiska Havet - där hon tryckte på behovet av att "befästa och expandera vårt globala partnerskap".

Partnerskapens natur blev i dessa arabvärldens länder demonstrerade veckan innan hennes tal, då Washington Post hade rapporterat hennes kommande besök i SaudiArabien som "Utrikesminister Hillary Rodham Clinton'... för att inviga en strategisk dialog med de sex nationerna i Persiska Vikens Samarbets-råd, något som administrationen väntar sig ska leda till en koordinering av regionala Missilförsvars-System, som Usa försett dem med och senare ansågs vara en utvidgning av Usa-Natos 'Anpassningsbara Taktik'.

NATO och dess allierade i den (expanderande) Persiska Vikens Samarbetsråd vänder 60 år av arabiskt oberoende och icke-allians, av pan-arabism i arabiska nationer samt republikanska och socialistiska utvecklingsmodeller i ett enda försök att inordna de 350 miljoner invånarna i arabvärlden till sina egna regionala och globala agendor.övers Ingrid Ternert

Etiketter:

tisdag, april 17, 2012

Democracy Now och Galtung om massmördaren i Norge

söndag, april 15, 2012

Tant Maddie Of Hamelin leder Chicago Studenter nerför NATOs trädgårdsgång

http://rickrozoff.wordpress.com/2012/04/11/aunt-maddie-of-hamelin-leads-chicago-\students-down-natos-garden-path/
av Rick Rozoff
Den 10 april gav förre utrikesminister och nuvarande co-ordförande för 'NATO Host Committee' Madeleine Albright ett tal i Chicago high school som del av de pågående aktiviteterna i staden ämnade att indoktrinera stadens invånare ifråga om fördelarna med världens enda krigsdrivande militärblock.

Elever i Lindbloms Matematik o VetenskapsAkademi var orsaken till hennes andefattiga grejer innan NATOmötet, som ska hållas den 20-21 maj. Hennes framträdande var del av det initiativ som kom i januari från VärdKommittén och verkställande direktören Lori Healey.

Detta för att välkomna och framföra Natos militära block med aktiviteter som globalt tema i "sportprogram för tonåringar" och en tävling för studenter i Chicagos offentliga skolor för att göra en video till visning inför mötets deltagare.

AP som rapporterat om mötet tillade "Representatanter från NATO och StatsDepartement-et kommer att besöka offentliga skolor runt staden för att undervisa studenter om NATO och diskutera vad som händer ute i världen".

Detta forum som Albright höll var privat, då en medlem av den utvalda närvarande studentgruppen citerad av WLS Radio ska ha sagt, "Vi kan inte vara en supermakt ifall
vi bara bryr oss om oss själva, utan att bekymra oss om alla andra och ha kunskap nog att göra det". Inget då att undra på den förre utrikesministern hade nickat ja för att hålla med om detta uttalande.

Albright har passerat det sätt hon haft sedan sina eldiga dagar som chef för USAs utrikesaffärer under president Bill Clintons andra termin, och har under senare tid gjort mer mogna och även, om termen passar i sammanhanget, reflektiva kommentarer.

Denna kvinnliga ekvivalent till osentimentalitet.

I hennes tidigare Avatar-inkarnation av gudaväsen i människo- eller djurgestalt för att motverka det onda, blev hon vida känd för att ha svarat på en fråga från CBS's 60Minutes Lesley Stahl vad gäller Irak.

- "Vi har hört att en halv miljon barn har dött. Jag menar det är mer barn som dött än under Hiroshima. Och, ni vet, skulle det vara värt priset?" då Albrights svarat -"Jag tror detta är ett mycket svårt val, men priset - vi tycker det är värt priset".


övers IT

Etiketter:

fredag, april 13, 2012

Iran har fått fast ett israeliskt spionnät


Iran arresterar Israels spionnät
10 april 2012 Azerbaijan Baku av D.Khatinoglu Irans Underrättelse-Ministerium förklarade på tisdagen att en grupp spioner som arbetat för Israel spärrats in enligt Mehr News

"Månader efter att den iranska kärnenergiexperten Mostafa Ahmadi Roshan inom Irans underrättelsestyrkor hade fängslats, kunde man avslöja ett spionnät där huvudkvarteret fanns i ett land i regionen som arbetade för Israel", sa Ministeriet.

