onsdag, maj 15, 2013

Belize Byggnadsföretag förstör Mayapyramid i senaste vederläggning av liberalismen

<!-- Start of guardian embedded video -->
<iframe src="http://embedded-video.guardianapps.co.uk/?a=false&amp;u=/world/video/2013/may/15/mayan-pyramid-belize-destroyed-video" frameborder="0" width="230" height="200"></iframe>
<!-- End of guardian embedded video -->

Belize Byggnadsföretag förstör Mayapyramid i senaste vederläggning av liberalismen 05/15/2013
av Juan Cole
Ett byggnadsföretag i Belize gröpte gradvis ut och förstörde till slut en 60 fot hög, 2300-årig Maya-pyramid för att få grus till vägbyggen, rapporterar National Geographic.
Det finns undantag (chefer med samvete), men för det mesta handlar kapitalismen och deras företag om,
att tjäna pengar på det sätt de behöver. De är alla alltför ofta utan moral, något som förklarar varför de behöver reglering av ett samhälle med moral via sin valda regering.

Idén att alla företag skulle bli snälla om bara det inte funnits någon regering eller enbart ett Brittiskt Ostindiskt Kompani, som tvingat den kinesiska regeringen att låta folk bli beroende av opium.
(O nej, det är inte någon tillräcklig motbevisning att säga EIC från början var chartrad av staten;
staten bevakade det inte ute i Indiska Oceanen).

Dagens tobaksföretag som Philip Morris och amerikanska Reynolds dödar medvetet 443 000 amerikaner om året med sina giftiga produkter, sprayar löven med extra nikotin för att få sina  offer beroende. Och regeringen låter dessa komma undan med de utsläpp som förstör vår planet via en snabb klimatförändring.
Den här sortens företag borde av ren samhällsmoral helt enkelt alla stängas ner via sin valda regering. Vägbyggare behöver man, men uppenbarligen behöver de noggrann övervakning, som en hök. Se the Guardian video ovan

övers I.T