Ahmadi-Roshan, akademiker som också arbetat vid Natanz urananrikningsanläggning och hans chaufför hade dödats, då jan 2012 en bomb installerats på hans bil.

Det iranska UnderrättelseMinisteriet gav ingen ytterligare information om de fängslade spionerna.


övers IT

Etiketter:

7 april Tom Hayden om 70-talets ungdomsrevolt Vietnamrörelse & antirasism

Stor terroristsammanslutning avslöjad i Pakistan

Pakistans polis har avslöjat en stor terroristsamman-slutning efter att de enl PressTV tagit hand om en väldig laddning vapen och explosivt material i Karachi, hamnstaden i söder.

Lokala tjänstemän berättade att på torsdagen hade säkerhets-styrkor stormat in i ett hus i staden Mochkow området och då upptäckt en stor mängd ammunition, inklusive hundratals handgranater, femton raketuppskjutare och ett antiflygplansvapen tillsammans med flertalet raketer, raketutrustade granater och ammunition.

De noterade att två människor tagits tillfånga efter räden, och en grundlig undersökning är på gång. Polisen sa att terrorister planerade sikta in sig mot Karachis militära och regerings- byggnader. Den utvecklingen kommer då Pakistan tar itu med militanter inom Tehrik-e Taliban Pakistan och andra säkerhets-problem

Trots den pakistanska regeringens operationer mot Tehrik-e Taliban Pakistan (TTP) och närliggande grupper, har de fortfarande kunnat sprida sitt inflytande i landets skilda delar av regioner och har dödat tusentals människor.

Över 35 000 människor har sedan år 2001 förlorat sina liv i bombningar och andra militanta attacker, då Pakistan ingått en allians med Usa om det så-kallade kriget mot terrorismen, enl pakistansk media.

Tusentals fler har förflyttats, alltmedan våldsvågen och militansen sveper över landet.


av NK/MP/JR övers IT

Etiketter:

Pakistansk terroristgrupp avslöjad


Pakistansk polis har avslöjat en stor terroristgrupp efter att man tagit hand om en väldig laddning vapen och explosivt material i Karachi, hamnstaden i söder

Lokala tjänstemän berättade att på torsdagen hade säkerhetsstyrkor stormat in i ett hus i staden Mochkows område och då upptäckt en stor mängd ammunition, inklusive hundratals handgranater, femton raketuppskjutare och ett antiflygplansvapen tillsam-mans med flertalet raketer, raketutrustade granater och ammunition.

De noterade att två människor tagits tillfånga efter räden, och så är en grundlig undersökning på gång.

Polisen sa att terroristerna planerat sikta in sig mot Karachis militär- och regerings-byggnader. Den här utvecklingen kommer när Pakistan tar itu med militanter inom Tehrik-e Taliban Pakistan (TTP)och andra säkerhetsproblem.

Trots den pakistanska regeringens operationer mot TTP och närliggande grupper, har dessa fortfarande kunnat sprida sitt inflytande till landets skilda regioner och dödat tusentals människor.

Över 35000 människor har sedan år 2001 förlorat sina liv i bombningar och andra militanta attacker, då Pakistan ingått en allians med Usa om det så-kallade kriget mot terrorismen, enligt pakistansk media.

Tusentals fler har blivit förflyttade medan våldsvågen och militansen svepte över landet.


av NK/MP/JR övers IT

Etiketter:

torsdag, april 12, 2012

Varför Usas Iranpolitik kan leda till katastrof


Varför Washingtons Iranpolitik kan leda till en global katastrof
Vad historien borde lära Usa om blockader mot Iran
av Juan Cole


Det är en politik häftig nog att förorsaka stora lidanden bland Irans invånare --- och möjligen också bland amerikaner. Den kan även till slut djupt skada den globala ekonomin och som historien förtäljer, kan den även falla på eget grepp.

Ett ekonomiskt krig lett av Washington (uppmuntrat av Israel) kommer inte att få bort den iranska regeringen eller tvinga den på knä till förhandlingsbordet redo att förandla om kärnenergiprogrammet.

Emellertid kan det leda till en verklig väpnad konflikt med oanade följder. Förenta Staterna är redan effektivt inblandad i ett ekonomiskt krig mot Iran. Obamaadminist-rationen har åsamkat den islamska republiken de mest skadliga ekonomiska sanktioner som utförts mot ett land sedan Irak blev reducerat till fjärde-världens status under 1990talet.

Och värre ser det ut som vid horisonten. En finans blockad har blivit införd för att försöka hindra Teheran från försäljning av sin olja, landets mest värdefulla handelsvara, som ett sätt att få bort regimen från att fullfölja sitt nukleära anrik-ningsprogram.

Det historiska minnet har aldrig varit amerikanarnas starka sida och få minns idag att ett globalt embargo mot Irans olja knappast är en ny taktik i Västs geopolitik; eller då det tillämpades med sådan stringens under 1950talet, då det ledde till störtandet av regeringen med en så katastrofal inverkan på den med förödande
långvarig återverkan på Förenta Staterna. Den taktiken är lika farlig idag.

---
Usas försök att översvämma marknaden och utnyttja finansiella sanktioner för att tvinga fram ett embargo mot den iranska oljan kan innebära många faror. Såvida det misslyckas, kan ökande oljepriser undergräva känsliga ekonomier i Väst, de som fortfarande håller på att tillfriskna från hypoteks-och bank skandalerna år 2008.

Ifall man bombar utöver sitt mål, kan det skapa oro i de oljeproducerande staterna genom ett plötsligt fall i inkomsterna. Även om embargot är en relativ framgång för att behålla iransk olja i marken, den långsiktiga förstörelsen av landets fält och pipelines (som kan ruineras ifall de ligger i träda tillräckligt länge) skulle i framtiden kunna påverka världsekonomin.

Den eventuella följden av ett oljeembargo, att kunna påverka den iranska regeringens politik eller få till en regimförändring,den är liten givet erfarenheten av ekonomiska sanktioner i Irak, Kuba och på andra platser. Dessutom finns ingen anledning tro, att den islamska republiken ska böja sig ner och ligga lågt.

Då sanktionerna går in i en verklig blockad, reser de scenarier som alla blockader gör -- provocerar fram ett våldsamt svar. Lika farlig är utsikten att sanktionerna kommer hålla på utan att uppnå några märkbara resultat, och därmed tvinga fram en öppen eller hemlig amerikansk aktion mot Teheran för att rädda ansiktet.

Och det mina vänner är då vi kommer in.


övers Ingrid Ternert

Etiketter:

USA via NATO vill dominera Europa och Medelhavsregionen


Syrien i Västs Strategi för Global Militär Överlägsenhet av Rick Rozoff


Cypern: USA vill via NATO dominera hela Europa och Medelhavsregionen -
Syrien är inget annat än en tass i ett globalt geopolitiskt spel, avsett till att offras för att vända den kinesiska expansionen, Ryssland och Iran, säger Jamal Wakim som är politisk analytiker.

Då den Internationella Samfälligheten tröttnat på att se till så Kofi Annans vapenstillestånd kunde fungera i Syrien, tror professor Jamal Wakim vid Libanons Internationella Universitet att Väst fortfarande inte har gett upp sin vilja att störta president Bashar Al-Assad.

Rapporter om drabbningar mellan syriska regeringstrupper och rebeller på den turkiska gränsen kunde signalera, att den syriska oppositionen vill diskreditera Annans initiativ. Det skulle kunna ge Washington mer frihet från de kompromisser om Syrien som man ingått med Moskva, påpekar Wakim.

Dessutom skulle en konflikt med Turkiet hjälpa till att gå förbi FNs SäkerhetsRåd, där Ryssland kunde blockera varje försök till intervention av Syrien, påpekar han. NATOs principer säger, att om en NATOmedlem blir attackerad, innebär det att hela blocket attackeras och hämnden skulle vara proportionell mot denna regel.

Men enligt Wakim har den syriska konflikten mer att göra, än att bara störta en annan 'diktator' som regerat landet under tolv år. 'Detta är ett försök att ta över hela Mellanöstern och blockera Ryssland, Kina och Iran inne på kontinenten, och förneka dessa tillgång till Medelhavets varma vatten och Indiska Oceanen', sa Wakim till RT.

'Det finns en allians mellan så-kallade maritima makter: USA, VästEuropa och Turkiet. De försöker hålla tillbaka Ryssland, Kina och Iran från internationell handel och med det skaffa bättre förhandlingsposition. Detta skulle också kunna hämma en ekonomisk tillväxt för dessa tre länder och påverka deras roll i global politik´, tillägger professorn.

Alltmedan den Arabiska Våren framskrider, har Moskva, Peking och Teheran förlorat tillgång till Medelhavets vatten i och med Libyen, Jemen och andra länder, säger Wakim. 'För dom är Syrien allt som är kvar. Det är så det frenetiska i USAs attack mot landet kan förklaras'.

övers Ingrid Ternert

Etiketter:

onsdag, april 11, 2012

Säkrare USAfordon skickas för träning i Georgien


Rustavi 2 11 april 2012
av Rick Rozoff
USA skickar 28 MRAP fordon till Georgien för kommande träning.

Förenta Staternas FörsvarsDepartement har levererat 28 fordon som klarar vägminor i Georgien utan att behöva vållas egna skador.

Enligt Förenta Staternas ambassad i Georgien, kommer MRAPfordon överföras per tåg från Potihamnen till Krtsanisis nationella träningscentrum.

Meningen är att kunna överleva explosioner från Improviserade Explosiva Anordningar (IED) och bakhåll.

Fordonen kommer användas vid träning av georgiska soldater som ska tjänstgöra i ISAFmissionen.

övers IT

Etiketter:

tisdag, april 10, 2012

Democracy Now - läget nu i Egypten

söndag, april 08, 2012

Iran råder starkt Syrien att förhandla

Iran råder starkt den syriska oppositionen och regeringen att förhandla
8 april 2012 av HMV/PKH
Irans vice utrikesminister för Arabiska och Afrikanska Affärer säger att den Islamska Republiken stöder den syriska nationen och regeringen just så som man backat upp den Libanesiska motståndsrörelsen Hizbollah.

“Teheran har alltid uppmanat den syriska administrationen och oppositionen att lösa sina dispyter genom dialog” sa Hossein Amir-Abdollahian i ett möte på söndagen med Omans vice premiärminister Fahd bin Mahmud al-Said i Muscat.

“Iran stöder reformprocessen utförd av Syriens president Bashar al-Assad för att realisera de legitima och fredliga kraven från folket i detta land; och avvisar och fördömer varje utländsk intervention i Syrien av vissa utifrån, som där söker skapa konflikter och krig mellan klanerna”, tillade han.

Syrien har sedan mitten av mars 2011 utgjort scenen för oroligheter med demonstra-tioner som varit både mot och till stöd för Assadregimen.

Väst och den syriska oppositionen anklagar Damaskus för dessa årslånga oroligheter, men regeringen säger att “terrorister” ansvarar för oroligheterna och de sägs vara ledda utifrån.

Abdollahian som är i Muscat för att närvara vid det första Iran-Oman Strategiska Konsultations-Kommitté-Mötet, har sagt att länder i Väst försöker ändra den geografiska bilden av regionen och tillägger att “Den islamska Republiken inte kan komma att låta regionala makters intressen äventyras av utländska makters konspira-tioner.”

För sin del ser denna omanska tjänsteman de Teheran-Muscatska banden som “utmärkta och historiskt rotade”, och tillägger att Iran är ett mäktigt och inflytelserikt land som spelar stor roll i regionen och i den globala utvecklingen.


övers IT

Etiketter:

fredag, april 06, 2012

Euron, Dollarn,Usa/EU+Kina/Afrika

Pilger om WikiLeaks &...


.

Etiketter:

Pilger/Assange/Osynligt krig

torsdag, april 05, 2012

Kaiser Report- Ponzischema

Etiketter:

USA beväpnar Persiska Gulfen. Mot vem?
Boris Volkhonsky VOR, Ryska Institutet för Strategiska Studier 3 april 2012 --- Usas utrikesminister Hillary Clinton besökte Första Strategiska SamarbetsForum under

lördagens besök i Saudiarabien mellan USA och Gulfstaterna SamarbetsRåd. De sex länder som ingår i GCC är SaudiArabien, Förenade ArabEmiraten, Khatar, Kuwait, Bahrain och Oman.

Det viktigaste resultatet från lördagens session var beslutet att upprätta en gemensam missilförsvarssköld mot Iran. Nu är denna fråga verkligen värd att betrakta djupare.

Vid första anblicken verkar åtminstone utplacering av ett missilförsvarssystem i Persiska Vikenområdet lite mer logiskt än att sätta upp ett liknande system i Polen, Tjeckoslovakien, Rumänien eller någon annanstans i Östeuropa. Det vill säga om skölden verkligen betrakatas som om ett verkligr hot kommer från Iran.

Å andra sidan, beslutet att utplacera ett sådant slags sköld vid detta särskilda ögonblick, då är det istället Irans tur att bli rädd för en möjlig attack – om än från USA eller Israel – så bryter man den ovanstående logiken.Men logiken återställs då vi ser på problemet från en annan vinkel.

Faktum är att för varje hederlig annan observatör har det stått klart för länge sedan, att det verkliga ändamålet med hela USAs aktivitet runt Iran inte är menad att gå mot något slag av hot, vare sig nukleärt eller missiler. Den verkliga anledningen är regimförändring. Och detta förklarar både USAs önskan att störta Irans sista återstående allierad – Assadregimen i Syrien, och den nära relationen med Persiska Vikens monarkier.
Mot bakgrunden av USAs nedslag mot Assad tycks fru Hillarys referens till demokrati vid lördagens forum idiotisk. Hon visade “ångest” över Förenade ArabEmiratens räd den 28 mars mot ett flertal prodemokratiska utländska grupper, inklusive den amerikanska organisationen Nationella Demokratiska Institutet NDA.

Om man också drar sig till minnes händelserna våren 2011 i Bahrain, där en styrande sunniregim gjorde ett blodigt nedslag mot shiatroende demonstranter, kom nästan fallet att onoterat gå förbi USA. Skälet var att Bahrain tjänar som en av USAs Femte Flottas viktigaste baser.

Övriga av Persiska Vikens monarkier kan definitivt inte kallas exemplariska demokratier. Men det är OK för USA då det kommer till att skydda dessa mot Iran. Frågan är vem det är som tjänar på detta?

Å ena sidan ger det USA nya möjligheter att sälja sina vapen till ståndaktiga demokratier i Persiska Viken regionen. Men å andra sidan går det inte att undgå intrycket att hela vågen av sk “revolutioner” i MellanÖstern har initierats av
Tunisien i december 2010, och att Iran som sitt ultimata mål endast har tjänat en spelares geopolitiska intressen i regionen – och det är SaudiArabien med satelliter.

Detta förklarar varför regimförändringar i flera arabländer där revolutionerna har lyckats inte lett till en demokratisk triumf, utan snarare en triumf för islamister. Detta förklarar varför igångsatt av den radikala sunniregimen i SaudiArabien, är Väst så upptagen av att anklaga shiatroende Iran och försöka störta den Alawit-dominerade regimen i Syrien.

Det enda som fru Hillary och USAadministrationen inte tar med i beräkningen är det faktum, att spela med sådana illasinnade spelare kan komma att oförutsätt slå tillbaka.

När 9/11 kaparnas nationaliteter avslöjades, visade det sig att 15 av 19 var av saudiarabisk nationalitet, med fyra andra som två från Emiraten UAE, Egypten och Libanon (en av varje). Ändå föredrog USA att ta det lugnt med frågan, och valde istället en mytisk al Qaida och de oturliga talibanerna som de huvudminntänkta.

Man bör också komma ihåg att al Qaida skapades av USA som ett verktyg mot Sovjet-unionen i Afghanistan under 1980talet. Nu verkar USA göra samma misstag, beväpna en tillfällig allierad som har alla förutsättningar att vända vapnen i en oförutsedd riktning.
övers Ingrid Ternert

Etiketter:

söndag, april 01, 2012

Galloway i krisens England

Arabförbundets irakiska cirkus med Syrien på agendan


31 mars 2012 The Bagdad - Arab League Circus... av Layla Anwar
Som ni vet är all media presstituerad, stod det på hundratals tweets om maskeraden som kallas Arabförbundet i Bagdad. Vi blev lämnade med intrycket att Irak återigen tagits in under den välvilliga veka arabiska vingen...

Vilka araber, vilken generositet, vilken vinge och vilket Irak?! Folk är desillusionerade och de 'press'tituerade har fått bra med pengar för era desillusioner.

För nybörjare, var där i själva verket en underrepresentation av högrankade arabledare. De flesta var utsända delegater. Även om Nouri Al-Maliki och hans sekteristiska nickedockregim hade försökt väldigt hårt, stod budskapet klart - vi är här för att diskutera Syrien med er Nouri Al-Maliki och med er sekteristiska shiatroende iranska nickedocksregims stöd.

Syrien var inte bara på agendan, Syrien var agendan.Den irakiska nickedockregimen klargjorde att man är emot "varje utländsk intervention i Syrien, då det kommer få en destabiliserande inverkan". Dessutom kommer varje utländsk intervention att "leda till sekteristiskt våld".

Var och en med ett iota intelligens kan enbart skratta åt det. Behöver vi nu påminna om, att de irakiska nickedockorna installerat dessa på första plats? Och för det andra är de irakiska sekteristiska shiatroende nickedockorna de sista att varna för sekteristiskt våld, då de själva enbart grundade sin makt på en våldsam religiös rensning.

Att man lämnat det uppenbara under 9 år, då de flesta av Bagdads delar såg ut som en enorm skräpcontainer ...men precis innan Arabförbundets möte la de en miljard dollar på att fräscha upp vissa delar av staden med hundratals planterade träd.

Vanliga iraker led av att fastna i cellnätverk med alla linjer avskurna, checkpoints i överflöd med 100 000 säkerhetsstyrkor mobiliserade för eventet, trafikstockningar och en del människor kunde inte ens gå till jobbet (de med jobb), eftersom araberna kommit till Bagdad...

Den som gjorde rubriker var naturligtvis Emiren av den irrelevanta provinsen vid namn Kuwait, onödigt att påminna om att det för denna efterblivna provins irakerna fått lida tonvis med bomber och 13 år av sanktioner. Och som detta inte vore nog, vem är det som gör rubriker näst efter emiren av Kuwait, jo själva Kofi Annan.

Alltså FNansvarig för att få ihop olja för mat programmet under sanktionsåren, då 500000 irakiska barn kom att förgås och totalt 1 miljon irakier dog. Koffi Annan och emiren av Kuwaitprovinsen var båda närvarande vid Arabförbundets möte i Bagdad.

Och som om ironin inte varit nog... irakiska nickedocksregeringen ansedd som den mest korrupta regering i världen med miljarder dollar förskingrade och överförda till privatkonton utomlands, skänkte de arabiska "dignitärerna" dadlar täckta med 24 karat guld.

Vad den irakiska hallickregeringen från Iran verkligen gjorde, var att tacka araberna för deras tystnad och att salutera provinsen Kuwaits emir och Kofi Annan för det folkmord som följde... Men det är inte hela historien...

Vid samma tid fann de irakiska shiatroende nickedockorna från Iran, de som Amerika installerat, det nödvändigt att stänga ner president Saddam Husseins grav och föra över hans kvarlevor. Det verkar som om man noterat en ökning av antalet besökare.

Det är också symboliskt att samtidigt bjuda på 24 carat guldkanderade dadlar till arabiska "dignitärer". De press-tituerade höll sig tysta, i och med Iran också var representerad. Inte för man verkligen hade behövt representanter, men källor säger oss att de också var närvarande vid Arabförbundets möte i det fortsatt ockuperade Bagdad.


övers Ingrid Ternert

Etiketter: